Top 10 Vreemde hondenrassen met een bizar uiterlijk

De hond, de beste vriend van de mens. Maar met sommige honden is het toch de vraag of je er graag mee gezien wordt op straat. Wat te denken van de volgende tien hele bijzondere hondenrassen.

10. Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli

Misschien nog wel vreemder dan het uiterlijk van deze hond is de naam, Xoloitzcuintli . Je spreek het uit als Sho-lo-eets-quint-lee, maar makkelijker is de naam waar hij ook onder bekend is, de Mexicaanse naakthond. Deze hond heeft al een lange geschiedenis in Mexico, voor de eeuwenoude Aztecs waren de honden zelfs heilig. Ze brachten de zielen van overleden naar de onderwereld.

9. Bedlington Terrier

Bedlington Terrier

Nee, het is geen lammetje, dit is echt een hond. De Bedlington Terrier, vernoemd naar het mijnwerkers plaatsje Bedlington in het Noordoosten van Engeland. De hond is dan ook oorspronkelijk gefokt om te jagen op ongedierte in de mijnen.

8. Affenpinscher

Affenpinscher

De Affenpinscher wordt ook wel “Monkey Dog” genoemd. Uiteraard door de vele kenmerken die hij deelt met de aapjes, zowel qua uiterlijk als karakter. Een ruwe vacht en een platgedrukt gezichtje. Hij heeft meer haar rond zijn borst en schouders dan achter, hierdoor lijkt het net of hij een soort van manen heeft.

7. Puli

Puli dog

De Puli hond is een echte Rastafari. Vanaf dat ze negen maanden oud zijn beginnen de dreadlocks zich te vormen. Het zal dan ook geen verassing zijn dat het haar van deze honden veel verzorging vraagt. Overigens lijkt het misschien niet zo, maar de Puli is een lichte en zeer behendige hond. Overigens schijnen ze ook zeer geschikt te zijn als waakhond.

6. Bergamasco

Bergamasco

Net als de Puli heeft ook de Itliaanse herdershond Bergamasco dread-locks, maar het zijn meer matjes dan koorden.

5. Löwchen

Löwchen

De Löwchen wordt ook vaak de “Little Lion Dog” genoemd, of te wel een klein leeuwtje. Overigens staat het ras ook bekend als een van de zeldzaamste, en duurste. Ze waren al in de 16e eeuw bij de Europese aristocraten, ze mochten mee in bed om de baasjes lekker warm te houden.

4. Mastino napoletano

Neapolitan Mastiff

De Mastino napoletano is een van de alleroudste hondenrassen. Er wordt gezegd dat het ras al bestond in de tijd van Alexander de Grote (350 v. Chr). Het bijzondere uiterlijk van deze hond komt doordat de opperhuid over het gehele lichaam los is van de onderhuid, hij heeft hierdoor vele rimpels en loshangende vellen.

3. Chinese gekuifde naakthond

Chinese Crested

In het lijstje van de lelijkste honden kwamen we vaak de Chinese naakthond tegen, en niet zonder reden. Ze kunnen er best schattig uitzien deze ‘naakte’ honden, maar een beetje vreemd zijn ze zeker.

2. Chow Chow

Chow Chow

De Chinese Chow Chow ziet er door zijn ‘opgeblazen’ uiterlijk al behoorlijk vreemd uit, maar dan heeft hij ook nog eens een blauwe tong en blauw tandvlees!

1. Shar Pei

Shar Pei

De Shar Pei is al een eeuwenoude hond uit China. Het arme beestjes zit vol met plooien. Goede verzorging is dan ook een vereiste, de huid kan namelijk snel gaan schimmelen als er niet regelmatig schoongemaakt wordt onder zijn plooien.

  1. Lien december 8, 2013
  2. Lien december 8, 2013
   • Friet met stoofvlees december 8, 2013
  3. Lompos juni 25, 2014
  4. ludwig augustus 29, 2014
  5. Kak mei 5, 2017
  6. hoi augustus 14, 2017
  7. chow chow januari 12, 2018
  8. chow chow januari 12, 2018
  9. Anoniem april 10, 2018
  10. Martin Gaus augustus 20, 2021

  Jouw Reactie?