Veel mensen vinden een klein spinnetje al angstaanjagend. Een van de volgende tien gigantische insecten kunnen ze dus ook maar beter niet tegen komen!

Atlasvlinder

Atlasvlinder

Lief vlindertje? Wel eentje die een spanwijdte heeft van zo’n 25 centimeter!

Phobaeticus chani

Phobaeticus chani

De Phobaeticus chani, of ook wel een gigantische wandelende tak. Gestrekt kan het beestje 56.7 centimeter lang worden.

Reuzenwaterwantsen

Reuzenwaterwantsen

De Reuzenwaterwantsen, in het Engels ook wel de “Toe Biter”. Bovenstaande foto geeft vrij goed de grote aan van dit beestje, ze worden ongeveer 11 centimeter lang

Tenodera sinensis

Tenodera sinensis

Deze sprinkhaansoort, die ongeveer 10 centimeter lang kan worden, is een ware rover. Hij eet kleine gewervelde dieren als reptielen en amfibieën, en soms eten ze ook elkaar op!

Rolspinnen

rolspin

Technisch gesproken is de Rolspin (of de “Camel Spider”) een Spinachtige en dus geen insect, maar we willen je dit angstaanjagende beest niet onthouden. Ok, het perspectief van deze foto geeft natuurlijk niet een heel eerlijk beeld, maar deze spin kan toch zeker 15 centimeter lang worden. Het zijn vooral de “Urban Legends” die angst doen zaaien, volgens de verhalen kunnen deze spinnen veel groter worden, en zijn ze super snel en een groot gevaar voor mensen. Maar dit is slecht legende …

Goliathkever

Goliathkever

Een gigantische keversoort die wel 11 centimeter groot kan worden, maar het is niet eens de grootste keversoort …

Herculeskever

De grootste keversoort is namelijk de Herculeskever, deze kunnen 15 centimeter lang worden, waarvan een derde in beslag wordt genomen door de gigantische hoorn.

Vogelvlinder

vogelvlinder

Alexandra’s vogelvlinder is de vlinder met de grootste (bekende) spanwijdte ter wereld. Het vrouwtje heeft een spanwijdte van 28 centimeter.

Deinacrida

Macropanesthia rhinoceros (Gigantische gravende kakkerlak)

Macropanesthia rhinoceros

De grootste kakkerlak, ze kunnen 8 centimeter lang worden.

Bonus: Reuzenpissebed

reuzenpissenbed

Pissebedden behoren tot de kreeftachtige en dus zijn officieel geen insect, maar de reuzenpissebed wilden we jullie niet onthouden. Ze worden ongeveer 45 centimeter lang. Je zal ze overigens niet snel tegenkomen, ze leven op de bodem van de tropische zeeën.