Budget winkelen is altijd fijn en prettig voor de portemonnee. Vooral nu in tijden waarin alles duurder lijkt te worden maar de lonen niet mee stijgen is het budgetvriendelijk winkelen heel fijn. Gelukkig hebben we in Nederland genoeg opties van winkels die een budgetvriendelijk assortiment aanbieden. We hebben een lijst van 10 budgetvriendelijke winkels voor je op een rijtje gezet. In deze winkels krijg je geheid het meeste waard voor je geld.

10. SoLow

SoLow

De Solow is een winkel waar je werkelijk waar alles kunt vinden. Het is een winkel met veel hebbedingetjes en typisch zo een winkel waarbij je op voorhand denkt dat je niks koopt maar dan alsnog met 12 artikelen naar buitenkomt. Het is een winkel dat zich richt op het aanbieden van betaalbare feestartikelen, feestdagen artikelen, hobby artikelen en beauty artikelen. Heb jij binnenkort een feestje, dan kun je heel goed jouw slag slaan bij de SoLow. Zoals de naam het aangeeft zijn de prijzen hier ook écht So Low!

9. Trekpleister

Trekpleister

Donald Trung /wikipedia/CC BY-SA 4.0

De Trekpleister is een drogisterij waar je al jouw favoriete drogisterij producten kunt kopen tegen goedkope tarieven. Ze hebben ook wekelijks veel verschillende acties met flinke kortingen op de al goedkope producten. Ook zijn er elke week veel producten verkrijgbaar via het 1+1 concept waarbij je één product koopt en de tweede gratis krijgt.

8. Scapino

Scapino

Donald Trung /wikipedia/CC BY-SA 4.0

De Scapino richt zich vooral op de voetmode. Schoenen tegen zeer betaalbare prijzen. Van winterlaarzen tot sandalen en van sneakers tot slippers, de Scapino heeft een heel breed aanbod.

7. Prijsmepper

De Prijsmepper is een winkel die zich voornamelijk richt op drogisterij producten. Hierdoor is hun assortiment ook zeer te vergelijken met de Kruidvat, Etos en Trekpleister. Het verschil is dat je bij Prijsmepper dezelfde producten van vaak A-merken tegen enorm grote kortingen kunt inkopen. Heel fijn om jouw lievelingsproducten tegen scherpe prijzen in te kunnen slaan. De Prijsmepper valt onder A.S. Watson, dit is het zelfde moederbedrijf als de Trekpleister en de Kruidvat. Vaak worden producten die uit het assortiment van Trekpleister en Kruidvat worden gehaald bij de Prijsmepper tegen hele goedkope tarieven aangeboden.

6. Normal

normal budgetwinkel

Santtu37 /wikipeida/CC BY-SA 4.0

Normal is een Deense winkelketen die ook uitermate populair is in ons eigen land. Het is vergelijkbaar met de Flying Tiger: Veel leuke hebbedingetjes voor in huis of om creatief bezig mee te zijn, voor leuke prijsjes. Het verschil tussen de Flying Tiger and de Normal is dat Normal zich richt op A-merken en deze aanbiedt tegen een flinke korting. In Nederland hebben we slechts 7 vestigingen momenteel maar dit willen ze wegens het grote succes van de bestaande winkels de aankomende jaren zeker verder gaan uitbreiden.

5. Primark

Primark

David Cardinez / Shutterstock.com

De Primark is een ontzettend populaire winkel bij modeliefhebbers met een klein budget. Het is een fast-fashion keten wat betekend dat ze zich richten op huidige trends en hun assortiment wekelijks aanvullen met nieuwe producten. Ze richten zich op zowel mannen, vrouwen als kinderen. Hippe en trendy artikelen tegen lage prijzen. Ze hebben ook een zeer geliefde accessoires afdeling, nachtkleding afdeling en zelfs beauty producten. De laatste jaren hebben ze hun assortiment ook uitgebreid met decoratieve items, denk hierbij aan kaarsen, kleedjes en fotolijstjes en seizoensgebonden artikelen. Deze seizoensgebonden artikelen kunnen ‘back to school’ artikelen zijn zoals schriften en stiften maar ook artikelen voor de kerstdagen en Halloween.

4. Wibra

Wibra

Thierry Hebbelinck / Shutterstock.com

De Wibra bestaat ruim 65 jaar en is een Nederlandse winkelketen. Inmiddels heeft de Wibra naast vestigingen in Nederland ook tientallen vestigingen bij onze zuiderburen in België. De Wibra richt zich vooral op het aanbieden van betaalbare textiel en kleding. Van handdoeken tot shirts en broeken. Bij de Wibra kun je goed winkelen tegen bijzonder lage prijzen.

3. Zeeman

Zeeman

AL Robinson / Shutterstock.com

De Zeeman is één van de oudste winkels in onze lijst. De Zeeman doet het al decennia lang goed als budgetvriendelijke winkel. Het richt zich vooral op textiel, kleding, en artikelen voor in en rondom het huis. Zeeman biedt voor zowel man, vrouw als kinderen kleding collecties aan van betaalbare kledij van goede kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. De laatste jaren richt de Zeeman zich ook op een jonger en hipper publiek en brengt jaarlijks schoolspullen uit inclusief telefoonkabels, telefoonhouders en opladers.

2. Big Bazar

big bazar

Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Big Bazar is een winkel dat door de Blokker familie in het leven is geroepen. Veel mensen vinden dat het concept wat weg heeft van de Action. Veel producten inclusief A-merken aanbieden tegen ontzettend lage prijzen. Ze bieden een gevarieerd assortiment aan van huis, tuin en keukenspullen, hobby artikelen, schoonmaak spullen en eten en drinken.

1. Action

action

Jan van Dasler / Shutterstock.com

De Action is verreweg dé populairste budgetwinkel in onze lijst. Het is dé nummer één budget winkel van heel Nederland. Door hun uitgebreide assortiment en fantastisch scherpe prijzen. En hier bovenop bieden ze wekelijks ook nog extra korting, dat lees je in de action folder van volgende week.
In de Action kun je terecht voor veel verschillende producten. Van hobby artikelen tot artikelen voor je keuken, badkamer of woonkamer. Mooie glazen vazen, een cakevorm, schoolspullen of zelfs snacks. Bij de Action kun je terecht voor alles wat je doorgaans nodig hebt. Een fijne afwisseling van hun vaste assortiment in combinatie met seizoensgebonden producten, zoals feestartikelen. Prijzen beginnen bij een kleine €0,50,-