Top 10 Hoogste Watervallen in de Wereld

Als je geen idee hebt wat een waterval is, en de Wikipedia beschrijving leest word je misschien niet gelijk wild: “Een waterval is een geologische formatie die ontstaat doordat water stroomt over een gesteentelaag die harder, en dus erosie-bestendiger is, dan een daaronder liggende laag. Als de bovenlaag door het water wordt doorbroken ontstaat een plotseling hoogteverschil.” Gelukkig weten we allemaal dat watervallen behoren tot de meest spectaculaire aanschouwingen in de wereld. Overigens betekent bij watervallen niet per definitie, hoe hoger, hoe spectaculairder. De beroemdste watervallen, de Nigara Falls, hebben bijvoorbeeld een hoogte van ‘slechts’ 51 meter.


10. Browne Falls – Nieuw Zeeland – 836 meter

Browne Falls

De Browne waterval is te vinden in het Fiordland National Park in Nieuw Zeeland. De bron van deze waterval is het meer “Lake Browne”, wanneer deze vol is overstroomt het water langs de berg naar beneden. In totaal wordt er een hoogteverschil van 836 meter overbrugt.

9. James Bruce Falls – Canada – 840 meter

james bruce falls

De hoogste waterval van het continent Noord-Amerika is te vinden in Canada. De James Bruce Falls zijn te vinden in het Princess Louisa Marine Provincial Park in British Colombia. De waterval ontstaat uit gesmolten sneeuw op de toppen.


8. Pu’uka’oku Falls – Hawaii – 840 meter

Pu’uka’oku  Falls

De Pu’uka’oku watervallen zijn te vinden op het eiland Molokai (Hawaii)

7. Baläifossen – Noorwegen – 850 meter

Balåifossen is een hoge, maar zeer smalle waterval in Noorwegen. Om precies te zijn in de Osafjord bij Ulvik.


6. Vinnufossen – Noorwegen – 860 meter

Vinnufossen

Ook de Vinnufossen waterval is te vinden in Noorwegen. Het is de hoogste waterval van Europa. De waterval is te vinden bij het dorp Sunndalsora. Het is een onderdeel van de rivier Vinnu, deze stroomt langs de Vinnufjellet berg naar beneden.

5. Yumbilla Falls – Peru – 896 meter

Catarata de Gocta-Amazonas

Yumbilla waterval in Peru is pas in 2007 ontdekt. Ook deze waterval is vooral hoog, maar heel smal.


4. Oloupena Falls – Hawaii – 900 meter

Olo’upena Falls

Nog een waterval op het eiland Molokai. Het water stroomt over de rand van een van de hoogste zee-kliffen in de wereld. Eigenlijk niet zo gek dat Hawaii een van de populairste bestemmingen is voor de huwelijksreis als je dit zo ziet.

3. Cataratas Las Tres Hermanas – Peru – 914 meter

Tres Hermanas, Cataratas las
Midden in de jungles van Peru vind je de Cataratas Las Tres Hermanas, een prachtige waterval van ongeveer 12 meter breed. Het water komt uit in een prachtig meer.

2. Tugela Falls – Zuid Afrika – 948 meter

Tugela Falls

De Tugele waterval maakt in totaal 5 vrije vallen, bij elkaar opgeteld dropt de waterval 948 meter. De waterval is te vinden in het Royal Natal National Park in KwaZulu.

1. Ángelwaterval – Venezuela – 979 meter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De hoogste waterval in de wereld is te vinden in Venezuela. De Ángelwaterval is 979 meter hoog, veel van het water bereikt hierdoor de grond niet eens, maar verdampt al tijdens de val.

    1. Andre februari 22, 2017
    2. jo van deursen november 14, 2018

    Jouw Reactie?