Voor veel mensen is een horloge niet zomaar een hulpmiddel om de tijd bij te houden. Het is een luxe sieraad dat gezien mag worden. Daarom zijn er steeds meer merken die de meest opvallende, stijlvolle en waardevolle horloges proberen te maken. Wil je weten welke dat zijn? Dit is de top 10 luxe horlogemerken.

10. Panerai

Panerai

pio3 / Shutterstock.com

Panerai is een Italiaans merk dat al in 1860 werd opgericht in de stad Florence. Inmiddels is het hoofdkwartier van dit merk te vinden in Milaan. Strakke en minimalistische designs zijn de specialiteit van dit merk, maar dan wel met kwaliteit die je van Zwitserse horloges gewend bent. Ze zijn daarnaast beroemd geworden dankzij de duikhorloges die het merk ontwikkelde. De uitstekende kwaliteit van deze horloges maakt ze enorm waardevol. Prijzen starten bij zo’n 5.000 euro en kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Dat is nog eens andere koek dan een cluse horloge van 100 euro!

9. Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre

Oleg GawriloFF / Shutterstock.com

Jaeger-LeCoultre timmert al sinds 1833 aan de weg als luxe horlogemaker. Vanaf het begin staat dit horlogemerk garant voor innovatie en ongekende kwaliteit. Hierdoor kunnen de horloges van het merk jaar na jaar gedragen worden, wat het de investering zeker waard maakt. Je herkent de horloges van Jaeger-LeCoultre vaak aan hun gedetailleerde uiterlijk. Zo heeft de wijzerplaat meestal een uniek design dat de horloge net wat anders maakt dan de designs die je bij de meeste horlogemakers ziet.

8. Ulysse Nardin

Ulysse Nardin

Papin Lab / Shutterstock.com

In 1846 werd het merk Ulysse Nardin opgericht. Dit merk specialiseerde zich vanaf het begin in het maken van horloges en schrijfaccessoires. Wat de horloges van Ulysse Nardin zo bijzonder maakt, is dat het merk alleen met unieke materialen werkt. Zo hebben veel horloges een leren band met een bijzondere kleur die je bijna nergens anders ziet. Daarnaast is het merk bekend vanwege de moderne manier van werken. Er worden moderne materialen en technieken gebruikt, om zo de best mogelijke horloges te maken.

7. Rolex

rolex

pio3 / Shutterstock.com

Rolex is misschien wel een van de bekendste horlogemerken ter wereld en een statussymbool voor veel horlogeliefhebbers. De designs van Rolex zijn vaak tijdloos en vinden een goede balans tussen vorm en functie. Het merk is van oorsprong Brits, wat nog altijd terug te zien is in de klassieke designs. Door de jaren heen is Rolex zo groot geworden dat het bij de meest invloedrijke merken ter wereld hoort. Het is ook het grootste merk dat luxe horloges maakt, namelijk 2.000 per dag.

6. IWC Schaffhausen

IWC Schaffhausen

pio3 / Shutterstock.com

IWC Schaffhausen is in 1868 opgericht en is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige Zwitserse horloges. Het merk combineert revolutionaire technieken met exclusieve designs, waardoor je hun horloges altijd herkent aan hun klassieke vorm en superieure materialen. Wat IWC Schaffhausen bijzonder maakt, is dat dit merk zich ook bezighoudt met duurzaamheid. Het wil luxe horloges maken, maar tegelijkertijd ook oog hebben voor een betere wereld. Daarom steunt IWC Schaffhausen verschillende initiatieven voor een milieuvriendelijke toekomst.

5. Chopard

chopard

Tupungato / Shutterstock.com

Chopard is ook een horlogemerk dat bekendstaat om zijn Zwitserse horloges. Niet alleen de unieke horloges van het merk zijn bekend, maar ook de prachtige sieraden. Chopard werd in 1860 opgericht door Louis-Ulysse Chopard, een Zwitserse horlogemaker. Hij creëerde designs met een klassieke uitstraling en verfijnde details. Tegenwoordig combineert het merk de nieuwste technieken met het beste vakmanschap, waardoor er luxe horloges ontstaan die jarenlang meegaan. De mooie designs dameshorloges en herenhorloges maken het merk geliefd bij horlogeliefhebbers van over de hele wereld.

4. Blancpain

blancpain

Papin Lab / Shutterstock.com

Het merk Blancpain is een onderdeel van het grotere merk Swatch. Het is een erg oud merk, dat werd opgericht in 1735. Dat maakt het meer dan honderd jaar ouder dan veel andere merken op dit lijstje. Door de jaren heen heeft Blancpain veel veranderingen ondergaan. Het merk floreerde in de negentiende eeuw, wat te danken was aan een gemoderniseerd productieproces. Doordat de horloges met moderne technieken gemaakt werden, kon het merk een hogere kwaliteit leveren. Inmiddels is het een oud vertrouwd horlogemerk dat een enorm uitgebreide collectie heeft. Zo vind je er veel minimalistische designs, maar ook horloges met een meer gedetailleerde en opvallende look.

3. Patek Phillipe & Co

patec phillipe

Rustic and Watches / Shutterstock.com

Het begin van Patek Phillipe & Co ligt in 1851, toen het merk werd opgericht in Zwitserland. De geavanceerde technieken en traditionele uitstraling van de horloges maken het een geliefde keuze, onder andere bij verschillende royalty’s. Leden van verschillende koninklijke families hebben door de jaren heen designs van het merk gedragen. Patek Phillipe & Co heeft een eigen, authentieke stijl die vooral opvalt door zijn klassieke uitstraling. Het merk promoot zijn horloges ook al jarenlang op dezelfde manier, waardoor het een vertrouwde keuze is voor mensen die met deze horloges opgroeiden en af en toe een nieuw exemplaar willen kopen.

2. Vacheron Constantin

Vacheron Constantin

Portal Satova / Shutterstock.com

Het merk Vacheron Constantin is een van de oudste makers van luxe horloges. Zo werd het bedrijf in 1755 opgericht door Jean-Marc Vacheron in de Zwitserse stad Genève. Inmiddels maakt het merk deel uit van de Richemont Group. Wanneer je een horloge van Vacheron Constantin ziet, zie je de rijke geschiedenis achter het merk. De horloges zijn altijd versierd met stijlvolle details, meestal met een traditionele vorm en stijl. Er wordt gedacht dat beroemde historische figuren zoals Napoleon Bonaparte een horloge van dit merk droegen, net als Amerikaanse president Harry Truman en paus Pius IX.

1. Audemars Piguet

Audemars Piguet

supparsorn / Shutterstock.com

Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet richtten in 1875 hun eigen horlogemerk op. De naam werd Audemars Piguet, gebaseerd op beide achternamen. Inmiddels ontwikkelt het merk 36.000 luxe en prestigieuze horloges per jaar. De kwaliteit is zo goed, dat andere luxe merken graag kijken naar de ontwikkelingen bij Audemars Piguet. Een van de bekendste designs van het merk is de eerste stalen sporthorloge. Deze werd de Royal Oak genoemd. In 1993 werd de Royal Oak Offshore geïntroduceerd, die een opvallende oversized design had.