Geen enkele zomer is compleet zonder goede hits die je overal hoort. Dankzij deze nummers herinner jij je altijd de ene vakantie of die leuke avonden met je vrienden. Ben jij benieuwd wat mogelijk de grote zomerhits van 2018 gaan worden? Lees dan vooral verder, want je vindt ze in deze top 10.

10. Enrique Iglesias ft. Bad Bunny – El Baño

Enrique Iglesias heeft al een aantal gigantische hits op zijn naam staan. Deze zomer werkt hij samen met de Puerto Ricaanse artiest Bad Bunny. Dit Spaanse nummer gaat helemaal over verlangen en past dus perfect bij een hete zomer. Sommige mensen zullen misschien versteld staan wanneer ze dit nummer vertalen, want El Baño is eigenlijk een heel expliciete hit.

9. Nicky Jam & J. Balvin – X

Deze hit is een mix aan internationale invloeden. Zo komt Nick Jam uit Amerika, terwijl J. Balvin oorspronkelijk uit Colombia komt. Ze werkten samen met de Afro Bros, een stel Nederlandse producers. Het resultaat is een echt reggaenummer met een sound waar je meteen vrolijk van wordt.

8. Sofia Reyes – 1, 2, 3

De hit 1, 2, 3 wordt gezongen door Sofia Reyes, een zangeres die uit Mexico komt. Ze werkt samen met de bekende Jason Derulo en De La Ghetto. De hit moest een goede mix worden van drie populaire muziekstijlen: urban, latin en pop. Dat is zeker geluk, vooral dankzij de mix en Spaans en Engels die je in dit zomerse nummer terug hoort.

7. Marshmello & Anne-Marie – Friends

Marshmello is op dit moment een van de meest populaire artiesten ter wereld. De DJ draait over de hele wereld en maakt nu weer een nieuwe hit met de Britse zangeres Anne-Marie. Het onderwerp van het nummer is duidelijk: een meisje zingt over een jongen die meer wil zijn dan alleen vrienden. Helaas voor hem zit dat er niet in.

6. Daddy Yankee – Dura

Dura is de single van Puerto Ricaanse zanger en rapper Daddy Yankee. Dit uptempo nummer is ook geschreven met invloeden van reggae in het achterhoofd. Het lied gaat over de aanbidding van een mooie vrouw. Dura betekent dan ook hard, wat in het Spaans veel wordt gebruikt om aan te geven dat iemand er aantrekkelijk uitziet.

5. Alvaro Soler – La Cintura

De Spaans-Duitse zanger Alvaro Soler heeft al meerdere zomerhits op zijn naam staan. Dit jaar doet hij het moeiteloos nog eens over met La Cintura. In dit lied stelt de zanger zich kwetsbaar op, want hij zingt over zijn gebreken. Hij kan alleen maar hopen dat de mooie vrouw van zijn dromen hem kan helpen met het loslaten van zijn onzekerheden.

4. Zedd & Maren Morris & Grey – The Middle

Iedereen kent Zedd wel als een producer die een aantal gigantische hits heeft geschreven. Dat geldt ook voor The Middle. Samen met zangeres Maren Morris en het duo Grey heeft Zedd weer een catchy hit gecreëerd. Ook dit nummer gaat over de liefde, maar dan over een relatie die niet zo soepel loopt.

3. Becky G, Natti Natasha – Sin Pijama

Twee prachtige vrouwen die een zwoel Spaans nummer zingen. Meer heb je eigenlijk niet nodig om een echte zomerhit te maken. De dames vinden zichzelf revolutionair, want ze willen laten zien dat je geen man nodig hebt om een echte hit te scoren. Bovendien willen ze met de hele wereld delen dat twee zangeressen wel moeiteloos samen kunnen werken.

2. Luis Fonsi & Demi Lovato – Echame La Culpa

Demi Lovato heeft al vaak genoeg bewezen dat ze als geen ander kan zingen, maar nu doet ze het samen met Luis Fonsi. Het resultaat is een tweetalige zomerse hit met een lekker Spaans ritme. En ja Demi Lovato zingt ook wat Spaanse woorden in dit nummer.

1. Calvin Harris & Dua Lipa – One Kiss

Als producer doet Calvin Harris het ontzettend goed, helemaal als hij zijn krachten bundelt met een getalenteerde zangeres zoals Dua Lipa. Dit nummer heeft wat minder latin invloeden dan de andere hits in dit lijstje, maar dat zorgt er juist voor dat One Kiss opvalt tijdens de zomer van 2018.