Top 10 Leukste Meiden Films

Er breken weer donkere dagen aan. Tijd voor een heerlijke meidenfilm. Of tien! In onderstaand lijstje doen we je een aantal suggesties van de hand.

10. Bring It On – marathon

Bring It On

Niemand minder dan Candace Bushnell – de schrijfster van ‘Sex and the City’ – heeft ‘Bring it on’ geschreven. Het kon dan ook niet uitblijven of deze film werd een groot succes! In ‘Bring it on’ draait alles om de Toro-cheerleaders. Elke keer weer slagen deze meiden – stuk voor stuk sexy – erin om een geweldige show neer te zetten. Ze staan op het punt om voor het zesde opeenvolgende jaar het Amerikaanse cheerleading kampioenschap te winnen. Dan komt de nieuwe teamcaptain tot de ontdekking dat hun act niet origineel is. Lukt het de Toro-cheerleaders om een nieuwe show in elkaar te zetten? Je kan ondertussen een ware Bring it On marathon houden, er zijn al vijf films uit, naast het origineel: Bring It On Again uit 2004, Bring It On: All or Nothing in 2006, Bring It On: In It To Win It in 2007 en Bring It On: Fight To The Finish in 2009.

9. 13 Going on 30 – 2004

13 going on 30

Het thema ‘cool zijn om erbij te horen’ is én blijft actueel. Dit staat dan ook centraal in ’13 Going on 30’. In deze film zien we hoe de 13-jarige Jenna er alles doet om bij een groepje hippe meiden te horen. Daarnaast is ze erg gesteld op haar minder populaire buurjongen Matt. Op een avond komt ze in aanraking met wensstof, waarna ze als 30-jarige – uiterst succesvolle – vrouw wakker wordt. Hoewel ze dan is, wie ze altijd wilde zijn, voelt het niet goed om de tussenliggende jaren over te slaan. Gelukkig krijgt ze nog een kans om te groeien tot de persoon, die ze wil zijn.

8. Pitch Perfect – 2012

Pitch Perfect

Houd je van muziek? Dan moet je ‘Pitch Perfect’ zien. Deze film is doorspekt met heerlijke klassiekers. De hoofdrol wordt gespeeld door Beca. Op een dag wordt zij gevraagd om auditie te doen voor de a capella zanggroep van haar school. Hoewel de meiden het niet altijd even goed met elkaar kunnen vinden, klinken hun stemmen samen perfect. Ondanks het gegevens dat het groepje zich altijd heeft toegelegd op a capella zingen, weet Beca hierin verandering aan te brengen. Dat swingt!

7. 10 Things I Hate About You – 1999

10 Things I Hate About You

Vervelende zussen en lastige vaders, elk tienermeisje heeft ermee te maken. Zo ook de mooie Bianca Straford. Als één van de weinige meisjes uit haar klas mag zij niet uitgaan met jongens. Het duurt niet lang of haar vader komt hierop terug; ze mag afspreken als ook haar oudere zus Kat een vriendje heeft. Dat is een domper voor Bianca. Kat staat namelijk bekend als een eigenzinnige, pittige meid. Geen jongen durft haar aan! Na een date met Kat – als gevolg van een weddenschap – komt Patrick erachter dat hij meer voor het meisje voelt…

6. A Walk to Remember – 2002

A Walk to Remember

In ‘A Walk to Remember’ zijn we getuige van de ontluikende liefde tussen Jamie en Landon. Overigens duurt het even voordat de liefde zich openbaart. Sterker nog, Jamie kruist per ongeluk Landon’s pad. Als straf voor een uit de hand gelopen grap met een medestudent moet Landon meespelen in het lentetoneelstuk. Hierbij is ook Jamie betrokken. Geheel tegen zijn verwachting in wordt de populaire Landon verliefd op de terughoudende Jamie. Zal het hem lukken om het meisje te overtuigen van zijn liefde?

5. The Notebook – 2004

The Notebook, 2004

‘The Notebook’, ook zo’n fijne film vol liefde en hartstocht! We beleven het liefdesverhaal van Noah en Allie via het dagboek van een oude man. Het tweetal ontmoet elkaar op vakantie. Eenmaal thuis besluiten Allie’s ouders om de liefde een halt toe te roepen. Ze wensen zich een betere partij voor hun dochter. Na een aantal jaren staat Allie op het punt om haar jawoord te geven aan een man, die geheel voldoet aan de verwachtingen van haar ouders. Dan slaat de twijfel toe… Zal ze Noah nog kunnen vinden?

4. Freaky Friday – 2003

Freaky Friday

Vooropgesteld, het concept van een ‘lichaamsruil’ is niet heel erg origineel. Toch hebben de makers – en acteurs – met ‘Freaky Friday’ een bijzonder grappige film afgeleverd. In deze film zien we hoe moeder Ellen en dochter Annabel per ongeluk in elkaars lichaam terecht komen. Wildebras Annabel komt erachter dat het best zwaar is om een gezin draaiende te houden. Ellen herbeleeft haar eigen schooltijd. Van school tot hockeytraining; ze komt alle uitdagingen tegen, die tienermeisjes op hun pad tegenkomen. De hoofdrollen worden gespeeld door Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan.

3. Twilight – marathon

Twilight Saga

De film ‘Twilight’ is gebaseerd op de razend populaire jeugdroman van de Amerikaanse schrijfster Stephenie Meyer. We zien hoe de 17-jarige Bella verhuist naar een klein dorpje. Ondanks alle inspanningen van haar klasgenootjes – om Bella bij hun activiteiten te betrekken – verkiest ze de rol van outsider. Bella voelt zich meer aangetrokken tot een groepje jongens, waarvan ook Edward deel uitmaakt. Op een gegeven moment komt ze erachter dat hij een vampier is! Een relatie tussen Bella en Edward lijkt uitgesloten. Het open einde suggereert dat ze een manier vinden om alle problemen het hoofd te bieden. ‘Twilight’ betekende het filmdebuut van actrice Kristen Stewart. De rol van Edward wordt gespeeld door Robert Pattinson.

2. Clueless – 1995

Clueless

In tegenstelling tot andere films – waarin populaire meisjes centraal staan – laat ‘Clueless’ zien dat het niet altijd meevalt om een populair meisje te zijn. Op het eerste gezicht heeft de 15-jarige Cher alles mee; ze woont in Beverly Hills, is knap én slim. Dit leidt tot afgunst. Ze moet omgaan met lelijke sukkels, een groep trutjes en natuurlijk enkele losers. Ook haar leraren weten zich niet altijd een houding te geven! Het wordt nog erger als zich twee nieuwelingen melden. Als het gaat om de liefde, weet ook de populaire Cher zich niet altijd een houding te geven.

1. Mean Girls – 2004

Mean Girls

Na jaren in de Afrikaanse bush te hebben gewoond, verhuist Cady naar Amerika. Ze is vol goede moed; bij het overleven van highschool komen haar ‘overlevingsvaardigheden’ haar vast goed van pas. De eerste periode weet ze zich prima staande te houden tussen de vele groepjes. Dan wordt ze verliefd op het ex-vriendje van Regina. Dit meisje behoort tot het hipste meidenclubje van school. Regina doet er alles aan om Cady dwars te zitten. Cady op haar beurt laat het hier niet bij zitten. Het gevolg? Een heuse meidenoorlog!