Bij het uitgaan zijn mixdranken ontzettend populair. De combinatie van zoete en frisse smaken samen met wat alcohol voelt al meteen aan als een feestje! Welke mixdranken mogen zeker niet ontbreken in jouw koelkast als jij een party organiseert? Ontdek hierbij de 10 meest populaire mixdranken waarmee je ongetwijfeld zult scoren op je feestje!

10. Camaretto

Hou je van de combinatie zoet met wat bitter? Dan is Camaretto het perfecte mixdrankje voor jou! Deze cocktail is steeds populairder tijdens het uitgaan. Je combineert één deel Amaretto met drie delen cassis. Wil je de Camaretto liefst wat zoeter? Dan voeg je gewoon wat extra Amaretto toe.

9. Duikboot

De Duikboot is een ontzettend populaire mixdrank onder studenten! Je vult een shotglaasje met sterke drank tot aan de rand en zet dat tegen de bodem van je bierglas. Tap nu je bierglas vol zoals je een normaal biertje zou tappen. Terwijl je drinkt zal het shotglaasje plots omdraaien waardoor de jenever vrij komt. Wordt ook gemaakt met een flesje Flugel.
Vergelijkbaar is de ‘kopstoot’, een pilsje met een jonge jenever (borreltje) ernaast, dus in aparte glazen.

8. Paardenkut

Erg gênant als je dit drankje voor de eerste keer bestelt in een bar, maar eens je het hebt geproefd zal je er aan verkocht zijn! Een lekker mixdrankje van Apfelkorn met Spa Rood. Deze mixdrank heeft niet het allerhoogste alcoholpercentage, dus gaat vlotjes binnen. Het verfrist dankzij de zoete smaak met zurige toetsen.

7. Whisky Cola

Whisky Cola

Een klassieker onder de mixdranken die zeker een plekje in deze top verdient! Meng hiervoor één deel whisky met drie delen cola, in een longdrink glas met veel ijsblokjes. Werk eventueel af met een citroentje. Geschikte whisky of bourbon hiervoor zijn de blended versies zoals Johnny Walker of The Famous Grouse.

6. Gin Tonic

Gin Tonic

Een feestje zonder Gin Tonic is als een café zonder bier! Deze mixdrank is de laatste jaren razend populair geworden! Je drinkt deze mix lekker klassiek met een gewone gin en eenvoudige tonic. Liever wat origineler? Pimpt je drankje met botanicals, zoals kruiden of gedroogde stukjes fruit en kies de meest passende flavoured tonic!

5. Passoa Jus

Passoa jus

De Passoa Jus doet denken aan vakantie en strand! Het is de zon in een glas! Lekker zoet voor wie houdt van fruitige drankjes. Je kunt kiezen voor pure Passoa met jus of maakt dit drankje wat pittiger door het toevoegen van een scheut Wodka. Met wat ijsblokjes erbij wordt dit de perfecte mixdrank voor de zomer!

4. Raketje

Hield je als kind ook zo van een Raketijsje? Probeer dan vandaag zeker eens een raketje! Deze feestcocktail combineert Bacardi Razz met bessenjenever of Flugel en sinas, mooi in laagjes gegoten zodat het de kleurencombinatie volgt van een Raketijsje. Geserveerd met een Raketijsje in het glas wordt deze mixdrank een echte blikvanger!

3. Jagerbomb

Jagerbomb

Ben je op zoek naar een mixdrank met een stevige kick? De Jagerbomb belooft wat de naam laat vermoeden! Vul een shotglaasje met Jägermeister en laat dit voorzichtig zakken in een glas met energiedrank zoals Red Bull. Drink terwijl het shotglaasje nog in het grote glas zit om een mix van beide dranken te proeven.

2. Wodka Red Bull

Wodka Red Bull

Jair Fonseca / Shutterstock.com

Hou je niet van de smaak van Jägermeister? Dan is een Wodka Red Bull misschien meer jouw type mixdrank. Een cocktail die erg populair is om uit te gaan. Hij geeft je namelijk een opgewektheid dankzij de cafeïne in de Red Bull en de Wodka maakt het geheel net wat pittiger.

1. Baco – Bacardi Cola

Cuba libre

De topper onder de toppers blijft natuurlijk een Baco of Bacardi Cola, internationaal ook wel bekend als de “Cuba libre”. Makkelijk met een suikervrije cola te combineren voor een minder calorierijke versie. Het zoete en stroperige van de cola is perfect in combinatie met de Bacardi. Heb je graag wat toetsen van karamel in je mixdrank? Kies dan voor een bruine Rhum in plaats van de klassieke witte Bacardi.