Top 10 Mogelijke Topscorers WK 2014

Heb je met je vrienden of op je werk al een poule gemaakt? Wellicht komt onderstaand lijstje je van pas bij het invullen!

10. Robin van Persie – Nederland

Van Persie
melis / Shutterstock.com

Al op vierjarige leeftijd begon de voetbalcarrière van Robin van Persie. Toen werd hij aangenomen bij Excelsior. De trainers wilden dit talent niet laten lopen. Al snel werd hij toegevoegd aan de selectie van Feyenoord. Daarna pakte deze veelzijdige voetballer zijn koffers en vertrok naar Arsenal. In 2011 sloot hij zich aan bij Manchester United. Op 4 juni 2005 maakte Van Persie zijn opwachting in Oranje. De wedstrijd erna – tegen Finland – wist hij te scoren. Inmiddels heeft Robin van Persie 42 doelpunten voor Oranje gemaakt. Hiermee heeft hij het record, dat op naam stond van Patrick Kluivert, verbroken. In de wedstrijd tegen Hongarije (11 oktober 2013) scoorde hij maar liefst drie keer! Dit feit maakt hem topscorer aller tijden van het Nederlands voetbalelftal.

9. Mario Balotelli – Italië

Balotelli
foto: Football.ua / Wikicommons

Zijn dubbele achternaam dankt Mario Barwuah Balotelli – zoals hij officieel heet – aan het feit dat hij op driejarige leeftijd is geadopteerd door de familie Balotelli. Zijn ouders – Thomas en Rose Barwuah – waren arme Ghanese immigranten en konden zijn medische kosten simpelweg niet meer betalen. Dat dit jongetje – dat vroeger zo ziek geweest is – tot een voetballer van grote klasse zou uitgroeien, is op z’n minst heel bijzonder te noemen! Hoewel ook het Ghaneese elftal hem graag in haar selectie had opgenomen, wees Mario Balotelli deze uitnodiging van de hand. Op 10 augustus 2010 debuteerde Balotelli in het Italiaanse elftal. Ruim één jaar later scoorde hij zijn eerste interlanddoelpunt tijdens een oefenduel tegen Polen. In de daaropvolgende jaren was hij niet altijd trefzeker. Evengoed verdient Mario Balotelli een basisplaats in het Italiaanse elftal.

8. Diego Costa – Spanje

Diego Costa
foto: Carlos Delgado / Wikicommons

Tot zijn zestiende levensjaar heeft Diego Costa op weinig voetbalvelden gespeeld; de straat was zijn terrein. Van het Portugese Braga naar Penafiel, kwam hij in 2006 terecht bij Atlético Madrid. Gedurende de eerste jaren van zijn contract is hij diverse keren uitgeleend. Het afgelopen seizoen kwam Diego Costa dan eindelijk uit voor Atlético Madrid. Opmerkelijk is dat hij in de eerste 10 wedstrijden maar liefst 11 keer wist te scoren! De van origine Braziliaanse Diego Costa is in bezit van een Spaans paspoort. Eind vorig jaar maakte hij bekend dat hij zich bij het Spaanse elftal wil aansluiten. Ondanks bezwaren van de Braziliaanse bondscoach zette Costa zijn plannen door. Zo maakte hij op 5 maart jl. zijn debuut in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië.

7. Gonzalo Higuain – Argentinië

Gonzalo Higuain
foto: Jan S0L0 / Flickr

Sinds 2009 speelt Gonzola Higuain voor het Argentijnse elftal. Tijdens de voorrondes in 2010 scoorde hij drie keer tegen Zuid-Korea. Deze actie staat in de boeken bekend als de derde door een Argentijn gescoorde hattrick tijdens een WK! Zijn voetbalkwaliteiten brachten hem bij clubs zoals River Plate en Real Madrid. In zijn laatste seizoen bij Madrid scoorde ‘Pipita’ – de bijnaam van Gonzola Higuain – maar liefst 27 keer. Afgelopen jaar tekende de succesvolle aanvaller een contract bij Napoli.

6. Fred – Brazilië

Fred
foto: Tânia Rêgo/ ABr / Wikicommons

Officieel luistert Fred naar de naam Frederico Chaves Guedes. Al tijdens zijn jeugdopleiding bij Américo Mineiro – toentertijd een zogenaamde satellietclub van Feyenoord – speelde Fred zich behoorlijk in de kijker. Zo scoorde hij voor de club het snelste doelpunt in de Braziliaanse competitie ooit gemaakt. Dan moet je denken aan 3,17 seconden! Hierna speelde Fred bij Cruzeiro EC, daarna vertrok hij naar Olympique Lyonnais. Met deze club werd hij in 2006, 2007 en 2008 landskampioen. Inmiddels is Fred weer teruggekeerd naar Brazilië. Hij speelt nu bij Fluminense FC. Sinds 2005 speelt Fred voor het Braziliaans elftal. In totaal heeft hij 29 interlands op zijn naam staan.

5. Luis Suarez – Uruguay

Suarez
foto: Jimmy Baikovicius / Flickr

In Uruguay is Luis Suarez een heuse held. Hij wordt gerekend tot één van de grootste talenten van het land. Buiten dit land staat hij vooral bekend als ‘duikelaar’. Op 21-jarige leeftijd maakte hij zijn opwachting in het nationale elftal van Uruguay. Toen speelde hij tegen Colombia. Verder is Suarez toegevoegd aan het team, dat in 2011 de prestigieuze Copa América won. Tijdens dit toernooi bleek Luis Suarez van onschatbare waarde! Op een aantal cruciale momenten wist hij het net te vinden. Het jaar erna nam de aanvaller met het Uruguayaans Olympisch elftal deel aan de Olympische Spelen in Londen. Hij mocht toen de aanvoerdersband dragen. In ons land kwam hij onder meer uit voor FC Groningen en Ajax. Momenteel speelt Suarez bij Liverpool.

4. Sergio Aguero – Argentinië

Sergio Aguero
foto: Ludovic Péron / Wikicommons

Op dit moment schittert Sergio Agüero bij Manchester City. Daarvoor speelde hij bij Atlético Madrid. Al in 2005 kwam Agüero uit voor het Argentijnse elftal. In dat jaar werd Argentinië wereldkampioen op het ‘WK onder 20’. Deze prestatie werd in 2007 nog eens overgedaan. Dat jaar viel iedereen de inbreng van Sergio Agüero op. Hij werd dan ook onderscheiden als de ‘beste speler van het toernooi’. Naast de bijbehorende Gouden Bal, ontving hij – als topscorer – ook nog de Gouden Schoen. Overigens heeft Agüero nog meer prijzen gewonnen. Zo werd hij in 2009 verkozen tot ‘Argentijns voetballer van het jaar’ én ‘Europees voetballer van het jaar onder 21’. Net als een aantal collega-voetballers onderscheidt ook Agüero zich door een bijzonder kapsel. Dat van hem doet denken aan dat van een Japans tekenfilmfiguurtje! Daarom noemt men Sergio Agüero ook wel ‘Kan’.

3. Cristiano Ronaldo – Portugal

Cristiano Ronaldo
foto: Football.ua

Over prijzen gesproken… Cristiano Ronaldo heeft ongekende successen beleefd. Nadat hij zich in het seizoen 2006/2007 ontwikkelde tot één van de beste spelers van de wereld, viel een jaar later alles op z’n plaats. In 2008 won hij met Manchester United de Premier League, FA Community Shield én de Champions League. Ook pakte Ronaldo toen de wereldbeker! Het kon niet missen dat hij werd gekroond tot Europees- en Wereldvoetballer van het jaar. In 2009 vertrok Cristiano Ronaldo naar Real Madrid. Toen besloot hij om zijn benen te laten verzekeren voor 100 miljoen euro. In 2003 debuteerde hij in het Portugese nationale elftal tegen Kazachstan. Vanaf het EK in 2004 behoort Ronaldo tot de selectie van basisspelers. In dat jaar nam hij met Portugal deel aan de Olympische Spelen in Athene. Inmiddels heeft Cristiano Ronaldo méér dan 100 wedstrijden gespeeld voor Portugal.

2. Neymar – Brazilië

Neymar
foto: Danilo Borges/Portal da Copa

De officiële naam van Neymar luidt als volgt: Neymar da Silva Santos Júnior. Dit in 1992 geboren voetbaltalent fungeert als spits én als vleugelspeler. Sinds 2013 speelt Neymar bij FC Barcelona. Volgens schatting heeft de Spaanse topclub een slordige 57 miljoen euro voor hem neergeteld! Gelukkig liet een eerste doelpunt niet lang op zich wachten. Én wat voor een; tegen aartsrivaal Atlético Madrid in de Spaanse ‘Supercopa’. Sinds 2010 maakt Neymar deel uit van het Braziliaanse nationale elftal. Meteen tijdens zijn eerste interland – een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten – maakte hij zijn eerste treffer voor Brazilië. Overigens had Neymar toen al wat interlandervaring. Zo behoorde hij in 2009 tot de nationale jeugdselectie van Brazilië tijdens het ‘WK onder 17’. In 2013 riep bondscoach Luiz Felipe Scolari hem op voor de ‘FIFA Confederations Cup’. Toen werd Neymar uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

1. Lionel Messi – Argentinië

Messi
foto: Fanny Schertzer / Wikicommons

Als je een weddenschap wilt afsluiten, zet dan in op Lionel Messi. Van hem verwachten we tijdens het WK in 2014 de meeste doelpunten. Op zijn debuut – in 2005 tegen Hongarije – kijkt Messi niet graag terug; na slechts één minuut spelen werd hij het veld uitgestuurd. De scheidsrechter dacht dat Messi een slaande beweging maakte. In werkelijkheid rukte hij zich los van zijn tegenstander. Op 1 maart 2006 scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Argentinië tegen Kroatië. Ook verzorgde hij een prachtige assist, waarna Carlos Tévez kon scoren. Sinds 2004 speelt Messi in het eerste elftal van FC Barcelona. Onlangs tekende hij een contract tot en met het seizoen 2017/2018.
Zijn bijnaam is ‘la pulga’, oftewel de vlo. Messi valt op door zijn lengte én snelheid! En mocht hij met Argentinië goed presteren op het WK 2014 ziet men hem misschien wel als de beste voetballer aller tijden!

  1. basgee juni 12, 2014
  2. Anoniem juli 13, 2014
   • weet niet februari 1, 2018
  3. jjj juli 19, 2014
  4. Een aap oktober 26, 2014
  5. ik november 30, 2015
  6. bnm februari 18, 2017
  7. bnm februari 18, 2017
  8. Voetbalkenner mei 17, 2017
  9. Bram november 19, 2017
  10. Bram november 19, 2017
  11. Anoniem februari 9, 2018
  12. Anoniem januari 26, 2021

  Jouw Reactie?