Youtube is uitgegroeid tot een platform voor officiële muziekvideo’s, trailers, en zelfs hele films. Maar het leukste blijven toch de grappige amateurfilmpjes. Zeker in de beginjaren van Youtube waren dit de video’s die de videowebsite tot een groot succes hebben gemaakt. Grote kans dat je al deze Youtube filmpjes al hebt gezien, stuk voor stuk waren het “viral video’s“, maar ze blijven grappig. Lange tijd waren deze filmpjes ook de best bekeken video’s op Youtube, maar ondertussen wordt die lijst gedomineerd door muziekvideo’s.

Star Wars Kid

Arme Ghyslain Razaa, deze Canadese jongen nam in 2002 een filmpje op waarin hij Darth Maul uit Stars Wars: Epiosde I nadoet. Het filmpje ging eerst al viral op het toen populaire P2P programma Kazaa, en later werd het nogmaals een hit op Youtube.

Evolution of Dance

Judson Laipply danst in dit filmpje 32 verschillende stijlen. Hij begint met Hound Dog van Elvis en eindigt met Dirt of Your Shoulder van Jay Z. In 2006 zette hij het filmpje op Youtube en binnen twee weken had hij meer dan 10 miljoen views. Uiteindelijk werd Evolution of Dance ook het meest bekeken Youtube filmpje (op dat moment).

David After Dentist

Een filmpje uit 2009 waarin we David Devore Jr die nog niet helemaal ‘bij’ is na een verdoving bij de tandarts. Hij stelt diepgaande vragen als “is this real life?” “Why is this happening to me?” and “Is this going to be forever?”

Little Superstar

In Little Superstar zien we de Indische acteur Thavakalai breakdansen op een remix van Madonna’s hit Holliday. Het komt uit de film Adhisaya Pirav uit 1990, waarom het een populair filmpje is, dat moge duidelijk zijn!

Sneezing Baby Panda

De baby panda laat haar moeder schikken wanneer ze plotseling moet niezen. Ook nog te zien geweest in een South Park aflevering.

Dramatic Chipmunk

De Dramatic Chipmunk is een klein stukje uit de Japanse TV Show “Hello! Morning”, dankzij zijn dramatische blik werd hij velen malen bekeken.

Numa Numa

In “Numa Numa” zien we Gary Brolsma die Dragostea din tei playbackt. De video verscheen eerst in 2004 op de website Newgrounds waar deze al 15.7 miljoen views genereerde. In 2006 werd er een copy op Youtube gezet die ondertussen al meer dan 50 miljoen keer is bekeken.

LEAVE BRITNEY ALONE!

Crhis Crocker heeft aan zijn video LEAVE BRITNEY ALONE! een Youtube carrière overgehouden. In 2007 uploadde hij bovenstaande legendarische video waarin hij smeekte dat iedereen Britney Spears met rust zou laten.

Keyboard Cat

Charlie Schmidt zette in 2007 deze video van zijn kat die piano speelt op Youtube. Twee jaar lang werd de video door bijna niemand bekeken, maar toen in 2009 de populaire Youtuber rad O’Farrel de kat gebruikte in een filmpje van iemand die van de roltrap valt met de naam “Play him off, Keyboard Cat, werd het filmpje populair. Sindsdien wordt het filmpje vaak gebruikt ’to play somebody off’, bijvoorbeeld:

Charlie Bit My Finger

Misschien wel het bekendste Youtube filmpje allertijden, Charlie Bit My Finger staat met meer dan 500 miljoen views dan ook nog in de top 10

Op zoek naar meer leuke youtube kanalen & video’s?