Top 10 Leukste Vrouwenfilms

Van ‘feel good’ tot drama, vrouwenfilms heb je in alle soorten en maten. Er zijn zelfs films gemaakt, waarin geen enkele man voorkomt! Toch speelt romantiek vaak de boventoon. Hoe dan ook, onderstaande films bekijk je als vrouw gewoon graag alleen of met vriendinnen.

10. The Devil Wears Prada – komedie 2006

devil wears prada

‘The Devil Wears Prada’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lauren Weisberger. Het reilen en zeilen in de modewereld zou haar hebben geïnspireerd bij het schrijven van deze bestseller. Net als in het boek speelt Andrea de hoofdrol in de film. Als beginnend journaliste weet ze een baantje te bemachtigen bij het prestigieuze modetijdschrift ‘Runway’. Het valt haar echter zwaar om aan de bizarre eisen van hoofdredactrice Miranda Priestly te voldaan. Als dan ook nog een collega journalist avances maakt, gaat het helemaal mis!

9. He’s just not that into you – romantische komedie 2009

He’s just not that into you

In ‘He’s just not that into you’ speelt een groot aantal beroemdheden. Dan kun je denken aan Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore en Scarlett Johansson. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijversduo Greg Behrendt en Liz Tuccillo. De film toont tal van situaties, waarin mannen en vrouwen elkaar volledig verkeerd begrijpen. Volgens de commentaarstem begint het allemaal met de veelgehoorde uitspraak ‘Meisjes plagen, kusjes vragen’. Met deze wetenschap groeien meisjes op tot vrouwen, die het gedrag van mannen verkeerd analyseren.

8. Pretty Woman – romantische komedie 1990

Pretty Woman

‘Pretty Woman’ heeft betrekking op de charmante prostitué Vivian (Julia Roberts). Op een dag wordt ze geboekt door de rijke zakenman Edward, gespeeld door Richard Gere. Hij is zo van haar onder de indruk, dat hij haar gedurende zijn hele verblijf inhuurt. Vivian en Edward worden hopeloos verliefd op elkaar. Maar of een relatie tussen hen standhoudt, blijft tot het einde van de film spannend. ‘Pretty Woman’ bleek een groot succes; van de 10 nominaties heeft de film zeven prijzen gepakt. Wereldwijd heeft ‘Pretty Woman’ 463.406.268 Amerikaanse dollars opgebracht.

7. Magic Mike – komedie 2012

Magic Mike

Je kunt Mike wel vergelijken met ‘Pretty Woman’ Vivian. Deze sympathieke dertiger verdient zijn brood als stripper. Om zijn droom van een eigen meubelzaak te realiseren, werkt hij ook nog in de bouw en herstelt hij auto’s. Op de bouw leert hij Adam en diens zus Brooke kennen. Mike en Brooke worden verliefd op elkaar. Al snel raakt Adam verzeild in de stripwereld. Met alle gevolgen van dien! Om Adam’s leven te redden, geeft Mike een deel van zijn spaargeld af. Dit gebaar zal Brooke toch niet onbetuigd laten?

6. Love Actually – romantische komedie 2003

Love Actually

In ‘Love Actually’ volg je verschillende stellen, die op hun eigen manier vriendschap en liefde beleven. Concreet bestaat de film uit een aantal korte verhalen, die elkaar overlappen. De hoofdrollen worden gespeeld door onder meer Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson en Keira Knightley. Deze romatische komedie is gewaardeerd met een aantal prijzen, waaronder een ‘Empire Award’ voor beste Britse film en een ‘BAFTA Award’ voor Bill Nighy als beste bijrolspeler. Emma Thompson sleepte een ‘Empire Award’ als beste Britse Actrice in de wacht. Leuk om te weten is dat ‘Alles is Liefde’ is gebaseerd op deze film.

5. The Notebook – romantisch drama 2004

The Notebook

In ‘The Notebook’ volgen we Allie en Noah, die als tieners verliefd op elkaar worden. Samen beleven zij een geweldige zomer. Allie’s ouders zien Noah niet zitten en doen er alles aan om hun dochter bij hem weg te houden. Echte liefde laat zich niet weerhouden; jaren later leest Allie over Noah en besluit om hem weer op te zoeken. Vanaf dat moment zijn zij onafscheidelijk. De titel van de film heeft betrekking op het dagboek, dat Noah heeft bijgehouden. Later als Allie dementerend is, leest Noah haar hieruit voor en beleven zij samen weer die geweldige tijd.

4. Sex and the City 1 en 2 – romantische komedie 2008 en 2010

Sex and the City

Na het succes van de televisieserie ‘Seks and the city’ kon een film niet uitblijven. In 2008 verscheen de eerste film, twee later volgde er nog een. Net als in de serie, zoomen de films in op het leven van vier vriendinnen. Alle vier worstelen ze met hun eigen problemen, die vooral aan seks gerelateerd zijn. De eerste film speelt zich in New York City af, de tweede neemt je mee naar Abu Dhabi. Althans, dat doen de makers je geloven. In werkelijkheid is deel twee in Marokko opgenomen; de Verenigde Arabische Emiraten keurden de seksuele onafhankelijkheid van de film af en liet de dames niet toe in Abu Dhabi.

3. Grease – romantische muziekfilm 1978

Grease

Het succes van ‘Grease’ is ongekend groot. Zo is de film genomineerd voor respectievelijk een Oscar voor het beste oorspronkelijke lied (‘Hopelessly Devoted to You’) én Golden Globes voor beste hoofdrolspeler in een musical- of komediefilm (John Travolta), beste actrice in een musical- of komediefilm (Olivia Newton-John), tweemaal voor het beste oorspronkelijke lied (‘Grease’ en ‘Hopelessly Devoted to You’) en natuurlijk voor beste musical- of komediefilm. Bijna 40 jaar later pakken Sandy en Danny je nog altijd in met hun geweldige moves!

2. Bridget Jones’s Diary – komedie 2001

Bridget Jones’s Diary

Het dertigerdilemma staat centraal in ‘Bridget Jones’s Diary’! Net 32 jaar oud geworden, realiseert Bridget Jones zich dat ze in haar leven niet veel heeft bereikt. Ze besluit om het heft in eigen hand te nemen; in haar nieuwe leven is er geen plaats meer voor sigaretten, drank en overbodige kilo’s. Bridget zet alles op alles om de man van haar dromen te ontmoeten. Gelukkig voor ons legt ze al haar belevenissen vast in een dagboek. De eerste film kreeg een vervolg in 2004. Ook ‘Bridget Jones: The Edge of Reason’ trok volle zalen in de bioscoop.

1. Dirty Dancing – romantische muziekfilm 1987

dirty dancing

Als je de nummers ‘The time of my life’ van Bill Medley & Jennifer Warnes of ‘Hungry eyes’ van Eric Carmen hoort, dan staat vast meteen ‘Dirty Dancing’ op je netvlies! Deze muzikale film speelt zich af in 1963. Frances gaat samen met haar ouders op vakantie. Daar leert ze Johnny kennen. Naast de mambo leert hij haar de nodige levenslessen! Nog even terug naar de muziek; een aantal van de nummers zijn tophits geworden. Zo sleepte ‘The time of my life’ in 1988 nog een Academy Award in de categorie ‘Originele nummers’ in de wacht.

    1. Jules Vismale februari 15, 2018

    Jouw Reactie?