10 Bijzondere stadions in de wereld

We kennen natuurlijk allemaal de prachtige voetbalstadions als Camp Nou en Wembley. De volgende stadions hebben misschien niet zoveel bekendheid en status, maar zijn wel heel bijzonder te noemen. Wat dacht je van een stadion met uitzicht op zee? Of een stadion dat zelfs drijft in zee? En midden in de bergen is ook al geen probleem …!


Osaka Stadium- Japan

osaka-stadion

Ooit het stadion van de Japanse baseball club Nankai Hawks. In die tijd konden er bijna 32.000 mensen plaatsnemen in het stadion. In 1988 is de club echter verkocht, en is het stadion opgebouwd tot een shopping centrum.

Marina Bay Singapore

Marina Bay Singapore

Een drijvend voetbalveld in de haven van Singapore met de naam “The Float@Marina Bay”. Op de tribunes is er plaats voor 30.000 mensen.


Estádio Municipal de Braga

Estádio Municipal de Braga

Het stadion in Braga Portugal zullen de meeste mensen zich nog wel herinneren van de Europese Voetbal Kampioenschappen in 2004 (Nederland speelde hier tegen Letland). Achter 1 goal is er geen tribune, maar een grote rotswand.

Gospin Dolac

Gospin Dolac

Nog zo’n bijzonder stadion tussen de rotsen is te vinden in Kroatië (Imotski).


Mmabatho Stadion

Mmabatho Stadion

In Zuid-Afrika zijn de architecten lekker los gegaan bij het bedenken van dit stadion. In totaal is er plaats voor 59.000 mensen.

Eidi

eidi

Dit moet het stadion zijn met de mooiste locatie, aan de kust bij de Faeröer Eilanden. Zou het met flinke golven droog blijven?


FC Aalesund Stadion

FC Aalesund Stadion

Waarom tribunes bouwen als je heuvels hebt moeten ze gedacht hebben in Noorwegen. Alhoewel in 2005 is er toch een nieuw stadion gebouwd, zit net iets lekkerder waarschijnlijk.

Janguito Malucelli

Janguito Malucelli

Of ook wel het “Eco Stadion”. Dit stadion in Brazilië is gebouwd zonder gebruik te maken van beton, wel zo milieu vriendelijk.

Oekraïne

oekraine

En dan als het laatste een prachtig voetbalveld in het land waar Nederland dit jaar Europees kampioen moet gaan worden. Nu maar te hopen dat de andere stations in Oekraïne niet zoveel last hebben van zwaartekracht!

  1. :) hey you mei 23, 2012
  2. Lopez juni 16, 2012
  3. Top 10 lijstjes juni 24, 2012
  4. Bryan oktober 24, 2013
  5. Jay juli 29, 2014
  6. Anoniem november 6, 2018

  Jouw Reactie?