Top 10 Vreemde Hondenrassen

De hond, de beste vriend van de mens. Maar met sommige honden is het toch de vraag of je er graag mee gezien wordt op straat. Wat te denken van de volgende tien hele bijzondere hondenrassen:


Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli
The Aguirres S&A

Xoloitzcuintli2
Wikicommons

Misschien nog wel vreemder dan het uiterlijk van deze hond is de naam, Xoloitzcuintli . Je spreek het uit als Sho-lo-eets-quint-lee, maar makkelijker is de naam waar hij ook onder bekend is, de Mexicaanse naakthond. Deze hond heeft al een lange geschiedenis in Mexico, voor de eeuwenoude Aztecs waren de honden zelfs heilig. Ze brachten de zielen van overleden naar de onderwereld.

Bedlington Terrier

Bedlington Terrier

Nee, het is geen lammetje, dit is echt een hond. De Bedlington Terrier, vernoemd naar het mijnwerkers plaatsje Bedlington in het Noordoosten van Engeland. De hond is dan ook oorspronkelijk gefokt om te jagen op ongedierte in de mijnen.


Affenpinscher

Affenpinscher
WikiCommons

De Affenpinscher wordt ook wel “Monkey Dog” genoemd. Uiteraard door de vele kenmerken die hij deelt met de aapjes, zowel qua uiterlijk als karakter. Een ruwe vacht en een platgedrukt gezichtje. Hij heeft meer haar rond zijn borst en schouders dan achter, hierdoor lijkt het net of hij een soort van manen heeft.

Puli

Puli2

De Puli hond is een echte Rastafari. Vanaf dat ze negen maanden oud zijn beginnen de dreadlocks zich te vormen. Het zal dan ook geen verassing zijn dat het haar van deze honden veel verzorging vraagt. Overigens lijkt het misschien niet zo, maar de Puli is een lichte en zeer behendige hond. Overigens schijnen ze ook zeer geschikt te zijn als waakhond.


Bergamasco

Bergamasco
Wikicommons

Net als de Puli heeft ook de Bergamasco dread-locks, maar het zijn meer matjes dan koorden.

Löwchen

leeuw hond
Wikicommons
lowchen

De Löwchen wordt ook vaak de “Little Lion Dog” genoemd. Overigens staat het ras ook bekend als een van de zeldzaamste, en duurste.


Mastino napoletano

Mastino Napoletano

De Mastino napoletano is een van de alleroudste hondenrassen. Er wordt gezegd dat het ras al bestond in de tijd van Alexander de Grote (350 v. Chr). Het bijzondere uiterlijk van deze hond komt doordat de opperhuid over het gehele lichaam is van de onderhuid.

Chinese gekuifde naakthond

Chinese naakthond

In het lijstje van de lelijkste honden kwamen we vaak de Chinese naakthond tegen, en niet zonder reden!

Chow Chow

Chow Chow

Naast zijn ‘opgeblazen’ uiterlijk heeft de Chow Chow ook nog eens een blauwe tong en blauw tandvlees!

Catalburun

Catalburun
WikiCommons

De Turkse Catalburun is één van de drie type honden met een gesplitste neus (net als de Pachon Navarro en de Andean Tiger-hound). De hond staat ook wel bekend als de Turkse Pointer.

  1. Lien december 8, 2013
  2. Lien december 8, 2013
   • Friet met stoofvlees december 8, 2013
  3. Lompos juni 25, 2014
  4. ludwig augustus 29, 2014
  5. Kak mei 5, 2017
  6. hoi augustus 14, 2017
  7. chow chow januari 12, 2018
  8. chow chow januari 12, 2018
  9. Anoniem april 10, 2018

  Jouw Reactie?