Top 10 Leukste series op Videoland (2018)

Al wat je hoort tegenwoordig is Netflix. Het lijkt bijna alsof dat de enige streamingservice is waarop je de beste TV-series kunt bekijken. Maar in Nederland hebben we ook nog Videoland. Was dat niet vroeger een videotheek? Jazeker, maar Videoland is met de tijd meegegaan en heeft nu een mooi aanbod voor iedereen die zich graag verliest in bijvoorbeeld een TV-serie. Wat te denken van deze 10 toppers:

10. Nieuwe Buren

Een serie van Nederlandse bodem, gebaseerd op het boek van Saskia Noort, met in de hoofdrollen Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh en Anneke Blok. Het echtpaar Eva en Peter verhuist naar Almere om hun kind daar te laten opgroeien, maar deze overlijdt nadat ze te vroeg geboren wordt. Eva en Peter vinden troost bij hun nieuwe buren Steef en Rebecca. De vriendschap wordt zo hecht dat er naast lief en leed ook het bed gedeeld wordt, met alle gevolgen van dien.

9. Dexter

Een zeer succesvolle moderne klassieker over seriemoordenaar Dexter Morgan (gespeeld door Michael C. Hall), die het dagelijks leven forensisch onderzoeker is. Dexter vermoordt alleen mensen waarvan hij vindt dat zij het verdienen om gedood te worden. Ondertussen moet hij de schijn ophouden om niet als dader geïdentificeerd te worden.

8. The Blacklist

Deze serie gaat over Raymond “Red” Reddington, de meest gezochte crimineel van de Verenigde Staten, gespeeld door James Spader. Reddington is er altijd in geslaagd om zelf buiten schot te blijven, maar bezit waardevolle informatie over de gevaarlijkste criminelen van het land. Die wil hij wel delen met de autoriteiten, maar natuurlijk alleen op zijn voorwaarden.

7. The Fall

Een prachtige misdaadserie die zich afspeelt in het Noord-Ierse Belfast. Detective superintendant Stella Gibson, gespeeld door X-Files-actrice Gillian Anderson, wordt vanuit Londen uitgezonden naar Belfast om daar het onderzoek naar een seriemoordenaar te leiden. Hoewel ze de dader al snel in het vizier heeft, blijkt hij moeilijk te vatten te zijn.

6. Handmaid’s Tale

Deze interessante serie die in 2017 begon is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. De hoofdrol wordt vertolkt door Elizabeth Moss. De serie speelt zich af in een streng religieuze samenleving waarin mannen de baas zijn, en vruchtbare vrouwen gedwongen worden als een soort van slaaf om kinderen te baren. Deze vrouwen worden ‘Hamdmaids’ genoemd.

5. Taboo

Deze Britse serie gaat over de doodgewaande James Delaney (gespeeld door Tom Hardy), die na een verblijf van jaren in Afrika terugkeert. Bij zijn terugkeer heeft hij veertien gestolen diamanten in zijn bezit. De serie speelt zich af ten tijde van de Brits-Amerikaanse oorlog.

4. Zwarte Tulp

In deze uitstekende serie van Nederlandse bodem draait het om twee families in tulpenbollensector die rivalen zijn geworden door een dodelijk ongeluk van vijftien jaar eerder. De jarenlange strijd wordt alleen maar vergroot wanneer één van de twee families claimt de eerste zwarte tulp te hebben gekweekt. Uiteraard wordt beetje bij beetje het mysterie omtrent het ongeluk uit het verleden uit de doeken gedaan.

3. Peaky Blinders

Deze Britse serie speelt zich af kort na de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over een criminele bende die actief is in Birmingham. De bende noemt zichzelf ‘Peaky Blinders’. In de hoofdrollen zien we Cillian Murphy en Helen McCroy.

2. Lost

Eén van de meest bekende series van de afgelopen decennia. Een vliegtuig stort neer op een mysterieus, afgelegen eiland. De overlevenden van de crash proberen te overleven. In iedere aflevering wordt er, mede met behulp van flashbacks, ingezoomd op één van de karakters. Iedere aflevering roept doorgaans meer vragen op dan het antwoorden geeft.

1. Twin Peaks

Een onvervalste klassieker van David Lynch, waarin op atypische wijze een mysterie uit de doeken gedaan wordt. Een bijzonder uitdagende serie om te kijken, en eigenlijk moet je hem wel gezien hebben. Voor in de jaren ’90 werden de eerste twee seizoenen gemaakt (die de serie een cultstatus opleverden), en in 2017 werd de serie voor één seizoen vervolgd. De hoofdrollen zijn voor onder andere Kyle MacLachlan, Michael Ontkwean, Sherilyn Fenn en Lara Flynn Boyle.

Kortom: misschien wordt het tijd voor een abonnement op Videoland, want nu weet je wat je anders moet missen!