Je kunt tegenwoordig niet meer om de wereld van YouTube heen. Jongeren die begonnen met het maken van korte vlogs, zijn inmiddels wereldberoemde sterren geworden. Het is natuurlijk de vraag wat het grootste YouTube-kanaal van het moment is. Dat is te zien aan de hoeveelheid abonnees die een kanaal heeft. Hier ontdek je welke internationale kanalen bij de top 10 van YouTube horen.

laatste update augustus 2019

10. Zee Music Company – 42 miljoen abonnees

Muziek doet het goed op YouTube, dus het is niet vreemd wanneer je een aantal platenlabels in deze top 10 zult vinden. De Zee Music Company komt uit India en is een van de grootste bedrijven die muziek voor Bollywoodfilms maakt. Deze industrie is ontzettend groot, dus het spreekt voor zich dat de filmpjes van dit kanaal ontzettend vaak gekeken worden.

9. Dude Perfect – 45 miljoen abonnees

Sportliefhebbers weten allemaal dit kanaal te vinden. Dude Perfect bestaat uit een groep van vijf mannen die een tijd samenwoonden en allemaal een liefde voor sport hebben. In hun video’s voeren ze de wildste trucs uit en zijn ze niet bang voor een stunt. Ondertussen hebben ze meerdere wereldrecords op hun naam staan en maken ze ook nog eens video’s waarin ze de strijd met elkaar aangaan.

8. Justin Bieber – 46 miljoen abonnees

Justin Bieber heeft zijn doorbraak eigenlijk te danken aan YouTube, dus het is niet gek dat de zanger nog altijd een groot kanaal heeft. Dit is de plek waar zijn nieuwste videoclips te zien zijn, maar het kanaal biedt je ook een klein kijkje achter de schermen. Zo zijn er video’s van zijn tours te bewonderen en zelfs een paar vakantievideo’s van de zanger. Zo leren zijn fans hem helemaal kennen.

7. WWE – 47 miljoen abonnees

World Wrestling Entertainment is een van de grootste entertainmentbedrijven dat worstelshows en -wedstrijden organiseert. Wereldwijd kijken miljoenen fans naar de wilde shows van WWE, waar ze hun favoriete worstelaars maar al te graag aanmoedigen. Op het kanaal vind je hoogtepunten van beroemde shows, maar is het ook mogelijk om live mee te kijken met evenementen.

6. Canal KondZilla – 51 miljoen abonnees

Dit muziekkanaal komt uit Brazilië en is een van de meest bekeken muziekkanalen ter wereld. Canal KondZilla maakt videoclips voor allerlei artiesten, van rappers tot meidengroepen. Doordat talloze artiesten hun clips op dit kanaal delen, wist Canal KondZilla in een mum van tijd miljoenen abonnees te verzamelen.

5. SET India – 54 miljoen abonnees

https://www.youtube.com/watch?v=mT9YF_0mulM

SET India staat voor Sony Entertainment Television India, en is een groot en populair televisienetwerk in het land. Een aantal van de meest bekeken tv-shows van India worden door deze maatschappij gemaakt. Kleine clips uit deze programma’s worden allemaal op het YouTube-kanaal gedeeld, net als trailers van nieuwe series en andere belangrijke aankondigingen. Televisiefans in India weten dit kanaal dus massaal te vinden.

4. Cocomelon Nursery Rhymes – 58 miljoen abonnees

Wie kinderen heeft, weet hoe fijn het is om af en toe YouTube aan te kunnen zetten voor wat vermaak. Cocomelon is een kindvriendelijk kanaal dat alleen maar lieve en leuke filmpjes maakt. Uiteraard horen liedjes er ook bij, zodat kinderen lekker mee kunnen zingen met hun favoriete personages van het kanaal. Voor veel ouders is dit dus een perfecte vervanging voor kindershows op televisie.

3. 5-minute Crafts – 60 miljoen abonnees

Simpele en snelle hacks: dat is was 5-minute Crafts te bieden heeft. Dit kanaal is gevuld met kleine projecten die je leven leuker, makkelijker en creatiever maken. Het idee van het kanaal is dat ieder knutselproject makkelijk moet zijn, zodat iedereen het kan volgen. De korte filmpjes zijn ontzettend populair bij creatievelingen die wat inspiratie zoeken voor hun volgende project.

2. PewDiePie – 100 miljoen abonnees

Het is PewDiePie als eerste individuele YouTuber gelukt om de magische grens van 100 miljoen abonnees te bereiken. Het kanaal is van de Zweedse Felix Kjellberg. Hij werd vooral bekend door zijn komische gamevideo’s. Het ene moment speelt hij een horrorgame, terwijl hij het andere moment het populaire Minecraft speelt. Hij houdt zich ook bezig met het uittesten van onbekendere games, waardoor deze onbekende titels in een mum van tijd gekocht worden door zijn volgers.

1. T-Series – 109 miljoen abonnees

Met stip op nummer een staat het Indiase kanaal T-Series. Dit kanaal wordt beheerd door een muziekmaatschappij die videoclips van verschillende Indiase artiesten deelt. Er was lange tijd een strijd gaande tussen T-Series en PewDiePie: wie zou als eerste 100 miljoen abonnees krijgen? Het lukte T-Series als eerste, maar dat was ook niet gek. Dit grote bedrijf is ontzettend geliefd in India en maakt bovendien talloze video’s met de grootste sterren uit het land. Geen wonder dat het kanaal inmiddels richting de 200 miljoen gaat.

Op zoek naar meer leuke youtube kanalen & video’s?