Leven in een tiny house wordt voor veel mensen steeds aantrekkelijker. Het is een goedkope, milieuvriendelijke manier van wonen die ook veel creativiteit en handigheid vergt. Daarom is het bouwen van een tiny house voor veel mensen een droom. Inmiddels zijn er talloze influencers die hun leven in een tiny house vastleggen, van de bouw tot hun dagelijkse routine in hun kleine huis. Hier vind je de top 10 tiny house Instagramaccounts.

10. @shed_tinyhouse

Dit account wordt gerund door Robert en Samantha Sage. Al in 2008 pakten ze hun spullen in en leefden ze 30 dagen lang in een kleine auto, waarmee ze een roadtrip door de VS maakten. Dit deden ze nog eens dunnetjes over tijdens een vakantie in Europa. Hierdoor werden ze geïnspireerd om te kijken hoe weinig ruimte ze nodig hadden om comfortabel te kunnen leven. Nu geven ze tips voor een stijlvol en praktisch tiny house.

9. @shannonsoine

Sinds 2016 woont Shannon Soine in een tiny house met haar man. Op Instagram deelt ze allerlei tips en trucs om meer uit je kleine woning te halen. Zo is haar kledingkast ook meteen een functionele werkruimte, zit het tweepersoonsbed onder een verhoging in de vloer verstopt en ziet ze zelfs mogelijkheden om een smalle vaatwasser te plaatsen. Het tiny house is ook heel licht met sfeervolle houten accenten. Je vindt hier niet alleen tips over tiny living, maar ook over minimalistisch leven.

8. @tinyhousenederland

Ook in Nederland begint het wonen in een Tiny House steeds populairder te worden op @tinyhousenederland en de bijbehorende website tinyhousenederland.nl vindt je alle ontwikkelingen op het gebied van klein wonen in Nederland. Wil je even rondsnuffelen hoe Nederlanders in Tiny Houses wonen dan is dit het Instagram account om te volgen.

7. @nicolettenotes

Een tiny house hoeft niet altijd op de grond te staan. Dat bewijst Nicolette Cascione, een nanny die haar tiny house in een trailer heeft gebouwd. De trailer is helemaal gepersonaliseerd en stelt Nicolette in staat om samen met haar vriend te gaan en staan waar ze wil. Doordat de trailer aan een auto gekoppeld is, is een verhuizing in een mum van tijd geregeld.

6. @livingbiginatinyhouse

Dit account is van de Nieuw-Zeelander Bryce Langston. Net als veel leeftijdsgenoten maakte hij zich zorgen over het kopen van een huis. Dat leek onmogelijk, totdat hij tiny houses ontdekte. Hij heeft zijn tiny house helemaal zelf ontworpen, ook met het oog op milieuvriendelijke keuzes. Op zijn account vind je niet alleen beelden van zijn eigen kleine woning, maar ook foto’s van andere tiny houses. Zo kun je extra veel inspiratie opdoen.

5. @tinyhousebasics

De naam zegt het al: Tiny House Basics is een goede plek om de basics te leren over het leven in een klein huis. Je ziet er prachtige foto’s die inspiratie kunnen bieden voor je eigen tiny house, maar ook praktische informatie over bouwprojecten. Hoe kun je zelf een inklapbare tafel maken of wat is de beste plek om je bed te plaatsen? Al deze basic kennis kun je opdoen bij dit Instagramaccount.

4. @compactliving

Een tiny house kan in allerlei vormen en maten komen. Dat wordt duidelijk wanneer je dit Instagramaccount bekijkt. Compact Living probeert iedereen te inspireren om in een tiny house te wonen. Dat kan op jouw manier. Misschien wil je in een chalet wonen, een busje ombouwen tot woning of spreekt een yurt je juist meer aan. Doordat dit account talloze stijlen in de spotlight zet, leer je wat er allemaal mogelijk is.

3. @marjolein_in_het_klein

Marjolein in het Klein was een van de eerste Tiny House bewoners van Nederland. Sinds 2016 woont ze samen met haar kat Hella in een prachtig klein huisje midden in het groen in Alkmaar. Marjolein is een ware pionier, ze is de oprichtster van Tiny House Nederland én TinyFindy.

2. @jacobwitzling

Wanneer je op zoek bent naar tiny houses die net even anders zijn, is dit account iets voor jou. Jacob Witzling bouwt al sinds zijn zestiende chalets in het bos, waarbij hij iedere keer weer voor unieke en sprookjesachtige designs gaat. Deze tiny houses gaan op in het landschap en zien er daardoor betoverend uit.

1. @livingtinyandgreen

Paul O’Connor en Annett Weiss gebruiken dit account om meer te delen over kleinschalig en milieuvriendelijk leven. Zij geven de beste tips om zelfvoorzienend te leven, van wateropslag tot een slim systeem met zonnepanelen. Ze verbouwen ook hun eigen eten en kunnen je dus helpen met tips voor je eigen moestuin. Dat maakt dit account ideaal voor iedereen die klein en groen wil leven.