Van fruitige accenten tot rook, er lijkt altijd een nieuwe trend te zijn in de wereld van drank. Er zijn echter cocktails die altijd populair blijven, wat de trend van het jaar ook is. De website Drinks International heeft een lijst gepubliceerd met de best verkopende cocktails over de hele wereld. Deze lijst bewijst dat de klassieke cocktails nog steeds het populairste zijn, soms wel met een twist. De website vroeg de 106 beste bars ter wereld om hun 10 best verkopende cocktails te rangschikken.

10. Mojito

Mojito cocktail

Een klassieker met rum (Bacardi en Havana club waren het populairst), munt, bruiswater, verse limoen en suiker.

9. Espresso Martini

Espresso Martini cocktail

Deze ‘after-dinner’ cocktail wordt steeds populairder. Gemaakt met wodka, vers gezette espresso, koffielikeur en ijs.

8. Moscow Mule

Moscow Mule cocktail

Deze cocktail gemaakt van wodka, gemberbier, suikersiroop, limoen en munt wordt geserveerd in een koperen mok. Dit is misschien wel de reden dat het drankje zo populair is, het oog wil ook wat!

7. Manhattan

Manhattan cocktail

De Manhattan, een eenvoudige klassieker, waarvan misschien wel honderden varianten bestaan. Normaal gesproken gemaakt met (rye) whisky, zoete vermout, twee streepjes Angostura en ijs, gegarneerd met een maraschinokers.

6. Margarita

Margarita cocktail

De bevroren variant van de Margarita is populair als vakantiedrankje. Het klassieke recept van Margarita is echter tequila met vers limoensap en agavesiroop.

5. Daiquiri

Daiquiri coktail

Daiquiriis de meest-bestelde cocktail op basis van rum in 2018. Het wordt meestal gemaakt met limoensap, witte rum en suikerstroop. Even schudden en serveren.

4. Martini

Martini coktail

Een klassieke cocktail, misschien wel de aller bekendste, de martini wordt gemaakt met gin en droge witte vermout. Meestal geserveerd met een olijf. Er bestaat een variant waarbij de gin vervangen wordt voor wodka, dat is een zogenaamde wodkatini, ook wel wodka martini genoemd.

3. Whiskey Sour

Whiskey Sour cocktail

Een drankje dat steeds populairder wordt (vooral in Amerika) is Whiskey sour, gemaakt met bourbon, citroensap, een theelepel suiker en optioneel eiwit.

2. Negroni

Negroni cocktail

Negroni is een bekende Italiaanse cocktail die bestaat uit een derde Campari, een derde zoet vermout en een derde gin en als garnering een sinaasappelschil. De Negroni wordt als apéritif gedronken.

1. Old Fashioned

Old Fashioned cocktail

De populairste cocktail van 2018 wereldwijd is de “Old Fashioned”, een cocktail gemaakt door suiker te mengen met een bittertje, hier voeg je alcohol aan toe, oorspronkelijk whisky maar nu soms ook cognac, en tenslotte een vleugje citrusschil.

Proost!