Chocolade, alleen al bij het lezen van dit woord loopt het water je in de mond. Jij bent, zoals velen (vooral vrouwen) onder ons een groot chocolade fan. Chocolade is een lekkernij gemaakt van cacao, die wordt gewonnen uit cacaobonen. Maar wat boeit dit eigenlijk. Jij wilt gewoon weten wat de lekkerste chocoladerepen zijn en naar de winkel rennen om er eentje in huis te halen. Hier zijn ze! Staat jouw favoriet er niet bij? Dat kan natuurlijk, want smaken verschillen. Noteer jouw favoriete reep hieronder, zodat meer vrouwen (en misschien ook mannen) er van kunnen gaan genieten! Enjoy your moment!

10. Milka Tablet Daim

Het meest bekende chocolademerk is natuurlijk Milka (de tederste verleiding, sinds er chocolade is!). Milka heeft vele smaken en soorten. Eén daarvan is de Milka Tablet Daim. Deze reep chocolade is gemaakt van zachte Alpenmelkchocolade. Daaraan is Daim toegevoegd. Daim is een chocolade variant met krokante karamelstukjes (20%) en amandelen. Heerlijk knapperig en zoet in je mond. Deze reep is in bijna alle supermarkten verkrijgbaar.

9. Nestlé Crunch Tablet Melk

Deze reep melkchocolade is gevuld met gepofte rijst. Eigenlijk is het een hele simpele combinatie, maar het smaakt toch verrassend lekker. Nestlé Crunch Tablet Melk is geplaatst in de top 10 van meest invloedrijke chocoladerepen ter wereld (2016). Nestlé zegt zelf over deze reep dat het eten van de chocolade het kind in mensen naar boven haalt. Je keert voor even terug in je kindertijd, waarin melk met knapperige granen veel werd gegeten. Voor deze reep stap je gewoon een supermarkt binnen. De reep is ook verkrijgbaar in de variant wit en biscuit.

8. Côte d’or Bloc – Puur Hazelnoten

Het merk dat bekend staat om haar gouden olifantje, Côte d’ Or. Deze dikke pure chocolade reep is voorzien van hele hazelnoten. Deze maken de reep heerlijk krokant, zodat je er intens van kunt genieten. In de supermarkten vind je de reep tussen de andere chocolade repen. Je kunt hem ook kopen met melk chocolade. Of wat dacht je van de variant met melk gekarameliseerde amandelnoten met een mespuntje zout?

7. Milka Chocoswing Biscuit

De chocoswing Biscuit variant van Milka is een tablet die bestaat uit een knapperige biscuit dat is voorzien van een laagje melkcrème. Daaromheen bevindt zich heerlijke Milka Alpenmelkchocolade. Milka noemt het een combinatie van de zachte smaak van Milka met krakend plezier. Op naar de supermarkt, want daar liggen ze in het chocolade schap.

6. Hershey’s

Het chocolade merk Hershey’s is in Nederland niet zo bekend. Maar als je weleens in de Verenigde Staten bent geweest, dan heb je het daar vast en zeker gezien. Hershey’s is daar één van de bekendste chocoladeproducenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in het dorpje Hershey, vandaar de naam. Als je een echte chocoladeliefhebber bent, dan moet je dit merk echt eens proberen. Het heeft een unieke smaak. Helaas zijn de repen niet in de Nederlandse winkels verkrijgbaar. Wel kun je ze natuurlijk in de Verenigde Staten kopen als je daar toevallig bent of ze mee laten nemen door iemand die daar is. Bestellen via internet kan ook. Kijk bijvoorbeeld eens hier. Op deze site zijn een aantal soorten Hershey’s chocoladerepen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de smaken cookies, candy corn (snoep mais) en candy cane (zuurstok). Het zijn kleine reepjes (43 a 49 gram) voor een hogere prijs, maar dan heb je echt iets lekkers in huis.

5. Dove Caramel Liaison

Deze reep chocolade is wat kleiner dan een standaard reep. De ronde boog chocolade reep weegt 50 gram. De dove melkchocolade is gevuld met een zachte caramel vulling, die je heel langzaam kunt laten wegsmelten op je tong, zodat je er extra lang van kunt genieten. Deze repen zijn niet standaard in de supermarkt verkrijgbaar. Je ziet ze weleens bij de kassa liggen bij de kleine snacks of in een snoepautomaat. Wil je er meer dan één van in huis halen, dan is het een idee om ze te gaan kopen bij een groothandel.

4. Tony’s Chocolonely Melk Caramel Zeezout


Het Fairtrade chocolademerk Tony’s Chocolonely bestaat pas sinds 2005. Het is opgericht door journalist Teun van de Keuken. Hij is geschokt door het feit dat bij de bereiding van chocolade gebruik wordt gemaakt van (kind)slavernij (in West-Afrika). Hij wil iets veranderen aan deze situatie en besluit daarom een slaafvrije chocoladereep op de markt te gaan zetten. Hij begon met de productie van 5000 Fairtrade chocoladerepen. Dit bleek al snel niet genoeg. Er is een gigantische vraag naar de chocoladereep en al snel blijkt dat een eigen chocoladebedrijf een mogelijkheid en noodzaak wordt. En wat een succes heeft het bedrijf Tony’s chocolonely in korte tijd bereikt. Tony’s chocolonely Melk Caramel Zeezout is een zeer populaire variant. De reep is gevuld met stevige stukjes karamel en een korreltje zeezout. De reep is inmiddels verkrijgbaar in de supermarkt.

3. Milka Oreo

Je kent ze vast wel: Oreo koekjes. Dat zijn cacaobiscuitjes gevuld met vanille crème. Stop je deze crème samen met kleine stukjes cacaobiscuit in een zachte alpenmelkchocoladereep, dan heb je Milka Oreo. Een zoete reep om je vingers bij af te likken en gewoon heel handig verkrijgbaar in de supermarkten.

2. Toblerone Melk Honing Amandel

Als je één chocoladereep mag opnoemen met een aparte vorm, dan noem je hoogstwaarschijnlijk Toblerone. Deze vorm wordt vaak omschreven als een driehoekige vorm, maar eigenlijk zijn de driehoekjes bergen en gaat het bij Toblerone dus om een ‘bergachtige’ vorm. Daarmee willen de Zwitsers natuurlijk laten zien dat de chocolade uit hun land afkomstig is. Toblerone staat bekend om haar unieke smaak: Een smeuïge melkchocolade gevuld met kleine stukjes honing en amandel nougat. Toblerone is er niet alleen in de smaak melk, maar ook in puur (dark) en wit. Ook zijn er mini’s verkrijgbaar en zelfs een Toblerone taartje. En al dit lekkers koop je heel eenvoudig in de supermarkt.

1. Tony’s Chocolonely Melk Popcorn Discodip

De nummer 1 van deze lijst kan niet van een ander merk zijn dan van het zeer populaire chocolademerk Tony’s Chocolonely. Vele smaken en varianten zijn inmiddels van het merk op de markt gezet: classics, exclusives, estafetterepen (elk half jaar een nieuwe variant), kleine repen, sinterklaasrepen, kerstrepen en gepersonaliseerde repen. Er is veel, zelfs paaseitjes en chocolademelk is er van het merk verkrijgbaar. Maar… wat is de meest populaire reep geworden: Tony’s Chocolonely Melk Popcorn Discodip, een variant van de exclusives, die worden omschreven als buitengewoon lekker, je eet er nog net niet je vingers bij op. Tony’s Chocolonely Melk Popcorn Discodip wordt door het merk omschreven als feest in je reep. De discoballen gaan aan als er iets te vieren is. Zo voelt het als je deze chocolade proeft. Deze reep was de favoriet van de Limited Editions van 2015 en mocht daarom blijven.