Sommige misdaden zijn zo vreselijk en hebben zoveel impact, dat levenslang niet voldoende is. Er zijn helaas genoeg criminelen die weten hoe het is om een gigantische gevangenisstraf te krijgen. Dit is de top 10 langste gevangenisstraffen ooit.

10. Abdullah Barghouti – 67 keer levenslang plus 5.200 jaar

abdullah barghouti

Abdullah Barghouti is een bekende naam voor inwoners van Israël. Hij was namelijk de beruchte bommenmaker die de bommen maakte voor de verzetsbeweging Hamas. Hij kreeg de schuld voor de moord op 66 Israëliërs en werd in een mum van tijd de meest gezochte terrorist van het Midden-Oosten. Toen hij in 2003 werd opgepakt, kreeg hij een gevangenisstraf van maar liefst 67 keer levenslang. Daarnaast kreeg hij ook nog eens 5200 jaar in de gevangenis opgelegd. Dit gebeurde als symbool voor alle burgers die hij verwondde met zijn bommen tussen 2001 en 2003.

9. Darron Bennalford Anderson – 11.250 jaar

Darron Bennalford Anderson

Deze Amerikaanse man kwam voor de rechter doordat hij betrokken was bij de verkrachting, mishandeling en beroving van Penny Sue Stuckey in 1993. Doordat Anderson pas later bij de criminele activiteiten werd betrokken, kreeg hij oorspronkelijk een lagere straf. Hij ging in hoger beroep, waarna de rechtszaak ontzettend veel aandacht kreeg in de media. Er werd opgeroepen om Anderson een hogere straf te geven, waardoor hij uiteindelijk een straf van 11.250 jaar kreeg.

8. Martin Bryant – 35 keer levenslang plus 1.035 jaar

Martin Bryant

In 1996 vond er een groot bloedbad plaats in het Australische plaatsje Port Arthur. De verantwoordelijke was Martin Bryant, die nooit duidelijk heeft gemaakt waarom hij de aanslag pleegde. Vanaf het moment dat hij werd opgepakt was hij obsessief bezig met de hoeveelheid mensen die hij had vermoord en liet hij ook zien dat hij trots was op zijn daad. Dat was voor de rechter reden genoeg om de moordenaar een levenslange gevangenisstraf te geven zonder kans op vrijlating. Uiteindelijk kreeg Bryant één keer levenslang voor ieder dodelijk slachtoffer dat hij maakte, met nog 1.035 jaar extra voor alle andere misdaden die hij had begaan.

7. Dudley Wayne – 10.000 jaar en twee keer levenslang

Dudley Wayne

Dudley Wayne vermoordde drie mensen tijdens Halloween in 1976: zijn vrouw, zijn schoonmoeder en een jonge student. In eerste instantie werd gedacht dat hij gek was, waardoor hij niet toerekeningsvatbaar zou zijn. Toch kreeg hij de doodstraf opgelegd, die zou worden uitgevoerd met een elektrische stoel. Dit vonnis werd omgekeerd toen de doodstraf illegaal werd, waardoor de straf van Wayne werd omgezet in 10.000 jaar en twee keer levenslang. Hij zit vandaag de dag nog steeds in de gevangenis. Ondanks dat hij enkele keren om vrijlating heeft gevraagd, wordt het verzoek steeds afgekeurd omdat Wayne nog steeds als een gevaarlijke man wordt gezien.

6. Allan Wayne Mclaurin – 20.750 jaar

Allan Wayne Mclaurin was de handlanger van Darron Bennalford Anderson (nummer 9). Omdat hij begonnen was met de mishandeling en verkrachting van een jonge vrouw, kreeg Mclaurin een hogere straf opgelegd. Deze staf werd nog hoger toen hij in hoger beroep ging. Amerika was namelijk in shock dat deze monsterachtige misdadiger durfde te zeggen dat zijn straf niet terecht was.

5. Terry Nichols – 161 keer levenslang

Terry Nichols

Terry Nichols was mede verantwoordelijk voor de bomaanslagen in Oklahoma City in 1995. Het was in die tijd een van de grootste terroristische aanslagen in Amerika met maar liefst 168 doden en meer dan 500 gewonden. Ondanks dat Nichols zelf niet in Oklahoma City was tijdens de aanslagen, was hij de reden dat de terrorist over de juiste materialen beschikte om bommen te maken. Daardoor kreeg hij een ontzettend lange gevangenisstraf. Zo kreeg hij één keer levenslang voor de acht FBI agenten die omkwamen in de aanslag en verder nog 160 keer levenslang voor de overige 160 slachtoffers.

4. Charles Scott Robinson – 30.000 jaar

Charles Scott Robinson was al bekend bij de politie nadat hij meerdere mensen had beroofd. Hier had hij al een gevangenisstraf voor uitgezeten, maar dat was niets in vergelijking met deze straf. Hij kreeg 30.000 jaar voor het verkrachten en mishandelen van zes kinderen. De straf was zo lang, omdat de rechter zeker wilde zijn dat Robinson nooit de kans zou hebben om vervroegde vrijlating aan te vragen. Hij zal dus de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen.

3. Emilio Suarez Trashorras – 34.715 jaar

emilio trashorras

Tijdens de aanslagen in Madrid in 2004 kwamen er maar liefst 191 mensen om. Meer dan tweeduizend mensen raakten gewond, waardoor het een van de bloedigste aanslagen in Spanje was. Al Qaida was verantwoordelijk voor deze aanslagen met als belangrijke handlanger Emilio Suarez Trashorras. Hij was verantwoordelijk voor het verzamelen van materialen waarmee bommen gemaakt konden worden. Dit deed hij niet omdat hij in de ideeën van Al Qaida geloofde, maar omdat de terroristengroep hem betaalde met drugs. Dit maakte de rechter zo boos dat hij een gevangenisstraf van twintig jaar per slachtoffer oplegde. Volgens de Spaanse wet mag Emilio Suarez Trashorras slechts veertig jaar vast blijven zitten.

2. Othman El-Gnaoui & Jamal Zougam – 43.000 jaar

Othman

Ook deze mannen waren betrokken bij de bomaanslagen in Madrid. De terroristen betraden vier verschillende treinen met rugzakken vol met explosieven. Hierdoor konden er duizenden slachtoffers worden gemaakt. Ook deze mannen kregen twintig jaar gevangenisstraf per gewonde en dertig jaar gevangenisstraf per dodelijk slachtoffer. Deze straf zullen ze niet helemaal uitzitten, aangezien ze na veertig jaar mogelijk vervroegd vrij worden gelaten.

1. Chamoy Thipyaso – 141.078 jaar

chamoy thipyaso

De langste gevangenisstraf ter wereld is bestemd voor de enige vrouw op dit lijstje. Chamoy Thipyaso was een Thaise marinier die een gigantisch piramidespel opzette in de jaren zestig. Ze liet 16.000 mensen geloven dat ze aandelen voor een bedrijf kochten, terwijl het geld direct naar haar binnenzak ging. Dit leverde haar uiteindelijk 200 miljoen dollar op, maar ook een gevangenisstraf van 141.078 jaar. Gek genoeg werd de vrouw na acht jaar vrijgelaten, waarschijnlijk omdat ze goede banden had met de Thaise overheid.