Voor klanten die op het internet betalen, is de veiligheid die de verschillende betalingsproviders bieden van het grootste belang. Zowel de transparantie van de betalingsdienstaanbieders als de veiligheid van de ingevoerde gegevens zijn belangrijk. In Nederland geven veel mensen juist daarom de voorkeur aan online betalen met iDEAL, omdat het een eenvoudig én veilig alternatief is.

Veel klanten willen hun persoonlijke of financiële gegevens gewoonweg niet invoeren, omdat mensen steeds gevoeliger worden voor persoonlijke gegevens en zeer terughoudend zijn om deze bekend te maken. Ook onlinehandelaren zijn zich hiervan terdege bewust en willen natuurlijk voorkomen dat aankopen uiteindelijk worden geannuleerd. Daarom bieden ze veel verschillende betalingsmogelijkheden. De 10 beste betalingsproviders voor digitale transacties worden hieronder gepresenteerd.

iDEAL

ideal

Postmodern Studio / Shutterstock.com

iDEAL is een uiterst handig en vooral veilig betaalsysteem. Hier hoeven geen gevoelige gegevens, waaronder het rekening- of creditcardnummer, aan de handelaar te worden doorgegeven. De betaling geschiedt in real time, zodat de handelaar onmiddellijk wordt geïnformeerd. De handelaar kan de goederen dan rechtstreeks verzenden.

Het gebruik van iDEAL is voor de koper gratis. Het systeem is echter alleen in Nederland beschikbaar en dus niet wijdverbreid in heel Europa. Het systeem kan ook alleen worden gebruikt door klanten van bepaalde banken, hoewel de grootste banken in Nederland op het systeem zijn aangesloten. De klant heeft hier echter geen recht op terugbetaling.

PayPal

Met PayPal worden alle belangrijke betalingsgegevens van de klant op één veilige plaats opgeslagen. Wat online betalen betreft, wordt PayPal beschouwd als een van de veiligste betaalmethoden. Hier hoeven geen gevoelige bank- of kredietkaarten te worden gegeven en hoeft men zich geen zorgen te maken over mogelijke aanvallen van hackers, aangezien moderne coderingsmethoden voor de nodige veiligheid zorgen. PayPal rekent echter de hoogste kosten van alle e-wallet providers.

Neteller

Neteller is samen met PayPal een van de grootste e-wallet providers ter wereld. Deze aanbieder heeft een EU-bankvergunning. Deze aanbieder wordt het meest gebruikt in de goksector. Snelle en eenvoudige betalingsverwerking is hier gegarandeerd. Bovendien worden er geen kosten in rekening gebracht voor overschrijvingen.

Skrill

De prepaid betaalversie van Skrill is vergelijkbaar met telefoonkaarten. Eerst wordt er krediet geboekt op de Skrill-rekening. Hiermee kunt u vervolgens betalen bij een Skrill-partner. U kunt dit tegoed opnemen van uw Skrill account via kredietkaart, bankoverschrijving of GiroPay. Als bescherming voor zijn handelaren hanteert Skrill standaard een kredietcontrole en biedt daarom ook een betalingsgarantie.

Kredietkaart

kredietkaart

Visa of MasterCard worden nog zeer vaak gebruikt. De klant heeft altijd de mogelijkheid van een terugboeking wanneer hij met een kredietkaart betaalt. Het is ook mogelijk de kredietkaart te verzekeren, zodat een gestolen bedrag kan worden teruggevorderd. Er zijn ook geen kosten voor betalingen met een kredietkaart. Veel klanten zien ook een voordeel in het feit dat zij zich niet hoeven te registreren bij online betaaldiensten.

EC-kaartbetaling

Tegenwoordig heeft bijna elke volwassen Nederlander een lopende rekening met de bijbehorende EC-kaart. Terwijl je bij betaling met een kredietkaart eerst met geleend geld betaalt, betaal je hier direct met je eigen geld. Aangezien u uw kredietkaartrekening aan het einde van de maand betaalt, bestaat altijd het risico dat u uw betalingen uit het oog verliest. Bij pinbetalingen daarentegen heeft de gebruiker altijd overzicht. De bankkaart is beveiligd met speciale PIN- en TAN-procedures.

Amazon Pay

De betalingsverwerking wordt voor de klant aanzienlijk vereenvoudigd door de betalingsoptie van Amazon, Amazon Pay. Tegenwoordig wordt aangenomen dat iedereen een Amazon-klantenrekening heeft. U kunt niet alleen inloggen met uw Amazon-account, maar het tegelijkertijd ook gebruiken voor betaling in de online winkel. Alle belangrijke betalings- en verzendinformatie wordt rechtstreeks van Amazon gehaald.

Als klant hoeft u deze informatie niet opnieuw in te voeren. De klassieke betaalmethoden van Amazon worden automatisch weergegeven in de webshop. Dit heeft betrekking op betaling per kredietkaart (Visa, MasterCard) en de populaire Sepa-domiciliëringsprocedure.

Klarna

Oorspronkelijk was de start de onmiddellijke overdracht, die sindsdien is overgenomen door het bedrijf Klarna. Klarna regelt de aankoop voor de klant. Dit kan als automatische incasso, betaling in termijnen of als aankoop op rekening. De handelaar draagt geen risico wanneer hij op rekening koopt, aangezien Klarna het risico op zich neemt in ruil voor een servicevergoeding.

De klant betaalt pas na ontvangst van de goederen. De betaling van het bedrag aan de verkoper wordt gewaarborgd door Klarna. Dit betekent dat de verkoper in ieder geval zijn geld krijgt, ook als de koper nog niet heeft betaald. Hetzelfde geldt hier voor termijnbetalingen die via Klarna worden verwerkt.

GiroPay

De betalingsmogelijkheid GiroPay is een online betalingsprocedure waaraan inmiddels meer dan 1.500 Duitse banken en spaarbanken deelnemen. Hier regelen de banken de betaling. GiroPay is de enige aanbieder die de klant in staat stelt de bestelling via een bankoverschrijving te betalen. GiroPay biedt de handelaar een volledige betalingsgarantie.

Google Pay

Google Pay maakt contactloos betalen in lokale winkels mogelijk, maar ook betalen in apps of webshops met Android-smartphones en smartwatches. Daarvoor moet de bank- of creditcard in de app zijn opgeslagen of gekoppeld aan bijvoorbeeld PayPal. In dit geval wordt het kaartnummer echter niet opgeslagen, maar gebruikt in een gecodeerde en virtuele versie. Google Pay biedt dus veilige, snelle en contactloze betalingen in winkels, maar ook online of in apps.

Conclusie van de meest populaire aanbieders van transactiediensten voor Nederland

Betalen op het internet is nog nooit zo gemakkelijk, ongecompliceerd en veilig geweest als nu. Het maakt niet uit of u bijvoorbeeld winkelt bij Amazon of inlogt op de streamingdienst Netflix. Vaak is een enkele klik voldoende voor het betalingsproces. De betalingsdienstaanbieders garanderen veiligheid voor zowel de klant als de verkoper. Het hele bestelproces wordt aanzienlijk verkort en de goederen kunnen dus bijna in real time worden verzonden.

Het is nu al zeer waarschijnlijk dat met name de supersnelle betaalmethoden als Apple en Google Pay wereldwijd steeds meer ingang zullen vinden in de retailsector. De landelijk aangeboden en uiterst populaire mogelijkheid om met iDEAL te betalen is echter een prima alternatief voor Nederlandse gebruikers.