Rihanna is tegenwoordig één van de meest populaire artiesten als het gaat om popmuziek. Rihanna gaat al een tijdje mee in de muziekwereld en heeft haar naam meer dan waargemaakt. Het is bijna bijzonder om iemand tegen het lijf te lopen die haar niet kent. Rihanna komt van Barbados en is daar ook begonnen met zingen en dansen. Ze brak door in 2005 door een samenwerking met producer Jay-Z. Rihanna behoort tot de popmuziek maar ze maakt ook veel nummer die R&B en reggae-achtig aanvoelen. Inmiddels behoort ze tot de top van de artiesten op dit muziek en is ze een graag geziene gast bij optredens, awardsshows en op tv. Haar vrolijke uitstraling maakt dat ze erg veel sympathie oproept bij allerlei mensen. Maar wat zijn nou de beste nummers van Rihanna die ze tot nu toe gemaakt heeft? Hieronder voelt een top 10 aan nummers van Rihanna.

10. Pon de Replay

Dit nummer was tijdens haar doorbraak in 2005 een grote hit. In bijna elk land heeft het nummer in de top 10 van de hitlijsten gestaan en het zorgde voor Rihanna voor een grote hit tijdens de eerste periode van haar artiestenleven. Een vliegende start dus. Met een tropische clip, opgenomen op Barbados, ontdekten veel mensen haar tropische en vrolijke kant.

9. Shut Up and Drive

Shut Up and Drive komt van het album dat ze al gauw na haar eerste album maakte, Good Girl Gone Bad. Ze had daarbij een iets andere insteek dan bij haar eerste album. Ze wilde iets meer stoerdere pop maken en daarvan is Shut Up and Drive een goed voorbeeld van een nummer. Met een gave clip in een autogarage zette ze de toon voor de rest van het album.

8. What’s My Name? Feat. Drake

Oh nana, What’s My Name? Iedereen kent dit nummer wel en logisch, want het heeft een fijn refrein dat goed in je hoofd blijft hangen. Het nummer deed ze samen met Drake en dit was ook een nummer wat voor een spurt in de carrière van Drake heeft gezorgd. Inmiddels hebben Rihanna en Drake een liefdesrelatie achter de rug, maar het zou allemaal best eens kunnen zijn begonnen met dit nummer. Met dit nummer wilde Rihanna meer de R&B kant op gaan en dat is haar goed gelukt.

7. Hate That I Love You feat. Neyo

Rihanna heeft meer vruchtbare samenwerkingen gehad, zo ook met R&B-zanger Neyo. Dit nummer was het eerste echte R&B nummer dat Rihanna zong en de samenwerking met Neyo was daarin cruciaal. Het nummer had een gevoel waar veel mensen zich mee konden identificeren en het nummer werd dan ook een grote hit in alle landen.

6. Princess of China feat. Coldplay

Een van de laatste nummers die Rihanna een hit heeft bezorgd was het nummer Princess of China feat. Coldplay. De samenwerking met de zanger van Coldplay, Chris Martin, bleek erg goed te zijn. Het nummer werd in vele landen een grote hit en Rihanna liet met dit nummer zien een soort ballad ook prima aan te kunnen.

5. Where have you been?

Met dit nummer zette Rihanna de toon dat het genre Dance haar ook prima paste. Met een energieke clip vol dansen liet ze zien dat dit precies bij haar paste. De nummers die ze hier na uitbracht hadden daarom ook allemaal een soort dance-achtig karakter.

4. Diamonds

Diamonds is misschien wel een van Rihanna’s grootste hits geweest. In elk land heeft het nummer ongeveer op nummer 1 gestaan en logisch. Het nummer bevatte een combinatie van dance, pop en R&B en lag goed in het gehoor. Het nummer is vaak te horen op de radio en vele mensen noemen dit ook hun favoriete Rihanna nummer.

3. Only Girl (in the world)

Het eerste experiment wat Rihanna deed met dance was het nummer Only Girl. Het nummer werd uitgebracht in 2010 en was toen vrij nieuw voor de hitlijsten. Het werd een grote hit, maar de rest van haar album was niet zo dance-achtig zoals dit nummer. Dit nummer sprong er dus echt uit en met resultaat: het werd een grote hit.

2. Umbrella

Under my umbrella, ella, ella, hè hè hè. Iedereen kent dit nummer en logisch. Het nummer kwam uit in het begin van haar carrière en daar heeft haar carrière veel profijt van gehad. Het nummer was een grote hit en met een bijzondere clip vol special effects zette ze de juiste toon voor haar artiestenleven.

1. Work feat. Drake

In haar liefdesrelatie met Drake kwam een liefdessong naar boven: Work. Het vermoeden bestaat dat hun relatie hier begonnen is en dat zie je vooral in de clip van het nummer. Het nummer is haar laatste grootste hit en terecht, want het groovy karakter laat je gewoon dansen.