Wanneer je eenmaal spotify hebt, heb je alle muziek die je maar zou willen luisteren altijd binnen handbereik. En dat doen we veel, met miljarden streams per dag. En welke nummers worden het meeste beluisterd via deze app? Dat lees je in deze top 10.

peildatum februari 2022

10. Imagine Dragons – Believer (1.9 miljard streams)

Het nummer Believer van Imagine Dragons deed het toen het uitkwam in 2017 helemaal niet zo goed in de hitlijsten. In Nederland haalde het slechts de 35e posities. In de top 2000 staat het overigens wel hoog, op plek 494, en met 1.9 miljard streams is het een van de populairste liedjes op spotify ooit.

9. Shawn Mendes and Camila Cabello – Señorita (2.067 miljoen streams)

De geliefde Shawn Mendes en Camila Cabello scoorde in 2019 wereldwijd een grote hit met het zwoele nummer Señorita. Als we met z’n allen het liedje nog een keer luisteren is het binnen korte tijd meer dan 2 miljard keer beluisterd via Spotify.

8. Post Malone and Swae Lee – Sunflower (2.201 miljoen streams)

Het eerste nummer van Post Malone in de lijst. Dit nummer staat op de soundtrack van de film “Spider-Man: Into the Spider-Verse”. In Nederland was het overigens een bescheiden hit. Op Spotify is het ondertussen meer dan 2 miljard keer beluisterd.

7. Closer – The Chainsmokers featuring Halsey (2216 miljoen streams)

The Chainsmokers zijn twee producenten die duidelijk goed zijn in het schrijven van hits. Met populaire zangeres Halsey aan hun zijde hebben ze met Closer hun persoonlijke record gevestigd.

6. One Dance – Drake featuring Wizkid en Kyla (2263 miljoen streams)

Hij kwam nog niet eerder voor op dit lijstje, maar Drake is de koning van Spotify. One Dance klinkt bijna tropisch en is niet voor niets de op een na grootste hit die op Spotify te vinden is.

5. Lewis Capaldi – Someone You Loved (2.263 miljoen streams)

Niet slecht, meer dan 2 miljard streams op Spotify met je debuutsingle. Het overkwam de Schotse zanger Lewis Capaldi.

4. Post Malone featuring 21 Savage – Rockstar (2.361 miljoen streams)

Post Malone is populair op Spotify. Rockstar is een hit uit 2017. In “Rockstar” vergelijkt Post Malone zijn eigen gewoonten met een rock-‘n-roll-leven.

3. Tones and I – Dance Monkey (2.491 miljoen streams)

Opeens was daar in 2019 het nummer “Dance Monkey” van de Australische zangeres Tones and I. Het nummer was in grote delen van de wereld een groot succes. In Nederland behaalde het nummer zelfs een plaats in de Top 2000 van Radio2.

2. The Weeknd – Blinding Lights (2.809 miljoen streams)

Een van de grootste hits van The Weeknd is “Blinding Lights” uit 2019. Het nummer stond in 24 landen op de nummer 1 positie van de toplijsten, waaronder Nederland. Sterker nog, in Nederland kwam het nummer drie maal op de eerste plaats terecht, zelfs nog een keer na 26 weken, een record. Op Spotify is het nummer meer dan 2.5 miljard keer beluisterd.

1. Shape of You – Ed Sheeran (3.053 miljoen streams)

Het is duidelijk dat Ed Sheeran bij de meest populaire artiesten ter wereld hoort. Hij staat misschien maar één keer in de lijst van meest gestreamde liedjes op Spotify, maar in de top 20 komt hij vier keer voor!