Al het eten heeft een directe invloed op het menselijk lichaam, er is eten dat van invloed is op de sekslust, zogenaamde Afrodisiaca. Dit kan psychologisch zijn (de vorm van een vrucht doet denken aan seks), of het eten bevat stoffen die bevorderlijk zijn voor de seklust. Heeft het eten in deze lijst trouwens geen effect op je sekslust, het is in ieder geval ook heel gezond!

10. Asperges

Asperges

Al in de 17e eeuw was er een Engels man die schreef over de lust opwekkende asperges. In de 19e eeuw kreeg de bruid in Frankrijk op zijn huwelijk 3 gangen met asperges om zich voor te bereiden op de huwelijksnacht. Asperges bevatten kalium, vezels, vitamine B6, Vitamine A en C, thiamine en foliumzuur. De laatste verhoogt de histamine productie, deze is nodig om een orgasme te bereiken (zowel voor mannen als voor vrouwen). Let er wel op dat asperge erom bekend staat om het sperma van de man een vieze smaak te geven.

9. Amandelen

Amandelen

Al ver terug in de geschiedenis van de mensheid stond de amandel symbool voor vruchtbaarheid. Het aroma van de amandel zou de passie verhogen bij vrouwen, aldus de dichters en schrijvers. Amandel bevat veel vitamine E, magnesium en vezels.

8. Avocado

Avocado

De vorm van de avocado (en het feit dat ze in paren aan een boom) hangen zorgde ervoor dat de Azteken deze vrucht de ahuacuatl (testikel boom) noemde. De katholieken in het oude Spanje vonden het zicht van de avocado al zo obsceen dat deze verboden werd. Ook avocado bevat veel foliumzuur.

7. Banaan

Banaan

Door de vorm werd de banaan al snel gekoppeld aan seksualiteit. Maar ook de stoffen in de banaan helpen een handje mee, zo zit er veel kalium, magnesium en vitamine B in. Verder bevat de banaan het Bromelia Enzym, deze zou het mannelijke libido verhogen.

6. Basilicum

Basilicum

De zoete aroma van Basilicum werkt opwindend.

5. Chocolade

Chocolade

Pure chocolade bevat veel ‘feel good chemicaliën’ o.a. anandamide en fenylethylamine. Het gevoel van geluk, opwinding en euforie zorgt ook voor meer zin in seks.

4. Vijgen

vijgen

Voornamelijk gebaseerd op de verhalen uit de geschiedenis. Een opengesneden vijg stond symbool voor de vrouwelijke seks organen. Al in de Bijbel kwam de vijg voor (Adam en Eva gebruikte de bladen om een edele delen te bedekken). De vijg was het favoriete fruit van Cleopatra en de Grieken zagen de vijg als heilig en associeerde de vijg met liefde en vruchtbaarheid.

3. Knoflook

knoflook

Knoflook zit boordevol met allicine, deze stof zorgt ervoor dat het bloed sneller gaat stromen, precies wat mannen nodig hebben tijdens de seks! Zorg er natuurlijk voor dat je allebei knoflook eet als je deze gebruikt om de sekslust op te wekken!

2. Oesters

Oesters

Aan oesters wordt waarschijnlijk het vaakst gedacht als het gaat om Afrodisiaca. Waarschijnlijk door de hoge hoeveelheid zink in oesters, deze zorgt voor een betere sperma productie en verhoogt het libido.

1. Honing

honing

Honing bevat Borium, een mineraal die zorgt voor een beter gebruik van oestrogeen, het vrouwelijk seks hormoon. Ook zou deze stof zorgen voor een verhoging van testosteron in het bloed, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de sex drive bij zowel mannen als vrouwen.

[sexy]

bron