Feestje of avondje uit? Shotjes horen er gewoon helemaal bij! Deze kleurige drankjes, soms erg pittig, vallen bij iedereen in de smaak en brengen een leuke sfeer in het gezelschap. Heb jij al je favoriete shotje ontdekt of sta je open om nieuwe smaken te leren kennen? Bij onderstaande tien populaire shotjes vind je zeker je smaak terug!

10. Raketje

Het Raketje kent verschillende uitvoeringen. Er bestaat de cocktailversie waarbij Bacardi Razz, Flugel en sinas worden gecombineerd in laagjes om er mooi uit te zien als het alom bekende Raketijsje. Vaak wordt deze cocktail ook geserveerd met het waterijsje in het glas. Dit veelkleurige drankje kan echter ook als shotje worden geserveerd. Hierbij combineer je aardbei met wodka als rode laagje, triple sec met sinas voor de oranje kleur en limoncello als gele, onderste laagje. Lekker zoet en fruitig!

9. Blow Job

Een shotje dat misschien wel aanleiding kan geven tot het echte werk. Een perfecte Blow Job wordt in laagjes geserveerd en start onderaan met een intens donkere koffielikeur, hierboven komt een laagje Baileys en deze wordt afgewerkt met een toef slagroom… Of wat had je gedacht?

8. Irish Car Bomb

Irish Car Bomb

Een shotje dat qua naam niet erg in de smaak valt in Groot-Brittannië of Ierland is de Irish Car Bomb. De naam verwijst naar de politieke aanslagen van weleer en hierdoor weigeren sommige barmannen dit drankje zelfs te serveren. Toch nieuwsgierig naar de smaak? Je maakt deze Car Bomb door het combineren van een Ierse whiskey met Baileys in een shotglaasje. Dit laat je zakken in een groter glas Guiness en drink je samen uit.

7. Vuurbal

Vuurbal

Alexandru Nika / Shutterstock.com

Wees voldoende specifiek als je dit shotje bestelt want afhankelijk van waar je het drinkt heeft het een andere samenstelling. De drank Fireball is een Canadese Cinnamon Whisky die perfect als shotje kan gedronken worden. Onze vuurbal is een vurige combinatie van sambuca, tequila en een paar druppels tabasco. Dit geheel steek je aan met wat vuur en drinkt het op met een rietje. Dit shotje trekt steeds vele kijklustigen aan!

6. Fuego

Fuego is Spaans voor vuur, we blijven dus in dezelfde sfeer van de brandende shotjes! Combineer Bacardi fuego, de rode rhum met toetsen van kaneel, met een paar druppels tabasco en steek ook dit shotje aan met wat vuur. De kleuren van dit drankje in combinatie met de vlammen blijven toch voor spektakel zorgen!

5. Kamikaze

Kamikaze

Eén van de weinige shotjes die in een shaker wordt gemaakt uit deze top tien! Deze keer geen laagjes maar triple sec, wodka en een vleugje citroen- of limoensap over veel ijs en goed shaken. Te serveren met een schijfje citroen, want het oog wil ook wat natuurlijk!

4. Lemon Drop

Lemon Drop

Is een Kamikaze toch net wat te stevig maar hou je van de citroen en een zure toets in je drankjes? Dan is de Lemon Drop zeker het proberen waard! In vier gelijke delen combineer je citroensap, triple sec, wodka en suikersiroop. Dit geheel goed schudden en ijskoud serveren voor de perfecte lemon drop!

3. B-52

Nog een shotje in strakke laagjes waar vlammen aan te pas komen. De B-52 oogt ontzettend mooi als hij perfect werd gemaakt. Een shotje dat wat oefening vraagt om te serveren! Je combineert onderaan voor een donker laagje koffielikeur met hierboven Baileys en werkt deze af met een streepje triple sec.

2. Stuiterbal

Helemaal gek doen aan de bar doe je met een Stuiterbal. Het blauwe shotje wordt gemaakt van Blue Curaçao en Sambuca. Zeker voor liefhebbers van drop en anijs dus! Om te drinken neem je het glaasje tussen je lippen en schudt je hoofd een paar keer naar voor en achter alvorens het op te drinken. Misschien wel niet het ideale drankje om te bestellen wanneer je alleen aan de bar staat…

1. Appeltaartje

Neen je hoeft niet op bezoek bij oma om te genieten van een lekker appeltaartje, het kan ook gewoon tijdens het uitgaan. Dit shotje combineert 1 deel Licor 43 met 2 delen Apfelkorn. Om het helemaal af te maken voeg je een snuifje kaneel toe en een toefje slagroom. Een shotje waar je helemaal blij van wordt!