Top 10 Populairste liedjes op Spotify ooit

Wanneer je eenmaal spotify hebt, heb je alle muziek die je maar zou willen luisteren altijd binnen handbereik. En dat doen we veel, met miljarden streams per dag. En welke nummers worden het meeste beluisterd via deze app? Dat lees je in deze top 10.

peildatum 1 september 2017

10. What Do You Mean? – Justin Bieber (850 miljoen streams)

Je zult hem nog vaak op deze lijst tegenkomen want Bieber is ontzettend populair. Voor dit nummer combineerde hij tropische invloeden met housemuziek.

9. I Took a Pill in Ibiza (Seeb Remix) – Mike Posner (902 miljoen streams)

De dancemuziek doet het goed op Spotify. De relaxte maar vrolijke uitstraling van dit nummer viel bij iedereen goed in de smaak waardoor deze hit van Mike Posner meer dan 900 miljoen keer werd gestreamd.

8. Don’t Let Me Down – The Chainsmokers feat. Daya (903 miljoen streams)

De donkere stem van Daya zorgt ervoor dat je meteen in dit nummer getrokken wordt. Voeg daar wat goede beats aan toe en je hebt een hit die duidelijk ontzettend populair is.

7. Thinking Out Loud – Ed Sheeran (932 miljoen streams)

Deze Britse zanger heeft zich door de jaren heen opgewerkt tot een van de grootste artiesten van het moment. Met dit prachtige liefdeslied wist hij iedereen te raken.

6. Love Yourself – Justin Bieber (932 miljoen streams)

Daar is hij weer, deze keer met een rustiger nummer over een stukgelopen relatie. Justin Bieber doet niet aan zelfmedelijden, maar schrijft juist een nummer waarin hij zijn ex voorgoed vaarwel zegt.

5. Sorry – Justin Bieber (967 miljoen streams)

Het meest gestreamde nummer van Justin Bieber is deze danshit. Opvallend genoeg is het onderwerp helemaal niet zo vrolijk als het nummer zelf, want Bieber zingt alleen maar over het missen van zijn ex.

4. Lean On – Major Lazer en DJ Snake featuring MØ (1029 miljoen streams)

Dit elektromuziek trio heeft al flink wat succes behaalt, maar dit nummer is wel de kroon op hun werk. Lean On was werkelijk overal te horen en is daarom vandaag de dag nog steeds ongekend populair op Spotify.

3. Closer – The Chainsmokers featuring Halsey (1102 miljoen streams)

The Chainsmokers zijn twee producenten die duidelijk goed zijn in het schrijven van hits. Met populaire zangeres Halsey aan hun zijde hebben ze met Closer hun persoonlijke record gevestigd.

2. Shape of You – Ed Sheeran (1280 miljoen streams)

Het is duidelijk dat Ed Sheeran bij de meest populaire artiesten ter wereld hoort. Dit opzwepende nummer is bovendien de meest recente hit die je op deze lijst tegenkomt, want het is de enige single uit 2017.

1. One Dance – Drake featuring Wizkid en Kyla (1306 miljoen streams)

Hij kwam nog niet eerder voor op dit lijstje, maar Drake is de koning van Spotify. One Dance klinkt bijna tropisch en is niet voor niets de grootste hit die op Spotify te vinden is.

  1. Gert februari 6, 2018
  2. Anoniem november 15, 2018
  3. Anoniem juli 26, 2019
  4. hubert februari 21, 2020
  5. Anoniem april 30, 2020
  6. Victor Engels april 30, 2020
  7. Maarten juli 10, 2020
  8. Anoniem september 25, 2020
  9. hammie oktober 7, 2020

  Jouw Reactie?