YouTube is wereldwijd de op een na meest bekeken website, alleen google wordt vaker bezocht. Op deze site staan video’s online. Iedere minuut worden er maar liefst 500 uur aan filmpjes geüpload. Per dag worden er 5 miljard video’s afgespeeld. Deze aantallen nemen toe. Ook breidt YouTube zich uit door middel van het plaatsen van eigen materiaal, zoals movies on demand, live-uitzendingen en verkiezingsdebatten. Kortom een website die nog lange tijd met ons mee zal gaan. In deze top 10 staan de 10 meest bekeken YouTube video’s wereldwijd allertijden. Het zijn voornamelijk videoclips van beroemde artiesten die populair zijn op YouTube. Tussen haakjes staat het aantal views vermeld, dus het aantal keren dat de video is bekeken.

Laatste update februari 2020

10. Roar van Katy Perry (3.1 miljard views)

De clips van de knappe Katy Perry zijn populair op Youtube, ze staat vier keer in de top 100 (ook met TFIF, Firework en Dark Horse). Haar populairste videoclip is Roar uit 2013. Katy crasht met haar vriendje in de jungle, haar vriendje wordt echter direct opgegeten door een tijger en dan staat de stoere Katy er alleen voor. Ze kan zich prima aanpassen aan het leven in de jungle.

9. Sugar van Maroon 5 (3.1 miljard views)

Een beroemde band die speelt op je bruiloft is een droom van velen. De meeste kunnen het echter niet betalen. In de clip voor “Sugar” besluit Maroon 5 op een dag zoveel mogelijk huwelijken te ‘crashen’ om deze droom toch waar te maken. En mensen kijken maar wat graag, al meer dan 2 miljard keer is de clip bekeken.

8. Sorry van Justin Bieber (3.2 miljard views)

De videoclip ‘Sorry’ van Justin Bieber werd op YouTube geplaatst op 22 oktober 2015. In de clip dansen vrolijke, stoer geklede danseressen met een zonnebril voor een witte achtergrond. Bij het woord ‘sorry’ kijken zij vele malen met een verontschuldigende blik in de camera. Op het eind geven ze een kusje richting de camera en houden een wit vel papier omhoog met de tekst ‘We love JB’.

7. Gangnam Style van Psy (3.5 miljard views)

De videoclip van het nummer Gangnam Style stond jaren lang op nummer 1 van deze lijst, maar moet nu genoegen nemen met de tweede plek. De clip werd geplaatst op 15 juli 2012 en wordt nog steeds veel bekeken. Het werd opgenomen door de Koreaanse artiest Psy onder directie van Cho Soo-hyrun. De clip toont beelden van de zeer hip (in pak) geklede Psy die een komische paardrijdende dans laat zien. Terwijl hij dit doet bevindt hij zich op allerlei onverwachte plekken, zoals in een bus, bij een yoga sessie, in een draaimolen, in een boot en op straat. Een roodharige dame en andere dansers hoppen vrolijk met hem mee. De groep dansers wordt steeds groter. Het eindigt in een grote studio waarin een grote groep ‘hop hop hop’ mee springt en zingt.

6. Uptown Funk van Mark Ronson (3.8 miljard views)

‘Uptown Funk’ van de producer Mark Ronson werd op 19 november 2014 op YouTube geplaatst. Het wordt gezongen door Bruno Mars. Je ziet in de clip Mark Ronson, Bruno Mars en een groep hooligans lopend door de straten van een stad. Ze dragen opvallend kleurige pakken en kettingen. Het nummer gaat over uitgaan en flirten met mooie vrouwen. Naar deze voorbijlopende dames wordt in de clip veel gekeken. ‘Girls hit your hallelujah’ en ‘Don’t believe me just watch’.

5. Masha and the Bear – “Recipe for Disaster” (4.2 miljard views)

Deze video is van de Russische kinderanimatieserie Masha en de Beer. Hij werd geplaatst op 31 januari 2012. Door het plaatsen van dit eerste filmpje werd de televisieserie wereldwijd razend populair. In de video zie je de grote bruine beer, die druk bezig is met een bordspelletje. Het kleine meisje Masha komt hem hierbij steeds lastig vallen. Beer doet er van alles aan om haar kwijt te raken, zodat hij rustig verder kan gaan met waar hij mee bezig was. Er wordt af en toe in het Russisch gesproken door Masha en ook de beer maakt geluiden, maar het filmpje wordt vooral erg plezierig om naar te kijken door de vrolijke muziekjes die afwisselend worden afgespeeld.

4. See You Again van Wiz Khalifa (4.4 miljard views)

Op 6 april 2015 verscheen ‘See you Again’ op YouTube. Het nummer werd opgenomen door de Amerikaanse rapper Wiz Khalifa en gezongen door Charlie Puth. Het is de soundtrack van de film Furious 7, die werd gemaakt ter nagedachtenis aan Paul Walker, die overleed aan een ongeval in 2013. De finale scene van de clip is er één uit de film: Dominic Toretto (Vin Diesel) en Brian O’Conner (Cody Walker), broers in de film, rijden samen in hun auto’s naast elkaar, lachen een laatste keer en rijden allebei hun eigen weg. Op het eind toont de camera een boodschap in de lucht ‘Voor Paul’.

3. Shark Dance – Pinkfong (4.5 miljard views)

Iedereen met kleine kinderen kent het liedje “Baby haai dooo dooo dooo”. Dit is uiteraard de Nederlandse vertaling van “Baby Shark”. Youtube staat vol met allerlei varianten van dit liedje. De populairste variant is van Pinkfong, deze heeft ondertussen 4.5 miljard views.

2. Shape of You – Ed Sheeran (4.6 miljard views)

Ed Sheeran: hij hoort bij de meest gestreamde artiesten van het moment en scoort hit na hit. Deze Britse zanger weet iedereen voor zich te winnen met zijn oprechte liedjes en zijn vrolijke persoonlijkheid. Veel van zijn liedjes zijn rustig, maar niet zijn populairste muziekvideo, het sexy nummer Shape of You. Met dit lied laat hij zien dat hij mensen niet alleen veel kan laten voelen, maar dat hij ook nog eens iedereen aan het dansen kan krijgen.

1. Despacito van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee (6.6 miljard views)

De grote zomerhit van 2017, Despacito, iedereen wordt er helemaal stapelgek van, maar we kijken toch nog, misschien om de mooie Zuleyka Rivera aan het dansen te zien? Grote kans dat deze videoclip over een tijdje op de eerste plaatst staat van meest bekeken youtube video’s.

Op zoek naar meer leuke youtube kanalen & video’s?