Top 10 Leukste Walibi Holland Attracties

Over de kop gaan, naar beneden suizen en rondzwieren in Walibi-attracties

Zin in een spectaculair ritje op een achtbaan? Of in een (bijna) echte skydive? Walibi Holland is de plaats waar je moet zijn! Het park bestaat uit negen themazones en tientallen adembenemende attracties. Om in vrije val omlaag te donderen in een gondel, naar beneden te storten in een bloedstollende wildwaterbaan of om de zwaartekracht te verliezen in een achtbaan, ben je in Walibi Holland op het juiste adres. We zetten hieronder de top tien van de meest bezochte attracties op een rij.

10. De Drako: rustige stalen achtbaan

We beginnen met de Drako, een stalen achtbaan met een lengte van 370 meter en een maximale hoogte van zes meter. Vierentwintig personen kunnen tegelijkertijd plaatsnemen in de twaalf karretjes. De Drako is ideaal voor de jongere achtbaanliefhebbers. In vergelijking met andere achtbanen is een ritje op de Drako nog relatief rustig, hoewel de meeste bezoekers al meer dan voldoende kriebels in hun buik zullen voelen.

9. De Space Shot: in vrije val naar beneden

Je hebt beter geen last van hoogtevrees als je in de Space Shot plaatsneemt. Je wordt bijna 60 meter omhoog geschoten, om daarna in (bijna) vrije val naar beneden te denderen. De Space Shot bestaat uit een gondel die plaats biedt aan 12 personen. Als je het niet erg vindt om naast een onbekend persoon te gaan zitten, kun je aanschuiven in de ‘single rider line’. Je moet dan wat minder lang wachten tot je aan de beurt bent. Met een maximale snelheid van 85 kilometer per uur valt de gondel naar beneden. Gelukkig remt hij wel op tijd af alvorens de grond te raken….

8. De Skydiver: naar beneden duiken als een vogel

Je voelen als een vogel die een duikvlucht neemt: dat kan in de Skydiver. Je wordt vastgesnoerd in een veiligheidsharnas voor twee personen. Aan twee kabels takelt men je omhoog, waarna één van beide kabels wordt losgelaten. Je begint dan aan je duikvlucht, waarmee je een maximale snelheid van meer dan 100 kilometer per uur bereikt. De attractie is een goede simulatie van het echte skydiven, waarbij je met een parachute van een toren of uit een vliegtuig springt. De adrenalinekick die je krijgt, is in elk geval ongeëvenaard. Voor deze attractie moet je wel afzonderlijk betalen.

7. De Condor: over de kop in een omgekeerde achtbaan

De Condor is een adembenemende omgekeerde achtbaan. De wagentjes van de trein bevinden zich aan de onderkant van de baan. Je wordt eerst omhoog getakeld tot een hoogte van 32 meter, waarna de trein naar beneden suist. Tegen een maximale snelheid van 80 kilometer per uur ga je maar liefst vijf keer over de kop. Het ritje duurt maar twee minuten, maar dat is voldoende om de adrenaline door je lichaam te voelen stromen.

6. De Robin Hood: een houten achtbaan

Het is eens wat anders, een houten achtbaan. Met een lengte van 1035 meter is de gigantische houten constructie al een attractie op zich. Een ritje duurt twee en een halve minuut, terwijl je van een hoogte van 32 meter omlaag suist. Je hoeft geen schrik te hebben om over de kop te gaan, maar de snelheid van 80 kilometer per uur staat garant voor een kick die je niet snel zult vergeten.

5. De Crazy River: op het water in een holle boomstam

Een spannende tocht in een boomstam op een wildwaterbaan? Daarvoor moet je de Crazy River eens proberen. In deze langste wildwaterbaan van de Benelux maak je met je boomstam drie adembenemende afdalingen, waarvan de hoogste je 23 meter omlaag doet denderen. De wildwaterbaan is maar liefst 524 meter lang. Een ritje duurt ongeveer drie en een halve minuut.

4. De Speed of Sound: zes maal over de kop in de shuttle-achtbaan

De Speed of Sound is een stalen shuttle-achtbaan. Je neemt plaats in een treintje dat eerst achterwaarts omhoog wordt getrokken. De trein wordt vervolgens losgelaten, waarna je tegen een duizelingwekkende snelheid naar beneden stuift. In de Speed of Sound ga je eerst driemaal over de kop voordat de trein op het hoogste punt even tot stilstand komt. Daarna wint het treintje weer aan snelheid en leg je nogmaals hetzelfde traject af, maar dan in achterwaartse richting.

3. De Xpress Platform 13: gelanceerd op een achtbaan

Als je van de voorgaande achtbanen nog geen voldoende kick overhield, moet je zeker de Xpress: Platform 13 eens proberen. Geen sprake van het optakelen van een treintje, bij deze achtbaan word je gelanceerd! In slechts 2,9 seconden bereik je een snelheid van 90 kilometer per uur. Daarna stuif je langs een looping en een ‘kurkentrekker’ naar beneden. Na één minuut en 40 seconden sta je weer stil, maar het is een ritje om nooit te vergeten.

2. De Lost Gravity: even de zwaartekracht kwijt

Wil je voelen hoe het is om even te ontsnappen aan de zwaartekracht? In de Lost Gravity kun je het eens proberen! In deze bloedstollende achtbaan ga je tweemaal over de kop en passeer je meerdere heuvels die je een gevoel van gewichtloosheid bezorgen. Na 82 seconden sta je veilig terug met beide voeten op de grond.

1. De Goliath: de meest bezochte attractie

Wie na spectaculaire ritjes op bovenstaande attracties nog niet voldoende adrenaline in het bloed heeft, moet beslist in de Goliath plaatsnemen. De Goliath is de hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux. Tegen een ongeëvenaarde snelheid van 106 kilometer per uur raast je treintje vanaf een hoogte van 46 meter naar beneden, waarbij je een spectaculaire horizontale looping passeert. Je treintje gaat zo snel dat het slechts anderhalve minuut duurt om het eindpunt van de 1214 meter lange achtbaan te bereiken. De Goliath wordt beschouwd als een van de beste achtbanen ter wereld. Een snellere achtbaan vind je niet in de Benelux. Moest je er niet genoeg van krijgen, mag je gerust terug aanschuiven in de wachtrij!