Als je enkele huwelijksjaren verder bent, dan weet je dat het niet altijd vanzelf gaat. Je kunt er dan voor kiezen om de handdoek in de ring te gooien. Dat is wat onderstaande beroemdheden hebben gedaan. Én snel ook!

10. R. Kelly en Aaliyah: 90 dagen

r kelly aaliyah

Net als de manager en zijn secretaresse, de tandarts en zijn assistente heb je ook de producer en de zangeres. Laatstgenoemde situatie deed zich voor in 1994. Toen werkte R&B zangeres Aaliyah samen met producer R. Kelly aan haar debuutalbum. Hun samenwerking smaakte naar meer! Datzelfde jaar trad het stel met elkaar in het huwelijk. Aaliyah was pas 15 jaar oud. Om te kunnen trouwen had ze haar leeftijd vervalst. Na precies 90 dagen was de scheiding een feit. Hoewel het leven haar toelachte, nam dat van Aaliyah een dramatische wending; op 22-jarige leeftijd verongelukte de zangeres. Het vliegtuig – dat haar van de Bahama’s naar Miami moest brengen – stortte kort na het opstijgen neer.

9. Kim Kardashian en Kris Humphries: 72 dagen

Kim Kardashian, waar heb je die naam eerder gehoord? Misschien wel van haar kortstondige huwelijk met basketballer Kris Humphries. Zoals het een Kardashian betaamt, werd de scheiding breeduit uitgemeten in de reallife serie ‘Keeping up with thea Kardashians’. Om die reden claimt Kris Humphries dat hun huwelijk één grote publiciteitsstunt was. Verder beweert hij dat zijn echtgenote vreemdging tijdens hun huwelijk. De kans is klein dat Humphries in het gelijk wordt gesteld; daarvoor was het stel net iets te lang getrouwd!

8. Pamela Anderson en Rick Salomon: 60 dagen

Als er een lijstje wordt samengesteld van stellen – die meerdere keren het huwelijksbootje zijn ingestapt – dan horen Pamela Anderson en Rick Salomon daarin ook thuis. Nadat zij in 2007 voor de eerste keer met elkaar trouwden, deden ze dat in 2013 gewoon nog een keer. In de tussentijd waren ze gescheiden! Sterker nog, het eerste huwelijk hield precies twee maanden stand. Voordat Pamela en Rick elkaar weer eeuwige trouw beloofden, hebben ze er lustig op los geleefd. Beiden waren met andere partners getrouwd. Afgelopen jaar vroeg de blondine opnieuw een scheiding aan.

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

7. Chris Kattan en Sunshine Tutt: 42 dagen

Ondanks een gedegen voorbereiding – Chris Kattan en Sunshine Tutt waren ruim twee jaar samen voordat ze met elkaar trouwden – kan het toch nog mis gaan. En hoe! Na slechts 42 dagen besloot het stel om uit elkaar te gaan. Een half jaar later was de scheiding een feit. Hoewel de acteur dacht dat hij de financiële schade beperkt kon houden, hield zijn ex-vrouw aan hun samenzijn toch een flink bedrag over. Zo kon het model haar leven onbekommerd weer oppakken.

6. Drew Barrymore en Jeremy Thomas: 29 dagen

Ook Drew Barrymore laat zich moeilijk in één lijstje plaatsen. Zij heeft maar liefst twee bijzonder kortstondige huwelijken op haar naam staan. Met komiek Tom Green was de actrice in totaal vijf maanden getrouwd. Daarvoor was ze even samen met Jeremy Thomas. Na een huwelijk van 29 dagen vroeg Drew de scheiding van haar barman aan. De kans is groot dat ze hem niet onbemiddeld heeft achtergelaten; hij heeft nooit een woord gezegd over de flitsscheiding. Anno 2015 is Drew Barrymore bijna drie jaar getrouwd met Will Kopelman. Zij hebben samen twee dochters.

5. Axl Rose en Erin Everly: 26 dagen

Axl Rose  Erin Everly

Ken je ‘Sweet Child o’Mine’ van Guns N’ Roses? Dat nummer schreef Axl Rose voor zijn toenmalige vriendin Erin Everly. Zij speelde een rol in de bijbehorende clip. Daarvoor – om precies in 1986 – kregen Axl en Erin een relatie met elkaar. Vier jaar later stapte het stel in het huwelijksbootje. Het huwelijksaanzoek is op z’n minst opmerkelijk te noemen; Axl had gedreigd dat hij zelfmoord zou plegen als zij niet met hem zou trouwen. Nog geen 26 dagen maakte Axl Rose hun scheiding bekend. Ze bleven nog even samen. Nadat Erin later in het jaar een miskraam kreeg, gingen zij en Axl definitief uit elkaar.

4. Eddie Murphy en Tracey Edmonds: 14 dagen

In de Verenigde Staten geniet Tracey Edmonds dezelfde belangstelling als Eddie Murphy. Zo heeft zij carrière gemaakt als model, zakenvrouw én Tv persoonlijkheid. Ongetwijfeld liep ze – in laatstgenoemde hoedanigheid – komiek Eddie Murphy tegen het lijf. Na een kort samenzijn vertrok het stel naar het bountyeiland Bora Bora. Hier trouwden ze met elkaar. Al snel werd duidelijk dat het huwelijk niet legaal was. Eddie en Tracey wisten niet hoe snel ze duidelijk moesten maken dat ze alsnog met elkaar zouden gaan trouwen. Eenmaal terug in de Verenigde Staten parkeerde het stel dit voornemen in de ijskast. Daar ligt het nog steeds.

3. Carmen Electra en Dennis Rodman: negen dagen

Officieel waren Carmen Electra en Dennis Rodman vijf maanden getrouwd. Althans, zo lang duurde het voordat de scheidingspapieren konden worden getekend. Slechts negen dagen na de huwelijksvoltrekking vroeg de NBA basketbalspeler de scheiding aan! Overigens heeft Rodman patent op opzienbarende uitspattingen. Zo was hij later nog even samen met Madonna. Verder onderhoudt hij een bijzondere vriendschap met Kim Jong-un, leider van Noord Korea.

2. Britney Spears en Jason Alexander: 55 uur

britney spears en jason alexander

Op het moment dat Britney Spears haar roes had uitgeslapen, wist ze dat een fout had begaan. De avond ervoor was de zangeres flink doorgezakt met haar jeugdvriend Jason Alexander. Hun dronkemanstocht eindigde in een trouwkapel in Las Vegas. Welgeteld 55 uur later was hun scheiding een feit. Gelukkig had Britney geen geld uitgegeven aan een dure jurk! Ook waren er geen teleurgestelde ouders in beeld.

1. Zsa Zsa Gabor en Felipe De Alba: minder dan 24 uur

Zsa_Zsa_Gabor_-_1959

Hoewel Zsa Zsa Gabor kon terugvallen op enige ervaring – ze is maar liefst negen keer getrouwd – duurde haar huwelijk met Felipe D’Alba wel erg kort. De inkt op de trouwakte was nog niet opgedroogd of de scheidingspapieren werden getekend. Zsa Zsa Gabor en Felipe De Alba zijn nog geen 24 uur met elkaar getrouwd geweest! Het officiële verhaal luidt dat hun huwelijk ongeldig werd verklaard omdat Gabor op dat moment officieel nog niet gescheiden was van Michael O’Hara. Zsa Zsa en Felipe hebben dit moment ook niet meer afgewacht. Niet veel later zetten zij een punt achter hun relatie.