Eigenlijk is het een onmogelijk opgave om een top 10 samen te stellen van de nummers van Michael Jackson. De “King of Pop” heeft in zijn carrière genoeg goede liedjes gemaakt om een top 100 te maken. In de jaren ’80 was Jacksons succes op een hoogtepunt. Het album “Thriller” is met 65 miljoen verkochte exemplaren een van de meest succesvolle albums aller tijden. Opvolger “Bad” staat met 35 miljoen verkochte exemplaren ook in de top 50 albums allertijden. Tevens kwamen de eerste 5 singles van “Bad” op nummer 1 in Amerika, een record.

Tijd voor muziek, de top 10 Michael Jackson nummers:

10. Don’t Stop ‘Til You Get Enough (1979)

Als klein jochie had Micheal Jackson natuurlijk al grote succes met zijn broers in de Jackson 5. In 1971 begon hij met een solocarrière. Hij had één groot succesnummer, “Ben”. Maar daarna was het rustig rond zijn persoon, de echte grote successen kwamen pas jaren later. Don’t Stop ‘Til You Get Enough was in 1979 de eerste single van zijn vijfde soloalbum, Off the Wall. Dit album maakte van Jackson een ster.

9. The Way You Make Me Feel (1987)

The Way You Make Me Feel was de derde single van het succesalbum “Bad” uit 1987. Bad was de opvolger van het Jacksons meest succesvolle album ooit, Thriller. Het behaalde niet dezelfde successen, maar behoort wel tot de top 50 best verkochte albums allertijden. De eerste 5 singles van het album haalde in Amerika allemaal de nummer 1 positie.

8. They Don’t Care About Us (1996)

De protestsong They Don’t Care About Us staat op het album HIStory uit 1996. Het is een van de meest controversiële nummers die Jackson ooit heeft gemaakt. Door de tekst: “Jew me, sue me, everybody do me. Kick me, kike me, don’t you black or white me.” werd hij beschuldigt van antisemitisme. Hij verontschuldigde zich en veranderde de lyrics. Ook de videoclip was controversieel, Spike Lee maakte twee versies. Een in de gevangenis, en eentje in de sloppenwijken van Brazilië.

7. Bad (1987)

De titelsong van het album Bad. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Bad een duet zou worden met Prince. Prince vond het nummer echter niet goed, en weigerde. Vooral de lyric: “your butt is mine” vond Prince te dubbelzinnig. Ook zonder Prince was het nummer een gigantisch succes.

6. Black or White (1991)

Black or White was de eerste single van het album Dangerous uit 1991. De intro van het nummer wordt gespeeld door Slash van Guns N’ Roses. In de videoclip zien we Macaulay Culkin, toen heel populair door zin rol in Home Alone.

5. Smooth Criminal (1988)

Smooth Criminal was de zevende single van het album Bad, en behaald in Amerika slechts de zevende plaats in de hitlijsten. Toch is het een van Michael Jackson signature-songs, mede ook doordat het nummer een prominente plaats inneemt in de Michael Jacksons film Moonwalker.

4. Beat it (1983)

We zijn aanbeland bij de nummers van Jackson’s meest succesvolle album, Thriller uit 1982. Beat it was de derde single van het album, en wereldwijd een nummer één hit.

3. Man in the Mirror (1988)

Man in the Mirror is nog een nummer van het album Bad. In Amerika was het een grote hit, in Nederland juist niet. Maar de single lijkt aan populariteit te winnen in ons land, waarschijnlijk mede doordat het nummer het slotstuk zou worden van Micheal Jackson grote This is It tour (zoals te zien in de film).

2. Thriller (1983)

Thriller was pas de zevende single van het gelijknamige album. Het nummer is natuurlijk legendarisch door de 14 minuten durende videoclip waarin Michael Jackson samen danst met zombies. Wat vaak wordt gedacht is dat het de duurste videoclip is, maar hij kostte ‘maar’ $800.000 om te maken. De video voor “Scream”, een duet met zijn zus Janet kostte meer dan $7 miljoen!

1. Billie Jean (1983)

Michael Jackson was al een grote ster, maar het nummer Billie Jean van het album Thriller maakte van hem een wereldster, en een legende. Het nummer won twee Grammy’s. De video van Billie Jean was de eerste video op MTV met een zwarte popster erin. Ook legendarisch is het optreden van Michael Jackson tijdens Motown 25: Yesterday, Today, Forever. Hij deed voor het eerst de Moonwalk op Billie Jean.