Top 10 Winterzonvakanties

Heb je last van de ‘after-feestmaand-dip’, kom je vitamine D tekort of heb je schoon genoeg van die belabberde Hollandse winter? Hoogste tijd om de winterzon te boeken! Hoewel de Canarische eilanden goed scoren, moet je veelal naar verre oorden uitwijken om de zon te proeven.

10. Suriname – Zuid Amerika

Suriname

Voor vele Nederlanders is Suriname een van de bekendste landen van Zuid Amerika. Het land ligt aan de noordkust van Zuid Amerika tegen Brazilië en Frans Guyana aan. ’s Winters is het lekker droog en warm in Suriname. November is de meest gunstige maand om dit land te bezoeken. Dan is het er tropisch warm met een verminderde kans op buien. Het grote regenseizoen begint in april. De meest populaire bestemmingen zijn de hoofdstad Paramaribo en ‘Domburg aan de Suriname rivier’. Het gaat hier om een kunstmatig wit gecreëerd strand, dat zich inmiddels tot een van de belangrijkste toeristentrekpleisters mag rekenen. Veel toeristen doen Suriname aan voor de uitgebreide flora en fauna.

9. Dubai – Midden Oosten

Dubai

In Dubai is het vrijwel altijd warm oplopend tot zeer heet. Als je Dubai wilt bezoeken, kun je dat het beste in de periode medio november tot en met april doen. Daarna is het hier simpelweg te heet. Dubai kenmerkt zich door een geweldige mix van modern en traditioneel Arabisch. In de wijk Al Bastakiya waan je je in het oude Dubai. Wil je graag skiën? Ook dat kan in Dubai, gewoon in de woestijn. Hier is een enorm groot indoor wintersportpaleis gebouwd. Niet alleen ski- en snowboardliefhebbers kunnen zich hier uitleven, ook schaatsen behoort tot de mogelijkheden. Buiten is het bloedheet, binnenin de hal tussen de min 1 en min 6 graden. Zo combineer je een winterzon- met een wintersportvakantie.

8. Vietnam – Azië

vietnam winterzon bestemming

Elk jaar weer lukt het Vietnam om het roerige verleden wat meer van zich af te schudden. Gelukkig, want Vietnam is een geweldige winterzonbestemming. Zo heeft het land een aantal schitterende stranden. De kustplaatsen Hoi An, Hue, Phan Thiet en Ninh Hoa zijn erg geliefd onder de strandgangers. Maar onderschat ook het binnenland van Vietnam niet! Toeristen verkennen de plaatsen Hanoi, Ho Chi Minh en Can Tho graag op de fiets. Als je naar Vietnam wilt reizen, dan kun je dat het beste in de periode november tot en met april doen. Hoewel er dan een grote kans op neerslag is, is het overwegend warm en zonnig weer.

7. Cookeilanden – Oceanië

cooke eilanden

De Cookeilanden bestaan uit de Zuidelijke en Noordelijke Cookeilanden. Deze zogenaamde autonome parlementaire democratie heeft nauwe betrekkingen met Nieuw Zeeland. Ooit heeft Lonely Planet de Aitutaki atol uitgeroepen tot het mooiste eiland van de wereld. De prachtig witte stranden worden omgeven door palmbomen. Dit adembenemende natuurschoon maakt de Cookeilanden tot een fraaie winterzonbestemming. Daar komt bij dat de mensen op deze eilandengroep uitermate gastvrij zijn. In een van de vele luxe resorts maken zij jouw vakantie tot een ware droom. Houd er wel rekening mee dat in de periode november tot en met april de nodige tropische buien vallen.

6. Hawaii – Noord Amerika

Hawaii

De Amerikaanse staat Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden, waarvan Mauna Loa en Kilauea zeer actief zijn. Hawaii wordt ook wel Big Island genoemd. De natuur is hier prachtig! Deze bestemming roept een bijzonder exotisch vakantiegevoel op. De luxe resorts en hotels zijn dan ook talrijk. Als je wilt, boek je er heel eenvoudig een trouwarrangement bij. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt voor je geregeld. Je doet er goed ofwel in november ofwel in april naar Hawaii te reizen. Dan is het hier tropisch warm met afentoe een regenbui. Europeanen kom je er nog niet zoveel tegen. Hawaii is vooral heel populair onder Amerikanen. Hoewel de hoofdstad Honolulu de meeste toeristen aantrekt, zijn ook de eilanden Maui en Kauai populair.

5. Marokko – Afrika

Marokko

Als je trek hebt in een portie cultuur in de wintermaanden, dan is Marokko een prima bestemming. Juist in deze periode doen toeristen graag de Zeven Koningssteden aan. Ook de oude stad Fez trekt veel bekijks. Hier staat de oudste universiteit van de wereld. Verder ontdekken steeds meer Europeanen de stad Marrakech. Jammer is dat deze stad niet aan de zee ligt. Tot een andere categorie toeristen behoren de surfers. Zij waarderen vooral de hoge Atlantische golven die op de stranden van Marokko neerkomen. Essuouira is de surfspot bij uitstek. Welke bestemming je ook kiest, houd bij je kledingkeuze rekening met de Islamitische cultuur. Zo dienen mannen en vrouwen hun schouders te bedekken.

4. Barbados – Caribisch gebied

Barbados

De term ‘bounty-eiland’ is zonder meer van toepassing op Barbados. Misschien heeft het daarom wel zo’n aantrekkingskracht op beroemdheden. Je kunt hier niet alleen lekker luieren, maar ook leuk stappen, winkelen en duiken. Doe dat bij voorkeur in het vroege voorjaar; in de maanden februari, maart en april heb je minder kans op regen. Hoewel Barbados als eiland vrijwel geheel geschikt is voor toeristen, wordt de ruwe oostkant gemeden. De hoofdstad Bridgetown staat bekend als bijzonder levendige plek.
Barbados is vaak ook onderdeel van een cruisevakantie.

3. Belize – Midden Amerika

Belize

Goed nieuws; in februari, maart en in april is het bijzonder goed vertoeven in Belize. Dan is het warm en overwegend zonnig weer. Net als in buurland Mexico vind je in Belize een zonnige kust, prachtige regenwouden en overblijfselen van de Mayacultuur. De Mayastad Caracol en Xunantunich zijn de moeite van het bezoeken zeker waard. Bovenal kun je hier geweldig duiken. Belize staat bekend als een van de beste duikbestemmingen van de wereld. Het ‘Barrièrerif van Belize’ is het grootste koraalrif van het noordelijk halfrond. Dan is er ook nog de ‘great blue hole’, een gat in de zee van 330 meter breed en 130 meter diep. Als je je bedenkt dat dit één van de vier atollen is, dat Belize rijk is, dan kun je je voorstellen dat er bijzonder veel moois te zien is.

2. Australië – Oceanië

Australie

Aangezien Australië zich ten zuiden van de evenaar bevindt, is het daar tijdens onze winterperiode juist zomer. Misschien kun je beter kiezen voor ons najaar, dan is het daar voorjaar. In januari kunnen de temperaturen er enorm oplopen. Wil je liever weg in maart, dan zijn het westen en zuiden van Australië de beste plekken om te verblijven. De meeste toeristen combineren enkele dagen strand met een rondreis door het land. Als het gaat om strand, dan zijn de Whitsunday Islands en Whiteheaven Beach populaire bestemmingen. Duikers ontmoeten elkaar rondom het ‘Great Barrier Reef’. Let wel, om een indruk van dit overweldigende land te krijgen, is het zinvol om drie tot vier weken voor je reis uit te trekken.

1. Canarische eilanden – Europa

Tenerife

Op de Canarische eilanden na, vind je de winterzon nagenoeg niet in Europa. Dat maakt deze vakantiebestemming ook zo populair. Houd er wel rekening mee dat het zo nu en dan heel hard kan regenen. November staat bekend als de meest stabiele maand, de temperaturen op de Canarische eilanden zijn dan heel aangenaam. De meest bezochte eilanden zijn Gran Canaria en Tenerife. Op Lanzarote, Fuerteventura en zeker op La Gomera, La Palma en El Hierro is het stukken rustiger. Vind je het leuk om meerdere eilanden te bezoeken? Dat kan vrij eenvoudig met een veerboot of vliegtuig. Eilandhoppen is hier heel betaalbaar.