In 2010 bereikte de boyband ‘One Direction’ de derde plek in de Britse talentenjacht ‘X-factor’. Daarna volgden een platencontract, een tournee én een aantal hits! Hieronder vind je een overzicht van hun grootste successen.

10. What makes you beautiful

Hun debuutsingle ‘What makes you beautiful’ uit 2011 is in Nederland niet echt aangeslagen. Wel boekte One Direction hiermee een bescheiden succesje in de Belgische Ultratop 50. Het bruggetje naar ‘K3’ is dan snel geslagen; ‘What makes you beautiful’ is ook te horen in ‘K3 Bengeltjes’. Het is de officiële soundtrack van de film.

9. Diana

Ook met ‘Diana’ brachten de mannen van One Direction vooral onze Zuiderburen in beroering! Dit nummer staat op hun derde album ‘Midnight Memories’, welke in 2013 werd uitgebracht. Volgens One Direction is ‘Diana’ niet zozeer voor één persoon geschreven, maar bedoeld voor alle fans.

8. Midnight memories

Op 20 november 2013, vijf dagen voordat het gelijknamige album verscheen, bracht One Direction ‘Midnight memories’ uit. Zowel in Ierland, Nieuw Zeeland, Australië, Denemarken, Spanje en Nederland stormde deze single meteen de top 10 van de hitlijsten binnen! Het verhaal gaat dat het meeste materiaal van het album, waaronder ook de single ‘Midnight memories’, om middernacht is geschreven.

7. Little things

‘Little things’ staat op het album ‘Take me home’ van One Direction. De single werd op 12 november 2012 uitgebracht. Een week later bezette One Direction hiermee al de nummer 1 positie in de UK Official Singles Chart! Na het succes van ‘What makes you beatiful’ hebben de jongens met ‘Little things’ een groot succes geboekt.

6. One thing

Begin januari 2012 werd ‘One thing’ als single in Europa uitgebracht. Het Verenigd Koninkrijk moest een maand langer wachten. In het thuisland bracht One Direction het nummer als CD single uit. Met ‘One thing’ zette de boyband zich definitief op de Nederlandse kaart. Eind 2012 werd wel gesproken van One Direction mania!

5. Live while we’re young

‘Live while we’re young’ wordt ook wel aangeduid met ‘LWWY’. Het is de eerste single van One Direction’s tweede album. Hoewel ‘Live while we’re young’ officieel werd uitgebracht op 20 september 2012, werd een zogenaamde ‘pre-order’ aangekondigd. Met deze promotiestunt vestigden de mannen enorm veel aandacht op de single!

4. Story of my live

Ook ‘Story of my live’ maakt deel uit van het succesvolle album ‘Midnight memories’. In deze single zingen de One Direction leden gedurende 4 minuten en 6 seconden over hun jeugd. Door een kinderfoto van zichzelf te tweeten, kondigden de jongens ‘Story of my live’ aan. In een daaropvolgende tweet volgde meer tekst en uitleg over de single zelf.

3. Best song ever

Hoewel het nummer ‘Best song ever’ op 22 juli 2013 zou uitkomen, is het eerder beschikbaar gesteld. De ‘pre-order’ op iTunes, bijna vier weken eerder, lekte namelijk uit. Zoals het een boyband betaamt, maakte de bijbehorende video veel los! Hiermee verbrak ‘Best song ever’ alle records; in 24 uur tijd scoorde de video maar liefst 12.300.000 views.

2. Kiss you

Oh zo zoet, zo laat de single ‘Kiss you’ zich het best omschrijven. Eén voor één tuiten de jongens van One Direction hun lippen en zingen hun fans toe. ‘Kiss you’ kwam uit op 8 februari 2013 en is de derde single van het album ‘Take me home’.

1. One way or another

‘One way or another’ voert de lijst van succesnummers van One Direction aan. Deze single is een zogenaamde ‘mash-up’ van ‘One way or another’ van Blondie én ‘Teenage kicks’ van The Undertones. Beide nummers stonden eind jaren ’70 in de internationale hitlijsten. De opbrengst van de versie van One Direction kwam geheel ten goede aan een inzamelingsactie van de Britse CliniClowns.

Natuurlijk hebben de jongens van One Direction ook een plaatje in onze top 10 Boy Bands