Discovery Channel heeft een lijst gemaakt van de tien beste stranden in de wereld om te kitesurfen. Ondanks dat Nederland natuurlijk prachtige stranden heeft, komen onze stranden helaas niet in de lijst voor. Een beetje zon, palmbomen, en een lekker strandsfeertje zijn namelijk bijna net zo belangrijk als goede wind en golven!

10. Maui – Hawaii

Maui wordt vaak de geboorteplaats van het moderne Kitesurfen genoemd. In de jaren ’90 van de vorige eeuw werden hier ook de eerste wedstrijden gehouden.

9. Caberete – Dominicaanse Republiek

Aan de Noordelijke kusten van dit Caribische eiland is de wind het hele jaar door constant. Een perfecte locatie dus. In Juni worden hier internationale wedstrijden georganiseerd.

8. Cumbuco – Brazilie

Ongeveer 25 kilometer van Fortaleza ligt de populaire badplaats Cumbuco. Qua sport is het land vooral in de ban van voetbal. Maar in zee komt Kitesurfen op de eerste plaats!.

7. Boca Grandi Aruba

Het Nederlandse eiland Aruba is perfect voor Kitesurfen, en dan vooral Boca Grandi. Hier vind je grote en stevige golven, het hele jaar door.

6. Borocay – Filipijnen

De witte stranden op dit populaire toeristen eiland in de Filipijnen worden momenteel overspoelt met toeristen, en de bijhorende resorts. Echter, de andere, meer winderige kant van het eiland is een perfecte plek voor kitesurfers.

5. La Morne – Mauritius

Een prachtige locatie op het eiland Mauritius.

4. Isla Margarita – Venezuela

Een tropisch strand, waar het dus het hele jaar door goed toefen is.

3. Tarifa – Spanje

De ‘straat van Gibraltar’ zorg voor een perfecte windtunnel tussen het Europese en het Afrikaanse continent. De stranden van Tarifa in Spanje zijn dan ook een van de populairste locaties voor kitesurfers van over de hele wereld.

2. Nabq – Egypte

De verlaten stranden van Nabq liggen tussen de resorts van Sharm-el-Sheikh en de backpackers plaats Dahab. Voor iedereen dus wat!

1. La Ventana – Baja California

De prachtige stranden van Mexico bij La Ventana behoren tot de populairste van de wereld. Niet alleen zijn de golven goed, maar het strand staat zelfs op de lijst van Unesco werelderfgoed! Wie wil daar nou niet kitesurfen?


Ga je op een van de locaties Kitesurfen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je gear altijd in orde is. Belangrijk is dat je altijd spullen mee hebt voor kite reparatie ,en de juiste resevere onderdelen zoals kite Bladders, of anders hier bij Bestkitebladders.com