Bij de meeste Miss Verkiezingen wordt er gezocht naar het mooiste meisje. Maar niet altijd, we hebben voor jullie tien hele andere Miss Verkiezingen op een rij gezet:

Miss Tiffany Universe

Miss Tiffany Universe is een miss verkiezing in Thailand voor de mooiste transseksueel.

Miss Jumbo Queen

Ook uit Thailand, Miss Jumbo Queen. Deze verkiezing wordt gehouden om geld in te zamelen voor de olifanten. Hoe toepasselijk dat in de verkiezing er gezocht wordt naar de vrouw die het meest op een olifant lijkt!

Miss Klingon Empire

Speciaal voor de Trekkies, de Miss Klingon Empire Beauty Pageant, die ieder jaar wordt gehouden tijdens de Star Trek Conventie op de Dragon*Con in Atlanta. De mooiste vrouwen uit het Klingon Empire strijden om de eerste plaats.

Miss Landmijn

De Miss Landmijn verkiezing werd gehouden om de landmijn problematiek in Angola en Cambodia op de kaart te zetten. De overheid van Cambodia vond de wedstrijd overigens smaakloos en verbood deze. De wedstrijd vond uiteindelijk plaats in Noorwegen. De winnares won een prothese.

Miss Zwanger

Over de hele wereld zijn er Miss verkiezingen om de vrouw met de mooiste zwangere buik te kiezen

Miss Prison

Zeer populair wereldwijd zijn de Miss verkiezingen in de gevangenissen. Meestal wint de mooiste dame achter de tralies een geld prijs, maar soms worden ze ook eerder vrij gelaten.

Miss Plastic


Bij de meeste schoonheidswedstrijden worden vrouwen die plastisch chirurgie hebben ondergaan gediskwalificeerd. Bij de “Miss Platic” competitie uit Hongarije geldt juist het tegenovergestelde: een verbouwd lichaam is een vereiste!

Miss Muslim Moral

De miss verkiezing “Queen of Beautiful Morals” in Saoedi Arabië draait om het innerlijk. De dames moeten namelijk hun boerka aanhouden tijdens de verkiezing. De dames worden beoordeeld op moraal, familie en sociale vaardigheden.

Miss Chubby

De Miss Cicciona verkiezing in Italië heeft maar één eis voor alle deelneemsters, je moet meer dan 100 kilogram wegen.

Miss Barbie

Barbiepoppen hebben in Venezuela hun eigen schoonheidswedstrijd. Eigenaren van de poppen maken ze zo mooi mogelijk om te strijden voor de titel “Miss Barbie Venezuela”.

Toddlers & Tiaras


We kunnen natuurlijk geen lijstje maken over Miss Verkiezingen en dan niet het TLC programma Toddlers & Tiaras vermelden. In Amerika misschien heel normaal, schoonheidswedstrijden voor kleine kinderen, hier vinden we dit toch wel een heel vreemd fenomeen!