Top 10 Gekste Dingen in Thailand

Tijdens je reis door Thailand kom je een hoop gekke en bizarre dingen tegen. Sander en Mariska van Tips Thailand reizen al 8 maanden door Thailand en laten je de 10 gekste dingen in Thailand zien!

10. Bier met ijs

Bier met ijs

Bier met ijs in Thailand is hetzelfde als limonade met een rietje in Nederland. Als je even niet oplet wordt je halfvolle biertje geheel gratis volgetapt… met ijs dan!

9. Wc papier op tafel maar niet in wc

Wc papier

In Thailand is het soms een wildwatergevecht in de wc aangezien er nergens wc-papier te vinden is. Wc-papier kom je in Thailand eerder tegen op de tafel van het restaurant dan op de wc…

8. Slakkenslijm voor een betere huid

Slakkenslijm

Wist je dat ze in Thailand slakkenslijm gebruiken om van puistjes af te komen? Niet alleen om van puistjes af te komen maar ook om een wittere huid te krijgen. Een bruine tint huid betekent in Thailand namelijk dat je arm bent. Arme mensen moeten op het land werken. En niemand wilt arm zijn in Thailand, dus lekker smeren!

7. Gevangenisstraf zonder onderbroek

Onderbroekwet
foto: David / Flickr

Wist je dat er een officiële wet bestaat in Thailand die je verbiedt om zonder onderbroek het huis te verlaten. Doe je dat wel, dan staat er een flinke gevangenisstraf op je te wachten! Neem dus een extra paar onderbroeken mee!!

6. Heel gezin op de brommer

overloaded-motorbike

Thailand staat in de top-3 met de meeste verkeersslachtoffers van 2014. Dan zou je toch verwachten dat iedereen er een helm draagt?! Laat staan met de hele familie op één brommer…

5. Bizarre feesten

De Full Moon Party op Koh Phangan is het grootste voorbeeld van de bizarre feesten in Thailand. Stel je tien- tot dertigduizend dronken feestgangers voor in neon-kleurige outfits en fluoriserende verf-tatoeages op een langgerekt strand, die tot aan zonsopkomst aan het feesten zijn. En tussendoor zijn ze vooral aan het touwtje springen. Een brandend touw welteverstaan!! Ja kijk zelf maar:

4. Grootschalig watergevecht

Songkran

Tijdens het Thaise nieuwjaar (13 – 15 april 2015) verandert Thailand in één groot watergevecht. Supersoakers in de aanslag en ga het gevecht aan met de lokale bevolking! Oh en kijk er niet raar van op als ook een olifant zich in het watergevecht gaat mengt. (Absoluut niet diervriendelijk trouwens!!)

3. Plastic zakje koffie

Plastic zakje koffie

Een kopje koffie nemen in Thailand? Je bedoelt dan zeker een plastic zakje koffie. De normaalste zaak van de wereld om je zakje koffie leeg te slurpen terwijl je onderweg bent naar je werk of tijdens het rijden.

2. Parasailing instructeur

Parasail

Dat de Thai graag meelift op jouw centen is wel duidelijk, maar in Phuket hebben de parasailing-instructeurs dat wel iets te letterlijk genomen. In de hoop om een paar minuutjes gewichtsloos te zijn, krijg je er een Thai bij die zich met zijn benen rond jouw middel vastklampt… Daar gaat je moment!

1. Eén portie insecten graag!

Insecten

De onbetwiste nummer één is natuurlijk het bizarre voedsel die ze in Thailand eten. Van rauwe bloedsoep met fijngestampte kevers tot aan krokante, gefrituurde kikkerhuid. Maar de insectenstalletjes op de Khao San Road weet iedereen zich wel te herinneren die in Thailand is geweest. En laten we vooral de stokjes zwarte schorpioen niet vergeten. Uhm.. heb je het al geprobeerd?