Toe aan schattige verhalen? Lees door ons lijstje: de 10 fijnste mens-dier relaties.

10. Een Man en zijn ijsbeer

Dierentrainer Mark Abbot Dumas houdt ervan om lekker te zwemmen, zoals zo vele mensen. Hij is echter wel de enige die dit doet samen met een ijsbeer! In een interview vertelde hij: Als iemand anders dit zou proberen zou hij Agee’s avondeten zijn. De enige mensen die ze leuk vindt zijn ik en mijn vrouw. Ik werk al 40 jaar met beren en kan Agee’s lichaamstaal precies lezen zodat ik altijd veilig ben bij haar.

9. De jongen wiens beste vriend een python is

De meeste mensen blijven ver weg van python slangen. Zo niet Uorn Sambath, een Cambodjaanse jongen. Zijn beste vriend heet Chomreun, en dat is een vervaarlijke python van wel 100 kilogram zwaar. De slang kwam bij de familie wonen op het moment dat Uorn drie maanden was en niemand maakt zich zorgen over de bijzondere vriendschap. Wat hen wel wakker houdt, is het feit dat het huisdier wel tien kilogram kip per week eet. En dat maakt de wekelijkse boodschappenrekening heel erg duur.

8. De vrouw en haar alligator familie

Mary Thorn adopteerde ‘Rambo’ 11 jaar geleden. In 2016 kreeg ze van de overheid te horen dat ze moest verhuizen naar een grotere property om haar knuffeldier te mogen houden. Anders moest hij weg! Rambo is echter geen gewone alligator. Hij kan gebarentaal verstaan, en rijdt als een ervaren chauffeur met een quad. Volgens zijn baasje kijkt hij samen met het gezin tv terwijl hij op de honden ligt. De kinderen in het gezin houden veel van hun stoere vriend. Mary beschouwt Rambo als één van haar zonen. Hij is haar familie.

7. De therapeut-kat die een klein meisje redde

Toen haar mama een schattige kitten meebracht, sliep die de eerste nacht al in de armen van de 6-jarige Iris Grace Halmshaw. Iris is autistisch. Zowel kat en meisje leken zich goed te voelen in elkaars gezelschap. Iris werd rustiger door de aanwezigheid van de kat, en de kat vond het zelf niet erg dat ze vastgehouden werd aan haar staart. Niet lang nadat ze vrienden werden, begon Iris voor het eerst te spreken. In het begin enkel met de kat. De kat leek Iris ook te stimuleren in haar bewegingen door haar na te doen. Een prachtig samenspel tussen die twee, mens en dier.

6. Het kleine meisje dat denkt een eenden-mama te zijn

Kleine kindjes gaan dikwijls naar het park om de eendjes te zien, maar deze Kylie Brown doet het omgekeerd: ze neemt haar eend Snowflake, mee naar het park om een wandelingetje te doen. De eend doet een zwemmetje en keert dan terug naar zijn baasje, oeps, zijn mama. Hij is altijd bij haar, ook als Kylie in de zomer naar het strand gaat, of wanneer ze in de winter met haar slee speelt. De eend gaat mee op voetbalkamp, slaapfeestjes en trick-or-treating. ‘Ik ben zijn mama’, zegt Kylie ferm.

5. De man en zijn reddingshond

Vijf jaar geleden had een zekere Eric O’Grey een hoge bloedruk en cholesterol, type2 diabetes en de man woog 152 kilogram. Zijn diëtiste raadde hem aan een hond in huis te nemen. Eric nam het advies ter harte en ging op zoek naar een oudere, dikke hond. Zo hadden ze iets gemeenschappelijks. Hij werd dikke maatjes met Peety. De hond zorgde ervoor dat Eric’s gezondheid erop vooruit ging, dat hij zich socialer ging gedragen en vooral dat hij meer ging bewegen. Mens en dier vermagerden spectaculair. Volgens Eric hebben ze een bijzondere band, die hij nog met niemand anders heeft gehad. Het motiveerde Eric zelfs een marathon te lopen in 2015. Helaas kreeg Peety daarna kanker en overleed.

4. De natuurbeschermer die een gorilla opvoedde als zijn eigen zoon

In 2014 werd Damian Aspinall verenigd met de gorilla die hij had helpen opvoeden. Zijn organisatie, The Aspinall Foundation, zorgt ervoor dat dieren uit de zoo terug naar de vrije natuur kunnen. Na vijf jaren wilde hij zien hoe Kwibi, een gorilla die was vrijgelaten in Gabon, het maakte. Het werd een hartelijk weerzien tussen de twee.

3. De leeuw die zijn redders herkent

In 1969 kochten John Rendall en Ace Berg een welpje. Ze voedden het op in hun Londense huis, dat natuurlijk al snel te klein werd voor de opgroeide leeuw. Ze wisten dat ze hun huisdier niet konden houden, maar wisten ook niet wat ermee te doen. Ze ontmoeten George Adamson. Met zijn hulp werd Christian verhuisd naar Afrika, en losgelaten in het wild. Jaren later gingen John en Ace op zoek naar Christian. Hun kansen om hem te vinden, laat staan dat hij hun herkende, waren miniem. Kijk naar deze video waarin ze elkaar terug ontmoeten na al die jaren.

2. Het meisje dat cadeautjes krijgt van kraaien

Dit meisje krijgt cadeautjes van de kraaien in haar tuin. Het is geweten dat kraaien eigenlijk lelijke dieven zijn. Maar wat ze doen met hun buit, is onduidelijk. Van een groepje kraaien uit Seattle weten we dit nu wel. Zij krijgen eten van een jongedame en in ruil brengen ze haar geschenkjes zoals stukjes betaal, plastic, kroonkurkjes enz. Deze relatie begon in 2011, toen Gabi vier jaar was. Per ongeluk liet ze eten vallen. De kraaien in haar tuin hadden dit snel opgemerkt. In ruil kwamen ze terug met verrassingen voor de kleine meid. Die houdt haar schatten vandaag goed bij in afgesloten potten.

1. De pinguin die een nieuw thuis vond

João Pereira de Souza is een 71-jarige Braziliaan die in 2011 een verdwaalde pinguin op een strand nabij zijn huis vond. De man raapte de vogel op, maakte hem schoon, gaf hem eten en veel liefde tot hij zich weer lekker voelde. Dan liet hij het beest weer vrij. JingJing trekt er nu regelmatig op uit in de vrije natuur. Hij gaat op stap voor dagen, soms voor maanden, maar komt altijd terug naar zijn nieuwe huis. Het wederzien verloop altijd bijzonder hartelijk. Het duo spendeert ongeveer acht maanden per jaar samen. Dan lopen ze rond op het strand of gaan zwemmen. De pinguin is ondertussen de mascotte van het dorp geworden.