Top 10 Populairste Youtube Kanalen

Wanneer je aan online video denkt, denk je aan YouTube. Sinds 2005 is de website voor video geworden wat Google voor zoeken betekent. Met een muisklik zijn oude televisiefragmenten of homevideo’s te vinden. Zangcarrières zijn er op onverwachte wijze begonnen. Alles is mogelijk. Zoals heel populair worden. Waarbij het helpt als je een apart gevoel voor humor hebt en goed kan gamen. Wie zijn de tien populairste YouTubers die echt zelf door YouTube beroemd zijn geworden?


10. Porta dos Fundos

porta dos fundos

Niet elk succes op YouTube is Engelstalig. Met meer dan 8,5 miljoen abonnees is het Braziliaanse Porta dos Fundos ongekend populair in eigen land. Het kanaal begon zoals velen als een verzameling humoristische sketches over het alledaagse leven. Dankzij de grote populariteit worden er nu meerdere soorten filmpjes geüpload, zoals wekelijkse samenvattingen van het nieuws, vanzelfsprekend met een humoristische insteek.

Bezoek het Youtube Kanaal hier

9. TheFineBros

thefinebros

De gebroeders Fine (Benny en Rafi) hebben een YouTube-kanaal met meer dan 10 miljoen abonnees. Ze maakten furore met de zogenaamde reactfilmpjes waarin mensen gefilmd worden die op allerlei objecten reageren. Vooral de kinderversie van react bleek razend populair. Inmiddels zijn er voor meerdere leeftijdscategorieën reactvideo’s. Het origineelste idee zijn echter de spoilerfilmpjes waarmee de broers een van de grote internettaboes doorbreken, namelijk het verraden van de plots van films, boeken en games.

Bezoek het Youtube Kanaal hier


8. SkydoesMinecraft

skydoesminecraft

Minecraft, het spel waarmee je digitale werelden kan bouwen, is al jaren ongekend populair. Ook op YouTube zijn er ontelbaar veel filmpjes te vinden met persiflages die gebouwd zijn in Minecraft, spelers die elkaar tips geven of juist het einde van Minecraft proberen te bereiken. Adam Dahlberg creëerde met SkydoesMinecraft het populairste kanaal rond Minecraft (bijna 10,5 miljoen abonnees.) Dit deed hij door slim allerlei genres te bedenken waarin Minecraft als achtergrond dient. Het populairst zijn de zelfgemaakte werelden waarin Dahlberg met vrienden al kletsend en grappen makend door heen beweegt.

Bezoek het Youtube Kanaal hier

7. RayWilliamJohnson

RayWilliamJohnson

Ray William Johnson werd razend populair met zijn Equals Three video’s waarin hij met rappe tong, en af en toe een scheldwoord, populaire internetvideo’s bespreekt en bekritiseerd. Hij startte een vervolg met Runaway Thoughts en samenwerkingen als YourFavouriteMartian. Waar veel YouTube-sterren niet aan YouTube kunnen ontsnappen is Johnson ambitieuzer. Binnenkort speelt hij in een film, hij heeft een eigen strip gemaakt en richt zich nu op televisie.

Bezoek het Youtube Kanaal hier


6. Epic Rap Battles of History

epic rap battles

Neem twee historische figuren en laat ze elkaar op brute wijze afkraken in een rap battle. Een geweldig idee, maar hoe lang blijft dat grappig? Heel lang volgens de meer dan 10 miljoen trouwe volgers van Epic Rap Battles of History. Deze samenwerking tussen EpicLLOYD en NicePeter begon op het kanaal van de laatste maar werd zo succesvol dat het een eigen kanaal kreeg. Sommige battles als Albert Einstein vs Stephen Hawking werden zelf als single uitgebracht en kregen de status van gouden plaat. De populariteit nam alleen nog maar toe nadat beroemdheden als Snoop Dogg mee gingen doen aan de battles.

Bezoek het Youtube Kanaal hier

5. Nigahiga

nigahiga

Ryan Higa is de hoofdrolspeler van het veelzijdige NigaHiga kanaal dat bijna 13 miljoen abonnees heeft. Sinds 2006 maakt hij met zijn vrienden verschillende soorten komische filmpjes die meestal snel aan elkaar worden gepraat door Higa. Als hij zijn ADHD-medicijnen niet neemt zoals in de reeks Off the Pill wordt hij zelfs nog drukker. Het beste is Higa als hij met gebruik van animaties hele vreemde gedachtesprongen maakt. Ook Higa wist de cross-over naar film te maken, al bleek Ryan and Sean’s Not So Excellent Adventure niet echt een overdonderd succes te zijn.

Bezoek het Youtube Kanaal hier


4. Jenna Marbles

Jenna Marbles

De lijst van populairste YouTubers bestaan verrassend genoeg voornamelijk uit mannen. Het buitenbeentje is Jenny Mourey die meer dan 13 miljoen trouwe volgers wist te verzamelen door op ongecompliceerde wijze over van alles het vrouwelijk perspectief te geven. Dat doet ze door gewoon achter de laptopcamera te gaan zitten, geen blad voor de mond te nemen en soms emotioneel in te storten. Populaire video’s zijn die waar ze vertelt over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Ook haar make-up tips doen het altijd goed.

Bezoek het Youtube Kanaal hier

3. Smosh

smosh

Een beetje online playbacken van videogames en tekenfilms kan grote gevolgen hebben. Het duo Anthony Padilla en Ian Hecox zag in dat filmpjes over games enorm populair zijn. Inmiddels hebben ze talloze games nagespeeld waarin ze altijd zoeken naar een humoristische insteek. Met hun populariteit werden ook de aankleding en de special effects steeds beter zodat Smosh bijna een soort alternatieve televisieserie is geworden. Het Smosh kanaal bestaat op het moment uit een groot aantal themakanalen waarin Padillla en Hecox hun creativiteit op het gebied van muziekvideo’s, games en animatie kwijt kunnen. Alles bij elkaar is Smosh goed voor meer dan 18 miljoen abonnees.

Bezoek het Youtube Kanaal hier

2. HolaSoyGerman

holasoygerman

De Chileen German Garmendia bewijst als geen ander dat je op YouTube niet Engels hoeft te spreken om populair te worden. Meer dan 19 miljoen vaste kijkers volgen de razendsnel pratende German die vooral alledaagse onderwerpen aansnijdt. Ook German dacht na drie jaar aan uitbreiding en presenteerde aan het begin van 2014 twee nieuwe kanalen waaronder JuegaGerman. Of German met het spelen van games veel toevoegt aan de Let’s Play cultus is twijfelachtig maar in ieder geval werd hij op de laatste MTV Awards uitgeroepen tot Icoon van het Jaar.

Bezoek het Youtube Kanaal hier

1. PewDiePie

pewedie

Gamen en YouTube gaan duidelijk goed samen. Let’s Play is de naam voor het genre filmpjes waarin een gamer een spel uitspeelt en daarbij vaak commentaar en tips geeft. De populairste YouTube-gamer is de Zweed Felix Kjellberg wiens Let’s Play kanaal PewDiePie in 2013 van 3,5 miljoen tot 19 miljoen abonnees groeide. Inmiddels staat de teller zelfs op 30 miljoen vaste kijkers. Kjellberg geeft vooral humoristisch commentaar wat versterkt wordt door zijn wat vreemde stem. Erg populair zijn de rage games waarin Kjellberg steeds kwader wordt tijdens het spelen van een frustrerend spel. Vanzelfsprekend neemt hij het ook op tegen andere populaire Let’s Players. Ook al blijft PewDiePie zich voor het grootste deel concentreren op games, maakt Kjellberg soms een uitstapje naar commentaar op internetfenomenen en is hij begonnen met een serie korte animaties.

Bezoek het Youtube Kanaal hier

  1. Anoniem november 11, 2015
  2. Anoniem december 22, 2015
  3. jasmijnbloesem april 2, 2016
  4. simon bg april 2, 2016
  5. Fcg februari 7, 2017
  6. Fcg februari 7, 2017
  7. DeEzzieGames februari 20, 2017
  8. Anoniem februari 27, 2017
  9. Anoniem februari 27, 2017
  10. Anoniem februari 27, 2017
  11. 阿萨德群无 april 20, 2017
  12. anoniempje mei 10, 2017
  13. Anoniem mei 16, 2017
  14. Anomien123456789 augustus 2, 2017
  15. Anoniem oktober 7, 2017
  16. Dab oktober 7, 2017
  17. INTRESSANT november 11, 2017
  18. z december 24, 2017
  19. Anoniem maart 13, 2018
  20. Anoniem maart 13, 2018
  21. Anoniem maart 14, 2018
  22. Anoniem mei 16, 2018
  23. Anoniem juli 11, 2018
  24. alixe februari 3, 2019
  25. Efe juni 5, 2019

  Jouw Reactie?