Mensen zijn echte snelheidsduivels. Al jaren ontwikkelen we de snelste auto’s, vliegtuigen en boten. Dankzij slimme technieken kunnen we op topsnelheid over het water varen, perfect voor een adrenalinekick. Ben je benieuwd wat de snelste boten van het moment zijn? Je leest het in deze top 10.

10. South Bay 925 CR – 183 kilometer per uur

De South Bay 925 CR is een pontonboot, maar niet zomaar een pontonboot. Het is namelijk de snelste van zijn soort! Hij kan een topsnelheid van 183 kilometer per uur bereiken en is tegelijkertijd relatief klein. Niet alleen zijn snelheid is indrukwekkend. Deze boot is namelijk uitgerust met vier bluetooth speakers en prachtige ledverlichting die voor de juiste sfeer zorgt.

9. Fountain 47 Lightning – 201 kilometer per uur

Deze boot doet zijn naam eer aan, want hij is bliksemsnel. De boot is groot genoeg om vier tot zes mensen te vervoeren en draait op twee Mercury Racing 1075 motoren. Hierdoor kan hij met gemak een topsnelheid van 201 kilometer per uur bereiken. De boot is ook standaard uitgerust met een gps-systeem van Garmin, meters van Vessel View en een navigatiebord met ledverlichting.

8. 50′ Marauder AMG GT S – 225 kilometer per uur

Deze boot is ontstaan uit een samenwerking tussen Cigarette Racing en Mercedes-AMG. Het ontwerp van de boot is voor een deel geïnspireerd door de Mercedes-AMG GT S uit 2016. Deze auto staat bekend om zijn uitstekende performance op hoge snelheid en was dus de perfecte basis voor deze boot die op een topsnelheid van 225 kilometer per uur kan varen. Twee Mercury Racing 1550 V8 motors zorgen voor deze ongekende snelheid.

7. Nor-Tech 5200 Roadster – 241 kilometer per uur

Deze boot is een van de krachtigste boten ter wereld en heeft ook een indrukwekkende snelheid van 241 kilometer per uur. De motoren van de boot hebben een paardenkracht van 5400 en in de tank kan maar liefst 1.500 liter brandstof. De boot heeft ook een luxe uitstraling, met een zachte zonlounge, een zwemplatform met ladder en luxe zittingen.

6. Outerlimits SV-50 – 251 kilometer per uur

De The Outerlimits SV-50 is een van de snelste en krachtigste boten van dit merk. De boot is ontworpen voor ruige omstandigheden, dus maak je klaar voor een spannende rit. De boot is uitgerust met een gps kaartplotter. De tank heeft een inhoud van bijna 950 liter en dankzij de twee Mercury Racing 1550/1350 motoren kan de boot een snelheid van maar liefst 251 kilometer per uur bereiken.

5. Skater 46 Pleasure – 281 kilometer per uur

Deze boot wordt ook wel de Rolls Royce van de powerboten genoemd. Hij is uitgerust met twee op maat gemaakte Teague motoren met een paardenkracht van 1500. Deze samengestelde kracht zorgt ervoor dat de boot 281 kilometer per uur kan varen. Het luxe interieur maakt de ervaring compleet, inclusief airconditioning en een compleet stereosysteem.

4. Mystic Powerboats C5000 Turbine – 402 kilometer per uur

Een van de meest indrukwekkende dingen van de Mystic Powerboats C5000 Turbine is zijn tank, met een inhoud van maar liefst 2.271 liter. De boot is uitgerust met twee motoren die er samen voor zorgen dat hij meer dan 400 kilometer per uur kan varen. Dit merk staat dan ook bekend als de top van de top, met uitstekende boten die altijd weer opvallen dankzij hun ongekende snelheid.

3. Problem Child – 421 kilometer per uur

De motor van deze boot heeft een paardenkracht van maar liefst 8.000. Dat verklaart waarom het geen probleem is om een topsnelheid van 421 kilometer per uur te bereiken. De boot is ontworpen door Eddie Knox en Larry Bless. Het is de snelste nitro raceboot ter wereld. Wanneer je deze boot in actie ziet, lijkt het net alsof hij vliegt over het water.

2. Bluebird K7 – 444 kilometer per uur

De Bluebird K7 hield ooit het record voor de snelste speedboat ter wereld. De boot wist maar liefst 444 kilometer per uur te bereiken. Hij is ontworpen door Donald Campbell die helaas overleed toen hij een snelheid van 482 kilometer per uur wilde bereiken met de boot.

1. Spirit of Australia – 511 kilometer per uur

Op dit moment is de Spirit of Australia de snelste boot ter wereld. Hij is ontworpen door Ken Warby, die hem in zijn achtertuin in Sydney in elkaar zette. Tijdens een spectaculaire testrit wist de boot een snelheid van maar liefst 511 kilometer per uur te bereiken. Vandaag de dag heeft nog geen enkel watervoertuig dit record verbroken. De boot is nu te bewonderen in het Australian National Maritime Museum.