Wanneer je eenmaal spotify hebt, heb je alle muziek die je maar zou willen luisteren altijd binnen handbereik. En dat doen we veel, met miljarden streams per dag. En welke nummers worden het meeste beluisterd via deze app? Dat lees je in deze top 10.

peildatum 1 september 2021

10. Billie Eilish – Bad Guy (1.9 miljard streams)

Uiteraard staat DE popsensatie van de afgelopen jaren, Billie Eilish, in de lijst van meest beluisterde liedjes op Spotify. Ze moet het overigens wel doen met een tiende plaats.

9. Shawn Mendes and Camila Cabello – Señorita (1.968 miljoen streams)

De geliefde Shawn Mendes en Camila Cabello scoorde in 2019 wereldwijd een grote hit met het zwoele nummer Señorita. Als we met z’n allen het liedje nog een keer luisteren is het binnen korte tijd meer dan 2 miljard keer beluisterd via Spotify.

8. Post Malone and Swae Lee – Sunflower (2.064 miljoen streams)

Het eerste nummer van Post Malone in de lijst. Dit nummer staat op de soundtrack van de film “Spider-Man: Into the Spider-Verse”. In Nederland was het overigens een bescheiden hit. Op Spotify is het ondertussen meer dan 2 miljard keer beluisterd.

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

7. Lewis Capaldi – Someone You Loved (2.122 miljoen streams)

Niet slecht, meer dan 2 miljard streams op Spotify met je debuutsingle. Het overkwam de Schotse zanger Lewis Capaldi.

6. Closer – The Chainsmokers featuring Halsey (2148 miljoen streams)

The Chainsmokers zijn twee producenten die duidelijk goed zijn in het schrijven van hits. Met populaire zangeres Halsey aan hun zijde hebben ze met Closer hun persoonlijke record gevestigd.

5. One Dance – Drake featuring Wizkid en Kyla (2148 miljoen streams)

Hij kwam nog niet eerder voor op dit lijstje, maar Drake is de koning van Spotify. One Dance klinkt bijna tropisch en is niet voor niets de op een na grootste hit die op Spotify te vinden is.

4. Post Malone featuring 21 Savage – Rockstar

Post Malone is populair op Spotify. Rockstar is een hit uit 2017. In “Rockstar” vergelijkt Post Malone zijn eigen gewoonten met een rock-‘n-roll-leven.

3. Tones and I – Dance Monkey (2378 miljoen streams)

Opeens was daar in 2019 het nummer “Dance Monkey” van de Australische zangeres Tones and I. Het nummer was in grote delen van de wereld een groot succes. In Nederland behaalde het nummer zelfs een plaats in de Top 2000 van Radio2.

2. The Weeknd – Blinding Lights (2578 miljoen streams)

Een van de grootste hits van The Weeknd is “Blinding Lights” uit 2019. Het nummer stond in 24 landen op de nummer 1 positie van de toplijsten, waaronder Nederland. Sterker nog, in Nederland kwam het nummer drie maal op de eerste plaats terecht, zelfs nog een keer na 26 weken, een record. Op Spotify is het nummer meer dan 2.5 miljard keer beluisterd.

1. Shape of You – Ed Sheeran (2934 miljoen streams)

Het is duidelijk dat Ed Sheeran bij de meest populaire artiesten ter wereld hoort. Hij staat misschien maar één keer in de lijst van meest gestreamde liedjes op Spotify, maar in de top 20 komt hij vier keer voor!