Smaken verschillen, ook als het om bier gaat. Het aanbod is enorm, maar wat is nu eigenlijk het meest verkochte bier ter wereld?

10. Asahi Super Dry

Zoals de naam misschien al doet vermoeden is Asahi een Japans merk. Asahi Super Dry is één van de meest bekende biersoorten van Asahi. In Japan is het een ontzettend populair biertje, maar ook in Europa en de USA wordt het bier gewaardeerd. In 2011 werden er maar liefst 12,3 miljoen vaten verkocht.

9. Brahma

Hoewel Brahma oorspronkelijk uit Brazilië komt is ook dit biertje in elk werelddeel te vinden. Brahma is onderdeel van Inbev, waarvan het hoofdkantoor in België gevestigd is. Inbev is eigenaar van nog veel meer biermerken. In 2010 werden er minder flesjes verkocht dan in 2011, maar met 17,4 miljoen verkochte vaten staat Brahma nog altijd in de Top 10 van meest verkochte bieren.

8. Miller Lite

https://www.youtube.com/watch?v=Z7QWUkHyreo

Amerikanen drinken hun bier graag ‘light’. Miller Lite is het eerste van de drie ‘light’ biertje die in deze lijstt staan. Miller was in de jaren ’60 van de vorige eeuw ook de eerste die met een ‘light’ bier op de markt kwam. Miller Lite sponsort onder andere de NASCAR events. In 2011 werden er 18 miljoen vaten bier verkocht.

7. Coors Light

Met de verkoop van 18,2 miljoen vaten bier neemt Coors Light de 7e plek in de top 10 in beslag. De verkoop is sinds 2010 met maar liefst 25% gestegen. Coors Light wordt snel steeds populairder en is het op één na bekendste biermerk in Amerika.

6. Heineken

https://www.youtube.com/watch?v=-Gb3sUNnqsQ

De trots van Nederland; Heineken. Heineken is het enige Nederlandse merk in de top 10, maar staat op een mooie 6e plaats met de verkoop van maar liefst 26 miljoen vaten. Over de hele wereld vind je fans van Heineken en ook in Amerikaanse films zie je het groene flesje regelmatig voorbij komen.

5. Skol

In 1964 opgericht en inmiddels ontzettend bekend; Skol. Skol is het meest populaire bier in Brazilië maar in Nederland is het moeilijk of helemaal niet te verkrijgen. Skol verkocht 29,5 miljoen vaten in 2011.

4. Corona Extra

In Spaanstalige landen wordt het ook wel ‘Coronita’ genoemd, het Mexicaanse biermerk Corona Extra. Bij het maken van Corona Extra wordt relatief gezien weinig gerst gebruikt. Er worden goedkopere producten gebruikt zoals rijst en mais. Michael Jackson noemde Corona ‘één van de slechtste bieren ter wereld’, maar de verkoop van 30,4 miljoen vaten en het feit dat Corona Extra op de 4e plaats in de top 10 staat toont aan dat miljoenen mensen het hier niet mee eens zijn.

3. Budweiser

https://www.youtube.com/watch?v=ggfVLhLNsUI

Op de 3e plaats in de top 10; Budweiser. Het Amerikaanse biermerk welteverstaan, niet het Tsjechische. In Tsjechië is een biermerk met dezelfde naam en hier is veel discussies over geweest. Hierdoor wordt het Amerikaanse merk vaak verkocht onder de naam ‘Bud’. In Duitsland heeft het Tsjechische biermerk de rechten gekregen op de naam en wordt het Amerikaanse merk verkocht als ‘Anheuser-Busch B’. In 2011 werden er 38,7 miljoen vaten verkocht.

2. Bud Light

Het best verkochte bier in Amerika; Bud Light. Dit biermerk staat al enkele jaren op de tweede plek in de top 10. In 2011 werden er 45,4 miljoen vaten verkocht. Dat is minder dan in 2010, toen werden er 47,4 miljoen vaten verkocht.

1. Snow

Misschien heb je nog nooit van dit merk gehoord; Het merk staat voornamelijk op nummer één omdat het door ontzettend veel Chinezen wordt gedronken. In China is Snow het populairste merk en de Chinezen hebben met elkaar in een jaar ruim 16,5 biljoen flesjes leeggedronken. In 2011 werden er 50,8 miljoen vaten Snow verkocht.

bron: thedrinksbusiness.com