Top 10 Nieuwe Series 2017 Om Naar Uit Te Kijken

Een nieuw jaar betekent weer een hoop nieuwe vooruitzichten. Liefhebbers van televisieseries kijken al uit naar de originele series die dit jaar voor het eerst op het scherm te zien zullen zijn. Van oude grote namen die een comeback maken tot helemaal nieuwe series die nog vol verassingen zitten, alles komt aan bod. De echte fans zitten al maanden klaar voor al het nieuws dat 2017 te bieden heeft. Wie nog niet op de hoogte is: lees hier over de top 10 nieuwe series om naar uit te kijken in 2017.

10. Feud

Deze nieuwe serie van Ryan Murphy (Glee, American Horror Story) draait helemaal om de vetes tussen verschillende Hollywoodsterren. Ieder seizoen wordt helemaal anders: een nieuw verhaal met een nieuwe cast. De serie is gebaseerd op de werkelijkheid, maar er zal hier en daar vast wel iets worden aangedikt. Het eerste seizoen draait om de ruzie en rivaliteit tussen Joan Crawford en Bette Davis. De twee filmden What Ever Happened to Baby Jane? in 1962, en bleken geen al te beste vriendinnen te zijn achter de schermen.

9. Marvel’s Iron Fist

Na jarenlang succes te hebben geboekt met de meest uiteenlopende films over superhelden in alle soorten en maten, besloot Marvel dat het tijd was om ook series te produceren. Iron Fist is niet de eerste Marvel productie die te zien is op Netflix, er gingen al een aantal succesvolle shows aan vooraf. De serie heeft sterke affiniteit met de gevechtskunst. Het hoofdpersonage, Iron Fist, is Kungfu specialist en alle afleveringen zijn vernoemd naar verschillende vechtsporten. Een ideale serie voor liefhebbers van Marvel en de Oosterse cultuur.

8. Legion

Nog meer goed nieuws voor Marvel fans: met Legion komt er een serie die gekoppeld is aan de X-Men reeks. De show is echter geen direct vervolg op de films die al zijn uitgebracht over dit verhaal. Legion draait helemaal om David Haller, zoon van Charles Xavier die fans zeker zullen kennen. Haller probeert om te gaan met zijn psychische krachten en wil ondertussen een weg vinden in de liefde.

7. The Young Pope

Met Jude Law in de hoofdrol wist deze serie al veel aandacht te trekken nog voor de releasedatum. Het verhaal van een jonge paus die een onconventionele achtergrond heeft is interessant en mooi om te zien. De serie is niet al te geliefd bij de inwoners van Vaticaanstad, maar het sterke acteerwerk en het meeslepende verhaal hebben inmiddels veel lof verdiend.

6. Star Trek: Discovery

De wereld van Star Trek wordt steeds op nieuwe manieren ontdekt en op televisie uitgebracht. Dit universum is goed geweest voor maar liefst vijf televisieseries en dertien films. Deze nieuwe show moet een nieuwe toevoeging zijn aan de grootse wereld van Star Trek. De talentvolle cast vertelt een verhaal over de tijd nog voor de iconische Captain Kirk. Een andere verandering is dat de serie niet draait om de kapitein van een Starfleet. Hopelijk zorgt de serie voor een frisse wind waar fans al jaren op wachten.

5. Marvel’s The Defenders

Een goed jaar voor liefhebbers van Marvel. Met drie series (en misschien ook nog wel The Punisher?) is er meer dan genoeg materiaal om van te genieten tijdens een Netflix avond. The Defenders brengt de vier superhelden, Jessica Jones, Daredevil, Iron Fist en Luke Cage, die hun eigen serie hebben gehad samen. Dit moet de ultieme Marvel show worden.

4. The Deuce

Schrijver en producer David Simon heeft met shows zoals The Wire zoveel succes geboekt dat iedereen vertrouwt in zijn kunsten om een geweldige serie te maken. Het verhaal van The Deuce draait om de groeiende porno-industrie in de jaren 70. Dit zorgt vast voor nostalgische beelden en heel veel naakt, maar brengt ook wat drama met zich mee. De groeiende HIV-epidemie uit die tijd is namelijk het grote pijnpunt waar de serie zich op richt. Met onder andere James Franco en Maggie Gyllenhaal.

3. American Gods

De combinatie van Amerikaanse cultuur en Noorse mythologie lijkt niet voor de hand te liggen. American Gods, gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman, draait toch precies om deze twee dingen. Het verhaal gaat over Shadow Moon, die door de jaren heen heeft gezien hoe zijn normale leven uit zijn vingers is geglipt. Hij neemt als laatste redmiddel een baan aan als beveiliger van Mr. Wednesday. De ware identiteit van deze mysterieuze man blijkt echter een stuk gecompliceerder te zijn dan gedacht. Een verhaal vol onverwachte momenten en mysterie.

2. Taboo

De Britten weten zeker hoe ze een aangrijpende serie kunnen maken. Met Taboo is de nieuwe televisiehit van de BBC geboren. Dit historisch drama heeft een duister tintje, en draait om het leven van James Delaney (gespeeld door niemand minder dan Tom Hardy) en zijn verhouding met zijn familie en de bijna aflopende oorlog tussen Amerika en Engeland in 1818. Zoals alle historische drama’s van de BBC is de serie niet alleen prachtig voor liefhebbers van geschiedenis, maar voor iedereen die houdt van verhalen over problematische mensen met moeizame relaties. Er kan in ieder geval worden gezegd dat Taboo alles behalve saai is: de dialogen zijn sterk en fris, ondanks de zware achtergrond van het verhaal.

1. Twin Peaks

De cult serie Twin Peaks uit de jaren negentig wordt vaak bestempeld als één van de beste series die ooit gemaakt is. Het verhaal over FBI agent Dale Cooper kenmerkt zich door de vreemde humor en surrealistische settings. De serie heeft het helaas niet lang volgehouden: met maar twee seizoenen en een film kwam het verhaal ten einde. Nu, 25 jaar later, wordt de serie weer opgepikt door de twee oorspronkelijke schrijvers. Fans kijken er al jaren naar uit, en hopen dat de serie zijn unieke stijl en toon kan behouden. Wie nog niet bekend is met Twin Peaks heeft nog tot mei om de oude serie terug te kijken.