Tegenwoordig shoppen we steeds meer online. Dat is niet gek, want door het grote aantal webshops kun je bijna altijd wel vinden wat je zoekt. Een paar keer klikken en voor je het weet wordt je pakketje bezorgd. Er zijn veel kleine webwinkels in Nederland te vinden, maar er zijn een aantal giganten die ongekend populair zijn. Dit is de top 10 populairste webshops van Nederland.

10. H&M

Voor modeliefhebbers is H&M en onmisbare winkel. De keten is vooral populair omdat het stijlvolle kleding aanbiedt voor erg lage prijzen. Er is bovendien kleding voor iedereen, van baby’s tot volwassen mannen en vrouwen. Er zitten in iedere stad vaak meerdere vestigingen van deze winkel, maar de webshop is ook ongekend populair. Jaarlijks heeft de webshop een omzet van 350 miljoen euro. Dat zijn heel wat jeans, T-shirts en andere basics.

9. Bijenkorf

bijenkorf

David Peperkamp / Shutterstock

De Bijenkorf is een echt Nederlands concept. Het warenhuis verkoopt vooral luxere producten, van parfums tot kleding van high end merken. Veel mensen vinden het een hele ervaring om door de winkel te lopen, met mooie displays en testers. Wil je gewoon snel iets kopen van je favoriete merk? Dan is de webshop een echte uitkomst. Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar de website van de Bijenkorf, want deze winkel heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 350 miljoen euro.

8. About You

Er zijn veel webshops die kleding verkopen. Sommige winkels verkopen items van slechts één merk, terwijl andere websites een verzameling van allerlei merken, stijlen en items aanbieden. About You is daar een goed voorbeeld van. Het is van oorsprong een Duitse webshop die pas sinds een paar jaar actief is in Nederland. Met veel succes, want About You heeft een jaaromzet van maar liefst 280 miljoen euro.

7. Jumbo

jumbo

Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Wat hebben mensen nog harder nodig dan kleding en verzorgingsproducten? Boodschappen natuurlijk. Het is dus niet gek dat er ook een aantal supermarkten op dit lijstje staan. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun boodschappen online te bestellen en vervolgens af te halen of te laten bezorgen. Jumbo is een van de grotere winkelketens van Nederland en heeft dus ook een drukbezochte website. Gemiddeld heeft de webshop van deze supermarkt een omzet van 350 miljoen euro.

6. Amazon

amazon

Julie Clopper / Shutterstock.com

Wanneer je het hebt over grote webshops, heb je het al snel over Amazon. Dat is niet voor niets, want dit is de grootste webwinkel ter wereld. Het bedrijf begon in de Verenigde Staten, maar is nu ook in Nederland actief. Op Amazon kun je alles kopen wat je maar wenst, van kleding en accessoires tot boeken, decoraties en huishoudelijke spullen. Dat is een groot succes, want Amazon had in Nederland een jaaromzet van 400 miljoen euro.

5. Wehkamp

wehkamp

Postmodern Studio / Shutterstock.com

Wehkamp begon als een postorderbedrijf in de jaren vijftig. Klanten konden via de post aangeven welke producten ze wilden kopen en kregen dit vervolgens thuisgestuurd. De tijden zijn veranderd en Wehkamp veranderde mee. Nu heeft het bedrijf een populaire webwinkel waar je kleding kunt kopen, maar ook meubels, accessoires, elektronica en speelgoed. Het is dus niet gek dat veel mensen hun weg naar de webshop van Wehkamp weten te vinden, met een jaaromzet van 490 miljoen euro.

4. Zalando

zalando

Tiwiplusk / Shutterstock.com

In eerste instantie verkocht de Duitse webwinkel Zalando alleen schoenen. Daar is door de jaren heen verandering in gekomen. Tegenwoordig is het een van de grootste Nederlandse webshops op het gebied van mode. Je koopt er kleding en accessoires voor iedereen. De winkel biedt niet alleen betaalbare items aan, maar ook designerkleding voor mensen die van luxe houden. Zalando heeft een jaaromzet van 670 miljoen euro.

3. Albert Heijn

ah

DNieuwland / Shutterstock.com

Albert Heijn is al tientallen jaren een van de grootste supermarkten van Nederland, dus de website kon ook niet achterblijven. Klanten kunnen boodschappen laten bezorgen of bij de winkel ophalen, die ze eerst online bestellen. Dat verklaart waarom ook de webshop van de Albert Heijn zo populair is. Met een jaaromzet van 680 miljoen euro gaat hier veel geld in om.

2. Coolbue

Coolblue is een van de grootste webshops op het gebied van elektronica. Je kunt hier alles kopen, van laptops en gameconsoles tot wasmachines en ovens. De website geeft veel uitleg over de producten en maakt het makkelijk om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Dat verklaart waarom veel mensen naar deze website surfen voor hun aankopen. De jaaromzet van Coolblue is 1,1 miljard euro.

1. Bol.com

bolcom

Jarretera / Shutterstock.com

Al in 1999 werd de website van Bol.com opgericht. Het is een echt Nederlands bedrijf dat inmiddels al meer dan twintig jaar actief is op het internet. Met groot succes, want veel mensen kopen boeken, verzorgingsproducten, accessoires en gadgets bij deze webshop. Bol.com is ook zo groot door de samenwerking met partners. Webshops die gebruik maken van Magento hosting kunnen gemakkelijk met een Akeneo PIM data delen met de webwinkel. Bol.com heeft inmiddels een jaaromzet van maar liefst 2,2 miljard euro.