Luchtvaartmaatschappijen wedijveren met elkaar om potentiële klanten de comfortabelste vluchten aan te bieden voor de goedkoopste prijs. Vriendelijk personeel, gerieflijke zitjes, een snelle check-in: het maakt wel degelijk een verschil uit voor de reizigers. Het adviesbureau Skytrax verzamelt jaarlijks de beoordelingen van het publiek over vliegmaatschappijen in heel de wereld. Hieronder de top 10 van de beste luchtvaartbedrijven wereldwijd.

10.Thai Airways

thai airways
KITTIKUN YOKSAP / Shutterstock.com

Thai Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand, opgericht in 1988. Thai Airways is een van de oprichters van de Star Alliance. Met inbegrip van haar dochterondernemingen vliegt Thai Airways naar 84 bestemmingen in 37 landen, met een vloot van meer dan 90 vliegtuigen.

9. Lufthansa

Lufthansa

De 7de plaats wordt ingenomen door het Duitse Lufthansa. Volgens de rating van Skytrax was Lufthansa in 2017 het beste Europese luchtvaartbedrijf. Gevestigd op de luchthaven van Frankfurt, is Lufthansa de grootste vliegmaatschappij in Europa. Het publiek gaf een goede beoordeling op topics als veiligheid, comfort en professionalisme van het personeel.

8. Qantas Airways

qantas
Markus Mainka / Shutterstock.com

Vorig jaar nog net buiten de top 10, dit jaar op nummer 8, Qantas, de oudste en grootste luchtvaartmaatschappij van Australië. Ze krijgen een zeer hoge waardering van klanten. Ze zijn ook niet vies van innovatie. Wat te denken van platte bedden op al zijn A330 vliegtuigen. Een directe vlucht van Perth naar Londen was een van de hoogtepunten van het jaar voor deze luchtvaartmaatschappij en er wordt gehint op meer vluchten in de toekomst.

7. Hainan Airlines

 Hainan Airlines
byeangel/flickr

De Chinese maatschappij Hainan Airlines is het 4de grootste luchtvaartbedrijf in China. Thuisbasis is Haikou Meilan International Airport, gelegen nabij de stad Haikou. Hainan Airlines behaalde de 9de plaats op de lijst van Skytrax. De passagiers bleken erg tevreden over de properheid in de cabine en de service van de crew. Ook de wifikwaliteit en de maaltijden aan boord konden op grote waardering rekenen.

6. EVA Air

EVA Air

EVA Air is een Taiwanese vliegmaatschappij. Vanuit luchthaven Taiwan Taoyuan nabij Taipei voert EVA vluchten uit naar andere Aziatische, Europese, Noord-Amerikaanse en Australische bestemmingen. EVA sleepte een verdiende 6de plaats in de wacht. Het comfort in de toestellen, de netheid en de snelle en vriendelijke service van het personeel werden door de reizigers op prijs gesteld.

5. Emirates

Emirates
Allen Zhao/wikicommons

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Het luchtvaartbedrijf voert vluchten uit naar zowat alle continenten. Emirates opereert vanaf Dubai International Airport en vanaf de nieuwe luchthaven Al Maktoum International Airport. De entertainment en wifivoorzieningen aan boord, de talenkennis en de dienstverlening van de crew werden door de passagiers sterk gewaardeerd. Emirates prijkt op de 4de plaats van de Skytrax-rating.

4. Cathay Pacific

Cathay Pacific
Aero Icarus/flickr

Cathay Pacific opereert vanuit de luchthaven van Hongkong, Chek Lap Kok Airport. De maatschappij vliegt wereldwijd naar meer dan 180 bestemmingen. Cathay Pacific is volgens de rating van Skytrax het 5de beste luchtvaartbedrijf ter wereld. De reizigers gaven heel wat vier- en vijfsterrenbeoordelingen voor topics als netheid, comfort, entertainment en professionalisme van de crew.

3. ANA All Nippon Airways

ANA All Nippon Airways
Kentaro Iemoto/flickr

De grootste Japanse vliegmaatschappij ANA All Nippon Airways behaalde de 3de plaats in onze top 10. ANA opereert vanaf luchthaven Narita nabij Tokio. Op de scorelijst van ANA vind je heel wat vijfsterrenbeoordelingen terug, onder meer voor de snelle check-in en boarding op de luchthaven, de properheid van de toestellen, de maaltijden en de wifivoorzieningen aan boord. Ook het professionalisme en de schitterende dienstverlening van de bemanning werden gesmaakt door het publiek.

2. Singapore Airlines

Singapore Airlines

De nationale vliegmaatschappij van Singapore opereert vanaf de internationale luchthaven Changi. De maatschappij vervoert passagiers naar zo’n 35 landen in Azië, Europa, Noord-Amerika, Oceanië, Afrika en het Midden-Oosten. Reizigers verkozen Singapore Airlines om de snelle boarding, het comfort, het entertainment aan boord en de talenkennis en uitstekende service van het personeel. Singapore Airlines sleepte de 2de plaats in de wacht op de Skytrax-lijst.

1. Qatar Airways

Qatar Airways

Qatar Airways was volgens Skytrax de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2017. De nationale vliegmaatschappij van Qatar voert vluchten uit vanaf Hamad International Airport, met meer dan 100 internationale bestemmingen en zo’n 150 vliegtuigen. De check-in, het comfort, de netheid, entertainment, maaltijden en dranken: alle kregen ze van de reizigers een uitmuntende score. De grootste eer gaat echter naar het personeel, dat vrijwel op alle vlakken een vijfsterrenbeoordeling ontving.

Meer lijstjes over vliegen