In de Chinese Metropool Hong Kong vind je een combinatie van het traditionele China en zeer moderne westerse architectuur, waaronder vele wolkenkrabbers. Hong Kong is een wereldstad, één van de meest populaire. Jaarlijks komen er toeristen vanuit de hele wereld naar deze spectaculaire plek, die vooral bekend staat om zijn fenomenale skyline. Deze kun je het beste bekijken vanaf (The) Victoria Peak, die zich op het zuidelijk gelegen eiland Hong Kong bevindt. Noordelijk van het eiland Hong Kong bevindt zich het andere (grotere) deel van Hong Kong: Kowloon.

10. Ocean Park

Ocean Park

Lee Yiu Tung / Shutterstock.com

Het Ocean Park bevindt zich zuidelijk van het eiland Hong Kong. Het is een pretpark en een dierentuin in één. Het park bestaat uit twee delen. Je kunt met een kabelbaan of met een treintje van het ene deel naar het andere deel gaan. In het park bevinden zich vele attracties zowel geschikt voor jong als oud. Het park beschikt over een zeer groot aquarium en er zijn twee reuzenpanda’s in het park aanwezig, de grote trekpleisters van het park. Ocean Park heeft voldoende te bieden om je een hele dag te vermaken.

9. City Plaza (winkelcentrum)

city plaza

ssray / Shutterstock.com

City Plaza is een enorm groot modern winkelcentrum, dat niet alleen beschikt over vele winkels, maar ook over restaurants, cafés, een bioscoop en een ijsbaan. Dit is slechts een voorbeeld van één van de vele immense winkelcentra die Hong Kong rijk is. Bijna alle winkelcentra bevinden zich in het zelfde gebied, ten noorden van Hong Kong eiland. Hier is een overzicht met alle winkelcentra van de stad.

8. Hotel Intercontinentaal (uitzicht)

Hotel Intercontinentaal

Elnur / Shutterstock.com

Als je ontspannen wilt genieten van een uitzicht over (de skyline van) Hong Kong dan kun je het beste naar Hotel Intercontinentaal gaan. Vanaf de Lobby Lounge van dit zeer luxueuze hotel heb je een prachtig uitzicht op met name Hong Kong eiland. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een kamer te boeken in dit hotel. Wil je er eentje met uitzicht? Kies dan voor ‘Harbour View’. Maar er zijn natuurlijk ook nog vele andere hotels met spectaculaire uitzichten over de stad te boeken. Als je in Hong Kong gaat verblijven, is het zeker een aanrader om voor een hotel met uitzicht (en soms zelfs een zwembad op het dak) te kiezen.

7. Star Ferry (veerdienst)

star Ferry

De veerdienst tussen de twee delen van Hong Kong (Kowloon en het eiland Hong Kong) heet Star Ferry. Je vaart met de boten van deze dienst over de Victoria Harbour. Daarnaast kun je vanaf het water genieten van een mooi uitzicht op beide delen van Hong Kong. Het is ook mogelijk om in de avond tijdens de Symphony of Lights show (zie de nummer 2 van deze lijst) een boot te pakken, dan is het uitzicht uiteraard nog spectaculairder.

6. Hong Kong Museum of History

Hong Kong Museum of History

WR studio / Shutterstock.com

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Hong Kong? Dan kun je dat het beste vinden in het Hong Kong Museum of History. Dit museum bevindt zich zuidelijk van Kowloon. Het museum beschikt over een grote collectie kunst, voorwerpen en speelgoed uit de oude tijd. In het museum zijn ook vaak activiteiten te doen

5. Central & Admiralty (modern architectuur)

hong kong central

De twee districten Central & Admiralty beschikken over de meeste moderne architectuur van Hong Kong. Ze bevinden zich ten noorden van het eiland Hong Kong. Op deze immense wolkenkrabbers, kijk je ook uit als je naar de Symphony of Lights kijkt (zie de nummer 2 van deze lijst). Wil je dit deel van de stad vanaf grote hoogte bekijken? Ga dan naar het Hong Kong Monetary Authority (HKMA), dat zich in het noordelijke deel van Central bevindt, vlakbij de Victoria Harbour.

4. Tian Tan Boeddha (Lantau eiland)

Tian Tan Boeddh

De enorme Tian Tan Boeddha bevindt zich eigenlijk niet in Hong Kong, maar is wel gemakkelijk vanaf de stad te bereiken. Als je langere tijd in Hong Kong verblijft is een bezoek aan deze Boeddha zeker een bezoek waard. Tian Tan Boeddha bevindt zich in de plaats Ngong Ping op Lantau eiland, een groot eiland ten westen van Hong Kong. Het beeld is het grootste bronzen Boeddhabeeld ter wereld. Het heeft een hoogte van 23 meter met daaronder een voetstuk van 10 meter. Via een trap met 268 treden, kun je het kunstwerk van dichtbij bewonderen. Vanaf hier heb je ook een spectaculair uitzicht over Hong Kong.

3. Temple Street Market (avondmarkt)

Temple Street Market
Zuidelijk van Kowloon vind je Temple Street Market, een avondmarkt waar je allerlei waar kunt kopen, waaronder kleding, elektronica, antiek, horloges en souvenirs. Hier vind een gezellige sfeer met mooie verlichting, operazangers en waarzeggers, die je proberen te amuseren. Ook voor eten kun je terecht bij Temple Street Market. Noodles, (claypot) rijst, vis en ander Chinees voedsel is hier volop te koop bij gezellige eettentjes.

2. Avenue of Stars (met Symphony of Lights show)

Avenue of Stars

saiko3p / Shutterstock.com

Avenue of Stars is de Chinese variant van de Walk of Fame in Hollywood. Het vormt een eerbetoon aan iedereen die werkt in de filmindustrie van Hong Kong. Er zijn sterren verwerkt in deze prachtige promenade, die zich aan de kade van de Victoria Harbour bevindt (aan de kant van Kowloon). Van hieruit heb je een spectaculair zicht op de Symphony of Lights show, een vuurwerkshow die elke avond vanaf 20.00 uur wordt gegeven. Je kijkt tijdens de show uit op de prachtig verlichte bouwwerken van Central & Admiralty (de nummer 5 van deze lijst).

1. Victoria Peak (uitzicht)

Victoria Peak

Voor het meest spectaculaire uitzicht over Hong Kong moet je naar (The) Victoria Peak. Deze toplocatie bevindt zich noordwestelijk van Hong Kong eiland, op een hoogte van 552 meter. Je bereikt de top van de berg door middel van de Peak Tram. Deze neemt je mee over een afstand van 1400 meter, 400 meter omhoog. Boven kun je een rondje lopen en genieten van adembenemende, sprookjesachtige, panoramische uitzichten. Met name het uitzicht na zonsondergang is enorm spectaculair. Vanaf deze plek kun je volop genieten van een zicht dat je maar zelden in je leven zult zien.