De online stramingdienst Netflix heeft in korte tijd televisie kijken radicaal veranderd. Je kunt je favoriete programma kijken wanneer het jou uitkomt. Bovendien hoef je niet meer jaren te wachten tot de nieuwste series op televisie komen. En dit alles legaal zodat de makers netjes geld verdienen. Er staan zoveel goede tv series op Netflix dat een top tien niet voldoende is, daarom een top 100 van de beste series op Netflix.

Inhoudsopgave

100. The Ranch (2016 – 2020)

 The Ranch

Asthon Kutcher en Danny Masterson waren eerder al samen te zien in de sitcom That ‘70s Show en Netflix heeft ze herenigd in de serie The Ranch. In de komediedrama serie spelen ze broers die proberen de familieboerderij tot een succes te maken. Hun ouders worden gespeeld door Hollywoodveteranen Sam Elliott en Debra Winger.

99. Dead to Me (2019 – ?)

dead to me

Ben je een liefhebber van zwarte humor? Dan is Dead to Me misschien wel de serie voor jou. Deze serie gaat over een vrouw die op zoek is naar de persoon die haar man doodreed tijdens een auto-ongeluk. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze Judy, die misschien niet is wie ze lijkt te zijn. De serie is spannend, grappig en niet zo dramatisch als je zou denken.

98. Chilling Adventures of Sabrina (2018 – ?)

Chilling Adventures of Sabrina

Tienerserie te zien op Netflix sinds eind 2018, gemaakt door dezelfde mensen verantwoordelijk voor de succes serie Riverdale. The Chilling Adventures of Sabrina vertelt het verhaal van Sabrina Spellman, half heks, half tienermeisje. Ze heeft haar hele leven gewacht op haar 16e verjaardag, maar dan gebeurt er iets waardoor ze keuze moet maken tussen het pad van het licht en het pad van de nacht.

97. Altered Carbon (2018 – ?)

altered carbon

Gebaseerd op de science fiction-roman van Richard K. Morgan uit 2002, mixt Altered Carbon een paar geweldige nieuwe ideeën met veel bekende ideeën over de toekomst. De show speelt zich af in een toekomst waarin het onderbewuste van iedereen is gedownload in stapels, die kunnen worden overgebracht naar verschillende ‘sleeves’ of lichamen. Theoretisch kan een persoon voor altijd leven, tenzij zijn of haar stapel wordt vernietigd; In de praktijk kunnen echter alleen de rijken het zich veroorloven de noodzakelijke ‘sleeves’ te kopen om voor onbepaalde tijd te kunnen leven. In de serie volgen we Takeshi Kovacs, een voormalige U.N. elite soldaat die in een andere ‘sleeve’ terugkeert om als privé-onderzoeker voor een rijke man de moord op zijn eigen ‘sleeve’ op te lossen.

96. Grace and Frankie (2015 – ?)

Grace and Frankie

Series en sitcoms draaien vaak om jonge personages die proberen om te gaan met relaties. Grace en Frankie doet het net wat anders, want de twee hoofdpersonages zijn allebei al in de zeventig en moeten plotseling een heel nieuw leven gaan opbouwen. Hun mannen zijn er namelijk vandoor gegaan, en ook nog eens met elkaar. Dit verbindt de vrouwen op een totaal andere manier.

95. Supergirl (2015 – ?)

Supergirl

Superman kennen we inmiddels al. De gespierde superheld die al vliegend in zijn blauwe pak het onrecht bestrijdt. DC besloot dat er ook een vrouwelijke versie moest zijn van een van hun meest populaire helden, namelijk Supergirl. Een jonge vouw besluit eindelijk gebruik te maken van haar speciale krachten, en creëert een nieuw alter ego voor zichzelf. Ze wordt de nieuwe beschermer van het land, maar moet wel leren omgaan met haar leven als superheld.

94. Riverdale (2017 – ?)

Riverdale

De stripverhalen van over Archie en zijn vrienden zijn al jarenlang ontzettend populair. Het is dan ook niet gek dat er besloten is om een serie te maken over deze stripverhalen. Riverdale voelt helemaal niet aan als een simpele serie gebaseerd op een stripverhaal. De serie is gevuld met drama en mysterie, door de vreemde dood van een van de klasgenoten van Archie.

93. Reign (2013 – 2017)

reign netflix serie

Mary Stewart, de vroegere koningin van Schotland, is een figuur dat tot de verbeelding spreekt. Haar leven bestond uit niets anders dan drama en intrige, en daarom is zij de perfecte inspiratiebron voor een spannende dramaserie. In Reign wordt het hele leven van de koningin uit de doeken gedaan, inclusief de prachtige jurken en koninklijke elegantie, maar met een extra randje drama.

92. Russian Doll (2020 – ?)

Russian Doll

Natasha Lyonne speelt de hoofdrol in deze serie van Netlix. Als je ooit Orange is the New Black hebt gekeken, ken je haar zeker. Russian Doll vertelt het verhaal over een vrouw die overlijdt op haar 36e verjaardag. Na haar overlijden komt ze in een eindeloze cirkel terecht, waarbij ze steeds dezelfde periode tot haar dood herbeleeft. Ze wil ontdekken wat er met haar aan de hand is.

91. Bridgerton (2021 – ?)

Bridgerton

Wie van een kostuumdrama houdt, zit goed met Bridgerton. Het verhaal gaat over Daphne Bridgerton, een rijke jonge vrouw die oud genoeg is om haar debuut te maken en op zoek te gaan naar een geschikte man. Haar zoektocht wordt alleen bemoeilijkt door roddels, een dwarsliggende broer en haar verliefdheid op een man die het liefste eeuwig single door het leven gaat.

Tip, het aanbod van België is anders dan in Nederland: bij Streamwijzer België vind je alles over films, series en streaming op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten.

90. A Series of Unfortunate Events (2017 – 2019)

Gebaseerd op de bekende kinderboeken van Daniel Handler, komt nu de Netflix bewerking van de mysterieuze boeken in de Lemony Snicket serie. Drie kinderen verliezen hun ouders in een mysterieuze brand en worden ondergebracht bij hun oom Olaf. Deze oom is eigenlijk uit op het fortuin van de familie, en de kinderen moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat alles in zijn handen valt.

89. The OA (2016 – 2019

The OA

Een blind meisje verdwijnt van de ene op de andere dag, en keert jaren later weer terug met normaal zicht. Haar kleine dorp weet niet of ze blij moeten zijn, of dat er toch een vreemd mysterie gaande is. Het meisje zelf, Prairie Johnson, geeft niks weg over de zeven jaar waarin ze vermist was. Het is dus wel duidelijk de The OA een serie gevuld met mysteries en spanning is.

88. Santa Clarita Diet (2017 – 2019)

Santa Clarita Diet

Humor, drama en horror hebben allemaal een plekje in deze originele Netflix serie. Een normaal gezin heeft het allemaal: huisje, boompje, beestje. Maar dan verandert moeder Sheila (gespeeld door Drew Barrymore) van de ene op de andere dag in een zombie. Absurd? Ja, maar wel ontzettend leuk. Het nieuwe dieet van het gezin wordt geïntroduceerd, want als je een zombie in huis hebt komt er natuurlijk wel mensenvlees op het menu te staan. Helaas heeft Netflix de serie na 3 seizoenen (en een dikke cliffhanger) te vroeg gecancelled.

87. Titans (2018 – ?)

titans

Er staan vele superhelden series op Netflix uit het DC Unversium, deze series spelen bijna allemaal in het “Arrowverse” (Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow). Titans is ook een DC serie, maar staat op zichzelf. De toon van de serie is ook een stuk harder dan de toch wat ‘cheesy’ arrowverse series. In Titans volgen we een groep jonge superhelden, waaronder Dick Grayson, beter bekend als Robin de sidekick van Batman. Maar met de gevleugelde held wil hij niks meer te maken hebben, hij werkt nu samen met onder andere Starfire, Beast Boy, Hawk en Dove.

86. You (2018 – ?)

you

Bij de serie You duik je in de belevingswereld van een obsessieve stalker. Je ontdekt hoe hij een obsessie voor een jonge vrouw krijgt en hoe hij haar langzaam maar zeker om zijn vingers windt. Het ene moment lijk je sympathie voor hem te hebben, terwijl je het volgende moment doorhebt wat voor een gevaar hij vormt voor de mensen om hem heen. Deze spannende serie wil je waarschijnlijk in één keer van begin tot eind kijken.

85. The Vampire Diaries (2009 – 2017)

The Vampire Diaries

Vampiers doen het altijd goed, vooral sinds de populariteit van Twilight. Series zoals The Vampire Diaries proberen op deze populariteit in te spelen. Een normaal mens krijgt een relatie met een vampier, en dat zorgt voor heel wat problemen. The Vampire Diaries probeert de bovennatuurlijke wereld vol vampiers iets serieuzer te nemen, waardoor het zeker een interessante serie is voor fans van Twilight.

84. The Haunting of Hill House (2018 – ?)

The Haunting of Hill House

Over het spookhuis “Hill House” zijn al vele films en series gemaakt, maar waarschijnlijk geen een zo spannende als de Netflix original serie “The Haunting of Hill House”. Een familie trekt in het huis en wordt al snel geconfronteerd met vreemde geluiden en paranormale verschijningen. Het leidt tot vele traumatische gebeurtenissen. Zesentwintig jaar later komt de familie samen en worden ze geconfronteerd met hun tijd in Hill House. Met de Nederlandse Michiel Huisman in de hoofdrol.

83. Anne with an E (2017 – 2019)

Anne with an E

Het weesmeisje Anne heeft een fantasie de geen grenzen kent, en ze droomt dan ook vaak over een beter leven en een echt thuis. Ze vindt haar nieuwe thuis bij een ongetrouwde vrouw en haar broer, in een dorp dat ontzettend conservatief is. Anne wil alleen maar ergens bij horen, en langzaam maar zeker verovert ze een plekje in de starre harten van de dorpsbewoners.

82. Unbreakable Kimmy Schmidt (2015 – 2019)

unbreakable-kimmy-schmidt

Een van de eerste originele Netflix series. De populaire Amerikaanse comédienne Tina Fey heeft de projecten voor het uitkiezen. Zo mocht ze een serie ontwikkelen voor NBC waarvan het tweede seizoen door Netflix werd aangekocht. Kimmy Schmidt (gespeeld door Ellie Kemper) werd ooit gekidnapt door een priester (Jon Hamm). Met drie andere vrouwen werd ze vijftien jaar lang in een ondergronds bunker gevangen gehouden. Eenmaal bevrijd moet ze een nieuw leven opbouwen terwijl de wereld vijftien jaar verder is.

81. The Missing (2014 – ?)

The Missing netflix serie

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je gaat met je jonge gezin op vakantie en je zoontje van vijf jaar oud raakt vermist. The Missing vindt acht jaar naar de vermissing plaats, wanneer er een nieuwe doorbraak is in het onderzoek naar de jonge Oliver. Zijn vader besluit om terug te gaan naar de vakantieplaats om meer te weten te komen. Deze serie van de BBC is vooral beroemd door de ongekende spanning in het verhaal.

80. Shooter (2016 – 2018)

Shooter

Een oud militair probeert zijn normale leven weer op te pakken na jarenlang als scherpschutter gewerkt te hebben. Toch is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Hij wordt namelijk na een tijdje opgeroepen om een aanslag op de president te voorkomen. Shooter is een serie waarbij het verleden en de toekomst elkaar constant afwisselen, waardoor je inzicht krijgt in het oorlogsverleden van de soldaat, maar je ook ziet hoe verschillende aanslagen worden voorbereid in Amerika.

79. The IT Crowd (2006–2013)

The IT Crowd

78. Top Boy (2011 – ?)

Top Boy

Er staan op Netflix twee verschillende Top Boy series. De eerste verscheen al in 2011. Er werden twee seizoen gemaakt omdat er te weinig mensen naar keken. Netflix zag er wel heil in en besloot in 2019 een nieuw seizoen te maken. De serie vertelt het rauwe en brute verhaal van de opkomst van een aantal jonge drugdealers in de buitenwijken van Londen.

77. From Dusk Till Dawn (2014 – 2016)

From Dusk Till Daw

De serie gebaseerd op de gelijknamige vampierfilm van Robert Rodriguez is alweer drie seizoenen aan de gang. Rodriguez gaf zelf de voorzet voor de serie omdat hij vond dat er nog veel meer te vertellen was over de vampieren in Mexico. Af en toe regisseert Rodiguez zelf een aflevering zodat de kwaliteit op een hoog niveau blijft.

76. Vis a Vis (2015 – 2020)

vis a vis

De Spaanse Netflix serie Vis a Vis speelt zich af in een vrouwengevangenis. En zoals dat gaat bij gevangenis op tv of film is het leven hier niet bepaald gemakkelijk te noemen. Zowel de vrouwen onderling als de gevangenisbewaarders en de vrouwen maken elkaar het leven zuur.

75. Modern Family (2009 – 2020)

Modern Family

Het leven van de gezinnen van Jay Pritchett en zijn kinderen Claire en Mitchell verveelt nooit. Jay is getrouwd met een prachtige jongere vrouw, Claire moet het doen met de klunzige makelaar Phil en Mitchell adopteert samen met zijn man een dochter uit Vietnam. Ze houden allemaal van elkaar, alleen is dat niet altijd even goed te merken.

74. The Umbrella Academy (2019 – ?)

Umbrella Academy

Deze Netflix original serie is gebaseerd op een eerder verschenen comic. Het is een superhelden verhaal, maar met een twist. Het verhaal begint mysterieus met 43 baby’s die op dezelfde dag worden geboren, terwijl hun moeders allemaal geen tekenen van zwangerschap vertoonden. Een aantal van deze baby’s wordt geadopteerd en getraind, aangezien zij misschien wel in staat zijn om de wereld van de ondergang te redden.

73. Atypical (2017 – ?)

Atypical

Sam Gardner heeft autisme en vindt het daarom niet altijd even makkelijk om mee te gaan met zijn klasgenoten. Zijn familie probeert er alles aan te doen om zijn leven zo makkelijk mogelijk te maken. Wanneer Sam besluit om te gaan daten, wordt het leven van zijn gezin ook meteen overhoop gegooid. Ondertussen vraagt hij zichzelf af wat het eigenlijk betekent om normaal te zijn.

72. After Life (2019 – ?)

after life

After Life uit 2019 is een serie vrijwel helemaal in handen van Ricky Gervais, die ook de rol van Tony speelt. Hij heeft zijn vrouw verloren en denkt dat hij niks meer te verliezen heeft. Daarom besluit hij zijn leven voortaan te leiden zoals hij dat wil, zonder rekening te houden met wie dan ook. Dat wordt alleen moeilijk wanneer je omgeving je een beter mens wil maken.

71. Designated Survivor (2016 – 2019)

designated-survivor

Kiefer Sutherland werd een van de populairste televisieacteurs dankzij 24. Dat succes herhalen is een hele opgave. De politiek thriller Designated Survivor lijkt een goede kans te kunnen maken. Wanneer een explosie de Amerikaanse president en een deel van zijn kabinet doodt, wordt Tom Kirkman, minister van huisvesting aangewezen als nieuwe president. Hij wordt meteen in het diepe gegooid en moet menig crisis afwenden.

70. Dark (2017 – ?)

Dark

Een mysterieuze misdaadthriller uit Duitsland, ook dat vind je tegenwoordig op Netflix. Een soort van Duitse versie van Stranger Things minus de demogorgon. De show gaat over vier families wiens leven en duistere daden aan het licht worden gebracht nadat twee kinderen in het bos zijn verdwenen. Er is hier genoeg familiedrama en een bovennatuurlijke wending om het interessant te houden.

69. Unbelievable (2019)

Unbelievable

Unbelievable uit 2019 is officieel een miniserie, en zal dus niet meer dan acht afleveringen hebben. Er zijn geruchten dat het mogelijk wel een anthologie serie gaat worden. Het verhaal begint met een tienermeisje dat zegt dat ze verkracht is. Er lijkt vrijwel geen bewijs te zijn en de rechercheurs vinden het verhaal al snel ongeloofwaardig. Ondertussen zijn twee vrouwelijke agenten in een ander dorp bezig met een uitgebreide zoektocht naar een mysterieuze verkrachter die bijna geen sporen achterlaat.

68. Spartacus (2010 – 2013)

Spartacus

Het verhaal van Spartacus is al ontzettend vaak verfilmd, omdat het zo goed tot de verbeelding spreekt. Een Romeinse soldaat wordt gevangengenomen en als slaaf gebruikt. Hij wordt aan het werk gezet als gladiator, die vecht en moord voor het entertainment van anderen. Wanneer hij aan zijn ontvoerde vrouw denkt, besluit hij alles op alles te zetten om weer levend op vrije voeten te komen.

67. Brooklyn Nine-Nine (2013 – ?)

brooklyn-nine-nine

Het lijkt lastig om nog een originele draai te geven aan het politiedrama. Maar toch lukte het de makers van Brooklyn Nine-Nine dankzij de juiste chemie tussen de acteurs en slim gebruik van een enkele camera. Zes seizoenen liegen niet.

66. Jane the Virgin (2014 – 2019)

jane-the-virgin

Telenovela’s zijn enorm populair in Zuid-Amerika. Hoogste tijd om de formule eens een keer uit te proberen in Amerika. Het resultaat is het komische Jane the Virgin. De religieuze Gina Rodriguez is maagd maar wordt per ongeluk door kunstmatige inseminatie zwanger. Dan komt ze ook nog eens achter de identiteit van de biologische vader.

65. The 100 (2014 – ?)

The 100

Verhalen over de apocalyps zijn al eeuwenlang ontzettend populair. De laatste tijd zijn er steeds meer dystoptische films uitgebracht, die laten zien hoe het leven op aarde is na een grote ramp. The 100 past binnen dit rijtje, en is een dramaserie over het leven na een nucleaire oorlog. Niemand op aarde heeft het overleefd, maar in de ruimte bevinden zich 4.000 mensen die zijn ontsnapt aan deze ramp. Na jaren wachten is het tijd om 100 (kinderen) terug te sturen naar de aarde. Ze blijken echter niet alleen te zijn.

64. The Punisher (2017 – 2019)

The Punisher

Jon Bernthal’s The Punisher maakte zijn debuut in Daredevil (ook een Netflix serie, een stukje hoger in de lijst) en was gelijk een publiekslieveling. The Punisher is een superheld, maar niet zoals we ze kennen. Hij is keihard. Dit heeft alles te maken met de dood van zijn gezin en zijn traumatische oorlogverleden, hij is uit op wraak, en schuwt niet om gewelddadige en dodelijke methodes te gebruiken. Helaas werd de serie al na twee seizoenen gestopt door Netflix. Dit geld overigens voor alle Marvel serie op Netflix aangezien concurrent Disney+ tegenwoordig de rechten heeft.

63. Archer (2009 – ?)

Archer

Archer is een originele satire van het spiongenre. Sterling Archer is het hoofd van een internationale geheime dienst (ISIS) die vanuit New York opereert. Maar Archer heeft meer aan zijn hoofd dan alleen internationale intrige. Zijn dominante moeder en ex Lana, die ook bij de dienst werkt, zorgen voor extra hoofdbrekens. De serie speelt in een tijdloze wereld, waarbij hedendaagse technologie moeiteloos bestaat naast de Sovjet-Unie. Een van de terugkerende grappen is dat personages niet kunnen beantwoorden in welk jaar ze leven. (tekenfilm voor volwassenen).

62. The Get Down (2016 – 2017)

the-get-down

Filmregisseur Baz Luhrman (Romeo + Juliet, The Great Gatsby) heeft jaren gewerkt aan een project over de New Yorkse muziekscene in de jaren zeventig. Het is de tijd dat onder andere hiphop werd ontwikkeld. Dankzij de populariteit van televisieseries lukte het hem eindelijk om The Get Down te maken. Als geen ander weet Luhrman er een kleurrijk verhaal van te maken, met natuurlijk uitstekende muziek.

61. Sex Education (2019 – ?)

Sex Education netflix

De jonge Otis is zestien jaar oud en zijn moeder werkt als seksuoloog. Zelf is Otis nog maagd, maar dankzij zijn moeder is hij wel een expert op het gebied van seks en relaties. Wanneer de kinderen op school ontdekken wat zijn moeder voor werk doet, ziet Otis een kans om zijn status te verbeteren: samen met bad-girl Maeve besluit hij een geheime kliniek te openen waar al zijn klasgenoten terechtkunnen voor vragen over seks.

60. GLOW (2017 – ?)

GLOW

De wereld van het worstelen is in Amerika een grote business. Hier draait het al lang niet meer om de sport zelf, maar vooral om de show die de worstelaars weggeven. GLOW draait om de wereld van het worstelen voor vrouwen in de jaren 80. Actrices worden gestrikt om auditie te doen voor deze nieuwe tak van de sport: Gorgeous Ladies Of Wrestling. Ondertussen zijn er van deze netflix serie al 3 seizoenen verschenen.

59. Black Sails (2014 – 2017)

black-sails

Black Sails is een piratenserie. Het speelt zich af in 1715, een gouden tijdperk voor de piraterij in de Caraïben. New Providence Island, een voormalige Britse kolonie, is nu een vrijhaven zonder God noch gebod, waar beruchte zeeroverskapiteins de scepter zwaaien. De meest beruchte piraat is Kapitein Flint. De Britse Marine wil echter een einde maken aan de piraterij. Flint verzint een plan samen met de mooie Eleanor Guthrie, de dochter van de plaatselijke smokkelkoning. De marine is echter niet zijn enige tegenstand, ook de rivaliserende kapiteins die Flint benijden om zijn macht. Blak Sails is gemaakt door Starz, ook verantwoordelijk voor onder andere Spartacus. Verwacht dus ook nu weer veel ontblote bovenlijven, bloederige actie, en sexy scenes.

58. American Vandal

American Vandal

De populariteit van true crime zorgt ervoor dat series zoals Making a Murderer ontzettend populair zijn geworden. American Vandal speelt daar graag op in. Deze serie is een mockumentary: een neppe documentaire. Het centrale mysterie is de vraag wie 27 auto’s van leraren op een middelbare school beklad heeft. Is het de grappenmaker Dylan Maxwell of zit er iemand anders achter dit vandalisme?

57. Outlander (2014 – ?)

outlander

Outlander werd wel beschreven als het vrouwelijke antwoord op Game of Thrones. De serie is gebaseerd op de boeken van schrijfster Diana Gabaldon. Claire Beauchamp Randall heeft jaren lang aan het front gewerkt tijden de Tweede Wereldoorlog. Wanneer deze is afgelopen gaat ze met haar echtgenoot op reis. Door een mysterieuze Schotse druïdencirkel wordt Claire teruggestuurd in de tijd, ze beland in het Schotland van 1743. Hier ontmoet ze de Schotste strijder Jamie Fraser.

56. Gilmore Girls (2000 – 2007)

Gilmore Girls

Ze zijn moeder en dochter, maar eigenlijk kun je ze ook gewoon beste vriendinnen noemen. Lorelai Gilmore en haar dochter Rory wonen in het prachtige Stars Hollow, waar ze samen genieten van slechte films, borden voor junkfood en natuurlijk liters koffie. Ze daten heel wat af, en proberen tegelijkertijd de moeilijke relatie met Rory’s opa en oma in balans te houden.

55. The End of the F***ing World (2017 – 2019)

The End of the fing World

The End of the F *** ing World is een donkerzwarte komedie gebaseerd op de comics van Charles S. Forsman over James, over een teruggetrokken en verstoorde 17-jarige die gelooft dat hij een psychopaat is, en zijn ontluikende Bonnie & Clyde-achtige relatie met Alyssa, een klasgenoot beschadigd door een disfunctioneel gezin. Vergelijkbaar met een middelbare schoolversie van True Romance, over twee diep verontrustende, misantropische tieners die troost vinden in elkaar en die bereid zijn om, indien nodig, misdaden te plegen om hun relatie te behouden.

54. Arrow (2012 – 2020)

Arrow

Niet alleen Marvel verandert zijn stripverhalen in originele films en series. Ook concurrent DC kan er wat van. Na successen met bijvoorbeeld de Batman films, besloot het bedrijf een nieuwe serie te maken rondom Green Arrow. Eigenlijk is deze superheld een moderne versie van Robin Hood. Het alter ego van Oliver Queen wil het onrecht in de wereld weer rechtzetten, en dan met name het onrecht dat hem en zijn familie is aangedaan.

53. Bloodline (2015 – 2017)

Bloodline

Inmiddels wordt alweer gewerkt aan een derde seizoen van Bloodline. Zoals de naam verraadt, is dit een familiedrama. Het echtpaar Rayburn uit Florida runt een succesvol hotel en ook hun kinderen zijn succesvol. Tijdens een familiereünie keert opeens het zwarte schaap van de familie terug, hun derde zoon Danny. Dankzij zijn aanwezigheid komen er allerlei duistere zaken uit het verleden aan het rollen.

52. Vikings (2013 – ?)

Vikings

Vikings is een historische dramaleven gebaseerd op de saga’s van de Viking Ragnar Lothbrok. Normaal worden de vikinigen naar het oosten gestuurd voor hun jaarlijkse rooftocht, maar Ragnar wil wel eens naar het westen. Hij heeft gehoord dat hier ‘grote schatten’ te vinden zijn.

51. Marco Polo (2014 – 2016)

marco-polo

Netflix heeft veel geld gestoken in het historische drama over de Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo (het is de duurste serie na Game of Thrones.) Daarnaast heeft bedenker John Fusco zelf heel veel onderzoek gedaan om een zo authentiek mogelijk verhaal te kunnen vertellen. Marco Polo was tot nu toe misschien geen groot succes maar kijkers die doorzetten zijn enthousiast over de manier waarop de serie zich ontwikkelt.

50. The Witcher (2019 – ?)

the witcher

Deze Netflix serie is gebaseerd op een bestaand verhaal. The Witcher is namelijk de titel van een bekende boekenreeks over Geralt of Rivia. Het is zijn taak als monsterslayer om een gevaarlijk avontuur aan te gaan dat zijn lot voor altijd kan veranderen. The Witcher is de ideale serie voor iedereen die van echte fantasyverhalen houdt, inclusief tovenaars, prinsessen en de nodige monsters.

49. Bojack Horseman (2014 – 2020)

bojack-horseman

Animatieseries zijn na The Simpsons en Family Man inmiddels ingeburgerd. Na een wat stroef begin heeft Bojack Horseman zich ontwikkeld tot een originele serie die geprezen wordt om zijn droevige verhaallijn. Hierbij wordt de lach natuurlijk niet vergeten. Bojack Horseman, een pratend paard, was ooit de ster van een sitcom maar is aan lager wal geraakt. Met een autobiografie probeert hij zijn moment van glorie weer te herwinnen.

48. How to get Away with Murder (2014 – >)

How to get Away with Murder

Stel je voor, je bent een jonge rechtenstudent en volgt een speciale les met als thema “how to get away with murder”. Het onderwerp is natuurlijk ontzettend interessant, maar dan moet je ineens je lesstof in de praktijk toepassen. De leerlingen van Annalise Keating komen voor dit probleem te staan, en samen met haar proberen ze een moord te verdoezelen.

47. Sense8 (2015 – 2018)

sense8

Sense8 is het ambitieuze sciencefictiondrama van de Wachowski-zusters (The Maxtrix) over een achttal mensen die op mysterieuze wijze met elkaar zijn verbonden. Zoals gebruikelijk bij de Wachowski’s is het weer een audiovisueel spektakel dat de kijker over van alles aan het denken wil zetten. Toch was het een tijd onduidelijk of de dure serie een tweede seizoen zou krijgen. Met zoveel open vragen kan de liefhebber opgelucht adem halen: rond kerst zullen de nieuwe afleveringen verschijnen.

46. The Flash (2014 – ?)

the flash op netflix

DC Comics heeft net als Marvel een onuitputbare bron met populaire superhelden. The Flash hoort bij deze groep, en heeft in 2014 zijn eigen televisieserie gekregen. Deze serie is een spin-off van de bekende show Arrow, die draaide om een andere superheld van DC. The Flash krijgt zijn eigen avonturen in deze nieuwe televisieserie, waarmee hij met zijn supersnelheid de show steelt.

45. Dear White People (2017 – 2021)

Dear White People

Dear White People is een Amerikaanse comedy die over een groep zwarte studenten op een belangrijke universiteit volgt. De serie is gebaseerd op een film die dezelfde naam droeg en uitkwam in 2014. Het is een comedy die de problemen rondom afkomst en kleur in Amerika blootlegt. Dat maakt het soms een tikkeltje pijnlijk, maar altijd op een manier waardoor je er wel om kunt lachen.

44. Rick and Morty (2013 – ?)

Rick and Morty

Opa Rick en zijn kleinzoon Morty wonen sinds kort samen wanneer Rick in huis wordt opgenomen door zijn dochter. Hij is een wetenschapper die het contact met de realiteit een beetje is kwijtgeraakt en neemt zijn kleinzoon Morty mee tijdens zijn experimenten. Samen beleven ze de meest vreemde dingen in deze tekenfilmserie die zeker niet alleen voor kinderen is.

43. Luke Cage (2016 – 2018)

luke-cage

Luke Cage, de superheld tegen wil en dank, werd in de populaire Netflix-serie Jessica Jones geïntroduceerd. De stoere Luke is aan het begin van zijn eigen serie een bescheiden werknemer in een kapperszaak in Harlem. Maar al snel raakt hij betrokken bij de machtsspelletjes in de wijk waar misdaad en politiek samenkomen. Cage is onkwetsbaar en probeert met deze krachten mensen in nood te helpen. Een fijne serie die de Afro-Amerikaanse cultuur uitademt.

42. Lupin (2021 – ?)

lupin

Deze Franse serie werd meteen een hit op Netflix. Het verhaal gaat over een Assane Diop, een man die zijn vader wil wreken. Hij doet dit onder andere door zich te laten inspireren door de verhalen over Arsène Lupin, een gehaaide dief en een meester in vermommingen. Assane Diop weet allerlei slinkse trucs uit te halen en probeert zo wraak te nemen op de rijke familie die zijn vader onrecht heeft aangedaan. De vraag is: kan hij de trucjes lang genoeg volhouden om uit handen van de politie te blijven?

41. Lucifer (2015 – ?)

lucifer

The Sandman van Neil Gaiman is een legendarische stripreeks. Het personage Lucifer kreeg na verloop van tijd een eigen strip die nu is bewerkt tot serie. De naam Lucifer is inderdaad die van de duivel. Maar deze duivel is ongelukkig met zijn huidige bestaan en staat zijn troon in de hel af om in Los Angeles te gaan wonen. Lucifer begint een nachtclub en helpt daarnaast de politie met het vangen van criminelen. Helemaal menselijk is hij namelijk niet geworden. Nog steeds kan hij de geheime verlangens van mensen voelen en ze dwingen om de waarheid te vertellen.

40. The Good Place (2016 – 2020)

The Good Place

Na haar dood wordt Eleanor wakker in The Good Place, de plek waar alle mensen naartoe gaan die een goed leven heeft geleid. Er is alleen één probleem: Eleanor was in haar vorige leven helemaal niet zo vriendelijk, milieubewust of liefhebbend. Ze heeft haar plek in The Good Place door een foutje gekregen, maar ze gaat er alles aan doen om zoveel mogelijk van het luxe leven in de hemel te genieten. Een van de leukste en zeker de meest intelligente komedie serie op Netflix.

39. Orphan Black (2013 – 2017)

orphan black

Netflix heeft niet alleen Amerikaanse series in het assortiment. Orphan Black is bijvoorbeeld een originele Canadese sciencefictionserie. In het begin van de serie ziet Sarah een vrouw zelfmoord plegen die haar dubbelganger is. Sarah ontdekt dat ze een kloon is en dat er nog veel meer kopieën van haar bestaan. Hoofdrolspeelster Tatiana Maslany kan zich daardoor helemaal uitleven in het spelen van verschillende persoonlijkheden.

38. Arrested Development (2003 – ?)

Arrested Development

Nadat zijn vader voor fraude wordt veroordeeld probeert Michael Bluth het familiebedrijf te redden. Hij vraagt zijn zoon, broers en zus om hulp. Een goed idee, alleen kunnen de excentrieke trekjes van de familieleden enigszins in goede banen worden geleid? De komische serie Arrested Development kende een vreemde geschiedenis. Vanaf 2004 werden er drie seizoenen uitgezonden die goede kritieken kregen maar nooit tot een commerciële doorbraak leidden. De cultserie kreeg in 2013 een onverwacht vervolg toen Netflix de fans verblijdde met het nieuws dat ze een nieuw seizoen liet produceren.

37. 13 Reasons Why (2017 – 2020)

 13 Reasons Why

Deze originele serie van Netflix deed heel wat stof opwaaien na de release van het eerste seizoen. Het verhaal over de jonge Hannah die zelfmoord pleegt is zeker indrukwekkend. Voordat ze een einde aan haar leven maakte besloot ze 13 bandjes op te nemen, waarop ze uitlegt waarom ze niet meer verder wil. Iedereen die schuldig is aan haar dood krijgt de bandjes te horen, en dat heeft heftige gevolgen.

36. Luther (2010 – ?)

Luther

John Luther is een ontzettend getalenteerde inspecteur, maar hij gaat daardoor ook heel erg ver in zijn werk. Hij speelt psychologische spelletjes en is ook niet bang voor een beetje geweld. Eigenlijk heeft Luther het vooral zwaar met zichzelf, want hij wordt gekweld door zijn eigen drang tot zelfvernietiging. Idris Elba speelt de rol van deze inspecteur als geen ander, en laat vooral de onvoorspelbaarheid van Luther naar voren komen.

35. Suits (2011 – 2019)

suits

In Suits volgen we de verwikkelingen rond het advocatenkantoor Pearson Hardman. Per ongeluk komt de briljante maar vroeg uitgerangeerde Mike Ross op een sollicitatie terecht bij een gerenommeerd kantoor. Harvey Specter op dat moment een van de topadvocaten van de stad is zo onder de indruk van Mike’s kennis dat hij hem aanneemt. Probleem is dat Mike niet is afgestudeerd. Het is niet de eerste leugen die in de serie zal worden verteld.

34. American Crime Story (2016 – ?)

 The People versus O.J. Simpson

Het is misschien wel een van de meest beroemde rechtszaken ter wereld. De bekende sporter en acteur O.J. Simpson werd verdacht van betrokkenheid op de moord van zijn ex-vrouw en haar vriend. In deze serie wordt de hele rechtszaak uitgelicht vanuit het perspectief van de advocaten die betrokken zijn bij de zaak, en hoe ze iedereen om hen heen betwijfelen en beïnvloeden om zo een goede uitslag te krijgen.

33. The Big Bang Theory (2007 – 2019)

the-big-bang-theory

Vier sociaal onhandige nerds en één vlotte blonde serveerster, dat is het recept dat The Big Bang Theory groot heeft gemaakt. De tegenstellingen tussen de intelligente maar ongemakkelijke vier mannen en liefdesinteresse Penny zorgt voor een hele reeks hilarische situaties. Toch wordt al gauw genoeg duidelijk dat één van de mannen het wel erg goed met Penny kan vinden, wat zorgt voor seizoenen lange liefdesperikelen. Maar iedereen die deze serie heeft gezien weet dat Sheldon Cooper, met zijn té eerlijke opmerkingen en ongemakkelijkheid, de echte ster van de show is.

32. The Last Kingdom (2015 – ?)

The Last Kingdom

De Britse serie The Last Kingdom vertelt het verhaal van Uhtred van Bebbanburg en speelt zich af in de negende eeuw. In deze tijd was Groot-Brittannië verdeeld over zeven koninkrijken die één voor één leken te vallen voor de aanvallende Denen. Uhtred van Bebbanburg kwam oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, maar is opgegroeid tussen de Denen. Hij weet zich op te werken in het leger, maar heeft uiteindelijk als grootste doel om zijn rechtmatige stukje van Groot-Brittannië terug te veroveren.

31. Unorthodox (2021)

Unorthodox

Deze miniserie heeft slechts vier afleveringen, maar is wel ontzettend indrukwekkend. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die in de orthodox-Joodse gemeenschap van New York opgroeit. Ze volgt eeuwenoude tradities en gaat zonder nadenken mee in het leven dat haar familie voor haar gecreëerd heeft. Dit verandert wanneer ze naar Berlijn vlucht om een vrij leven te ontdekken. Het leven van deze vrouw voelt als fictie, maar het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

30. The Blacklist (2013 – ?)

the-blacklist

Raymond “Red” Reddington is de meest gezochte crimineel van Amerika. Deze ex-officier van de US Naval Intelligence besloot 20 jaar gelden om de andere kant te bewandelen en is uitgegroeid tot een ‘Concierge of Crime’: een handelaar die alles en iedereen met elkaar verbindt, maar zelf altijd buiten schot blijft. Maar nu staat hij plots weer voor de deur van The Bureau. Hij wil zichzelf aangeven en de FBI helpen bij het opsporen van de criminelen en terroristen, die hij tijdens de voorbije twintig jaren tot zijn vrienden en partners mocht rekenen. Om zijn ‘black list’ vrij te geven wil Red echter wel twee garanties: niet vervolgd worden, en enkel en alleen samenwerken met Elizabeth Keen, een rookie. Waarom? Dat weet je nooit bij Red.

29. Community (2009 – 2015)

Community

Nieuw in 2020 op Netflix is de komedieserie Community. Je kunt gelijk 6 seizoenen kijken! Briljante serie die advocaat Jeff Winger volgt die terug wordt gestuurd naar community college. Al snel wordt hij goede vrienden met zijn studiegroep. De karakter zijn grappig, de grappen zijn scherp en er zijn meer referenties naar populaire popcultuur dan je kunt tellen.

28. Daredevil (2015 – 2018)

Daredevil

Na het filmsucces van The Avengers werd besloten om de helden van Marvel steeds vaker een eigen film te geven. Of serie, die in het geval van Daredevil door Netflix zelf wordt gemaakt. Een blinde advocaat ontpopt zich ’s nachts als superheld. Deze Daredevil probeert zijn buurt te bevrijden van criminelen.

Het eerste seizoen was zeer populair en Daredevil wordt geprezen om zijn duistere sfeer en adembenemende actiescènes. Een vervolg leek onvermijdelijk en het tweede seizoen zal in maart 2016 van start gaan. Hierin zal Daredevil kennis maken met Punisher, een vigilante die er een dodelijke werkwijze op nahoudt.

27. Mindhunter (2017 – ?)

Mindhunter

Het gedrag van seriemoordenaars kan met de juiste kennis worden verklaard. Vooral psychologische problemen zijn vaak de oorzaak van de gruwelijke moorden die zij plegen. Wanneer een agent van de FBI nieuwe manieren van gedragsanalyse los wil laten op seriemoordenaars, wordt zijn aanpak niet door iedereen gewaardeerd.

26. Gomorra (2014 – ?)

Gomorra

De Italiaanse maffia staat natuurlijk bekend om de meedogenloze manier waarop er wordt omgegaan met iedereen die ze tegenwerkt. In Gomorra wordt het leven van een moderne maffia bende onder de loep genomen, waarbij niets te ver gaat om je eigen hachje te redden. Deze Italiaanse serie is bloedstollend spannend en geeft een mooie kijk in de onderwereld van Napels.

25. Master of None (2015 – ?)

master-of-none

Master of None is de veel geprijsde serie van Aziz Ansari die zelf ook de hoofdrol speelt. Hij speelt Dev een 30 plus jarige acteur die nu al jaren probeert door te breken in New York. Heel hard werkt hij er niet voor, hij hangt vooral veel rond met zijn vrienden. Zijn ouders echter, die op jonge leeftijd van India naar Amerika zijn geïmmigreerd, hebben er keihard voor moeten knokken om het te maken in Amerika. Dev begint zich af te vragen of hij ze niet dankbaarder moet zijn.

24. Prison Break (2005 – 2017)

Prison-Break

Prison Break is een super spannende serie over Michael Scofield wiens broer Lincoln onterecht in een gevangenis wacht op executie. Michael zorgt ervoor dat hij in dezelfde gevangenis terechtkomt zodat hij samen met Lincoln kan uitbreken. Al snel wordt de interesse gewekt van de geheime dienst die in volgende seizoenen steeds probeert Michael definitief gevangen te zetten. Maar dankzij de groeiende aanhang wordt Michael steeds beter in de kunst van ontsnappen. Prison Break kent een grote aaneenschakeling van verrassende wendingen die de fans aan de buis gekluisterd houden.

23. When They See Us

when they see us

When They See Us is een belangrijke serie die een pijnlijk stukje uit de Amerikaanse geschiedenis vertelt. De serie gaat over de zaak van de Central Park 5. Dit was een groep van vijf tienerjongens die onterecht werden beschuldigd van de mishandeling en verkrachting van een jogger in Central Park. De jongens verbleven 6 tot 12 jaar in de gevangenis, overtuigd van hun onschuld. When They See Us vertelt het verhaal van deze jongens, van arrestatie tot veroordeling en uiteindelijk hun vrijlating.

22. The bridge (Bron) (2011 – 2018)

The bridge

Weer een Scandinavische serie die zichzelf bewijst met een ijzersterke cast en een plot dat nooit verveelt. In The Bridge (of Bron), wordt er een moord gepleegd rondom de brug die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt. Hierdoor moeten de twee landen met elkaar samenwerken om dit mysterie op te lossen. Dat gaat natuurlijk niet helemaal vanzelf.

21. The Serpent (2021)

the-serpent

Series over seriemoordenaars zijn helemaal in, dus het is niet gek dat The Serpent gemaakt is. Deze serie gaat over Charles Sobhraj. In de jaren 70 beroofde hij twaalf mensen van het leven in Zuid-Azië, waarvan een groot deel aan het backpacken was. In deze achtdelige serie zie je hoe hij zijn slachtoffers in de val lokte en hoe hij langzaam maar zeker de meest gezochte man uit de regio werd. Je krijgt tegelijkertijd een mooi beeld van de jaren 70.

20. Godless (2017)

godless

Een miniseries van slechts 7 afleveringen van een uur, maar dat maakt Godless niet minder goed. Deze western speelt zich af in de jaren 1880 in het kleine mijnstadje La Belle, waar bijna alle mannen van de stad zijn omgekomen bij een mijnongeval. Dan komt Roy Goode in het stadje, een charmante revolverheld op de vlucht voor de mentor die hij heeft bedrogen. Deze mentor heeft samen met zijn crew al een ander klein stadje uitgemoord en is nu op weg naar La Belle. Maar de vrouwen van het stadje geven zich niet makkelijk gewonnen.

19. Friends (1994 – 2004)

Friends

Friends is misschien wel een van de meeste iconische komedieseries aller tijden, en nu in zijn geheel te zien op Netflix. Het leven van zes vrienden in New York wordt op de voet gevolgd. De gestructureerde Monica, grapjas Chandler, zweverige Phoebe, nerd Ross, oppervlakkige Rachel en domme Joey houden allemaal van elkaar, maar soms kunnen ze het even niet zo goed met elkaar vinden.

18. Orange is the New Black (2013 – 2019)

Orange is the New Black

Gevangenisserie Orange is the New Black is een echte Netflix original. Netflix kan daarom alle afleveringen van een seizoen in een keer voor de kijker toegankelijk maken. Nooit meer een week wachten, maar als je wilt alles in een weekend kijken. In de komische, maar soms wrange serie, meldt de tuttige Piper zich vrijwillig aan bij een vrouwengevangenis om een straf van 15 maanden uit te zitten. De aanwezige gevangenen hebben het in eerste instantie niet zo op Piper. De situatie wordt extra gecompliceerd wanneer Alex, haar oude geliefde en partner in drugssmokkel, ook in dezelfde gevangenis blijkt te zitten.

17. Fargo (2014 – ?)

FARGO

Inmiddels zijn series gebaseerd op filmklassiekers vrij gewoon. Fargo dat zijn derde seizoen ingaat, na een jaar afwezig te zijn geweest, was een van de eerste die deze formule uitprobeerde. De film van de Coen broers kreeg een intrigerende opvolger waarbij elk seizoen weer een verschillende cast heeft en het verhaal in een andere tijd afspeelt. Altijd verbonden door het ogenschijnlijk duffe Fargo, Minnesota.

16. Sons of Anarchy (2008 – 2014)

Sons-of-Anarchy

Zeven seizoenen lang werden de avonturen gevolgd van SAMCRO, de Son of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original. Jax groeit uit tot de leider van een motorbende die door zijn vader was opgericht. Vanzelfsprekend is de bende geen verzameling lieverdjes. Hun specialiteit is wapensmokkel wat al snel de aandacht trekt van autoriteiten en rivaliserende bendes. De soundtrack bestaat natuurlijk uit rauwe rockmuziek.

15. Ozark (2017 – ?)

ozark

Ozark is een mix van Breaking Bad en Bloodline, een geldwitwasser (Jason Bateman) en zijn vrouw (Laura Linney) verhuizen van Chicago naar Missouri om $ 8 miljoen schoon te wassen in drie maanden, zodat hun hele familie niet gedood wordt door een Mexicaan drugskartel. Leuk is niet het goede woord voor de serie, maar je wilt doorkijken om te zien de antagonisten zullen overleven en hoe.

14. Better Call Saul (2015 – ?)

Better-Call-Saul

Breaking Bad was een van de meest geliefde televisieseries van de afgelopen jaren. Toch konden de makers moeilijk afscheid nemen en al snel werd de spin-off Better Call Saul in het leven geroepen. De louche advocaat Saul Goodman was misschien het meest geliefde personage uit Breaking Bad en de perfecte kandidaat voor een eigen serie. Better Call Saul speelt zich een aantal jaar voor de originele serie af en laat zien hoe Jimmy McGill (later Saul Goodman) advocaat wordt en in aanraking komt met de criminele wereld. Al snel komt hij een aantal bekende gezichten tegen waaronder de stoïcijnse Mike.

13. Jessica Jones (2015 – 2019)

Jessica Jones

Jessica Jones is een serie door Netflix zelf gemaakt. De heldin van het verhaal maakt deel uit van het zogenaamde Marvel universum van superhelden. Toch is Jessica Jones geen typische superheld. Ze draagt geen masker of pak en ondanks haar superkracht gedraagt ze zich weinig heldhaftig. Ze heeft een alcoholprobleem en werkt als privédetective die weinig geeft om sociale conventies.

In het eerste seizoen wordt Jones geconfronteerd met een man die andere mensen met telepathie zijn wil kan opleggen. Langzaam keren de herinneringen terug dat ze eerder hebben samengewerkt. Ze wordt achtervolgd door de vraag of ze voor deze Kilgrave heeft gemoord. En dwong hij haar daar eigenlijk wel toe? De dertien afleveringen vertellen een afgerond verhaal waarbij Jones een medestander met superkrachten vindt. Jessica Jones is een volwassen superheldenverhaal dat een nieuwe standaard zet voor het genre.

12. Queen’s Gambit (2021)

Queen's Gambit

Het leven van Beth Harmon gaat zeker niet over rozen. Na het verlies van haar moeder eindigt ze in een weeshuis, waar ze een liefde voor schaken ontdekt. Haar hersenen lijken het schaakbord helemaal tot leven te brengen, waardoor ze iedereen te slim af kan zijn. Ze probeert op te klimmen naar het hoogste niveau, waarbij ze ondertussen haar alcohol- en drugsverslaving de baas moet blijven. Deze serie is niet alleen mooi voor mensen die van schaken houden, maar voor iedereen die van historische drama’s houdt.

11. La Casa de Papel (2017 – ?)

La casa de papel

La casa de papel is de grote Netflix hit van de laatste jaren. Wie had ooit gedacht dat een Spaanse serie zo populair zou worden?

In La Casa de Papel worden acht criminelen gevolgd die zichzelf opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Dat doen ze niet alleen, want ze nemen ook talloze gijzelaars met zich mee. Tijdens deze serie zit je de hele tijd op het puntje van je stoel en weet je niet altijd of je aan de kant van de criminelen of de politie staat.

10. Peaky Blinders (2013 – ?)

Peaky-Blinders

Peaky Blinders combineert twee televisiegenres waar Britten dol op zijn: de misdaadserie en historisch drama. De opkomst van een gangsterfamilie in Birmingham na de Eerste Wereldoorlog wordt met veel oog voor detail gebracht. Cilian Murphy speelt de hoofdrol en wordt in het tweede seizoen bijgestaan door Tom Hardy.

9. Narcos (2015 – 2017)

Narcos

Pablo Escobar groeide in de jaren tachtig uit tot de machtigste drugsbaron van Zuid-Amerika.

In het eerste seizoen van Narcos wordt een beeld geschetst van zijn opkomst in de Colombiaanse stad Medellín waar autoriteiten net zo meedogenloos zijn als zijn concurrenten. Ondertussen begint men zich in de Verenigde Staten zorgen te maken over de invoer van cocaïne en komt Escobar in het vizier van de drugsbrigade DEA. Er zijn 3 seizoenen van Narcos verschenen en een vervolgserie genaamd Narcos: Mexico welke focust op Mexico, waarbij de focus ligt op het Guadelajarakartel.

8. The Walking Dead (2010 – ?)

Walking Dead

Er is waarschijnlijk geen serie die zoveel kritiek heeft gekregen als de zombie serie “The Walking Dead”. Dit geldt overigens pas voor de latere seizoenen, over de eerste seizoenen is iedereen (die tegen zombies en bloed kan) het eens, die zijn briljant! Je kunt de eerste negen seizoenen in 2020 bekijken op Netflix en hopelijk komt daar binnenkort seizoen 10 (die weer stukken beter is dan voorgaande) bij.

7. Homeland (2011 – 2020)

homeland

Het superspannende Homeland is echt een serie van deze tijd. De CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) wordt na een illegale operatie in Irak overgeplaatst naar de afdeling antiterrorisme. In Irak werd haar verteld dat een Amerikaanse krijgsgevangene is overgestapt naar Al-Qaida. Wanneer een krijgsgevangene wordt bevrijd en als oorlogsheld ontvangen raakt Mathison er van overtuigd dat hij de overloper is en een aanslag in Amerika voorbereidt. Maar wie gelooft haar?

Er zijn in totaal acht seizoenen gemaakt van Homeland waarvan de eerste zeven op Netflix staan, hopelijk volgt het laatste seizoen ook snel!

6. The Crown (2016 – ?)

the crown

Koningin Elizabeth de tweede zit vandaag de dag nog steeds op de troon in Engeland. Al vanaf 1952 is zij verantwoordelijk voor het hele land, en dat brengt een zware last met zich mee. In een van de duurste Netflix series The Crown zie je hoe de jonge koningin zich voorbereid op haar kroning, en hoe de eerste periode als koningin haar afgaat. Met geweldig acteerwerk en historische precisie is deze serie het kijken waard.

5. Sherlock (2010 – ?)

Sherlock

Het door de BBC gemaakte Sherlock is een slimme update van de avonturen van de beroemde detective. Sherlock Holmes is een hedendaagse speurder die gebruik maakt van moderne technologie als computers en internet. Ook de kleding is aangepast en Sherlock rookt geen pijp meer.

Elke seizoen bestaat uit drie of vier afleveringen die de lengte hebben van een speelfilm. Sherlock werd vanwege zijn originele verhalen en special effects een wereldwijde hit. Bovendien werden hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Martin Freeman dankzij hun rollen grote sterren. Of er ooit een vijfe seizoen komt? We hopen het, maar seizoen vier is alweer van 2017.

4. House of Cards (2013 – 2018)

House of Cards

Ook de remake van House of Cards wordt door Netflix zelf geproduceerd. De serie die onder andere door David Fincher wordt geregisseerd werd al snel een hit. Kevin Spacey speelt vol overgave de slinkse senator Frank Underwood die in eerste instantie niet kan verkroppen dat hij door de president wordt overgeslagen voor een belangrijke ministerspost.

Underwood, meester van de achterkamertjespolitiek, laat zich niet zo makkelijk afschepen. Zijn ambitieuze vrouw Claire helpt hem om hogerop te komen.

Het einde van de serie werd helaas overschaduwd door het #metoo schandaal van Kevin Spacey. Hij werd in het laatste seizoen uit de serie geschreven wat het verhaal niet ten goede kwam. Desondanks toch nog een van de beste Netflix series.

3. Black Mirror (2011 – ?)

Mirror

De Britse sciencefictionserie Black Mirror is heel voorzichtig uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Schrijver Charlie Brooker presenteerde op BBC twee briljante seizoenen van elk drie afleveringen waarin hij een mooi duister beeld schetste van de relatie tussen mens en technologie.

Wat Black Mirror invoelbaar maakt, is dat de toekomstscenario’s bijna allemaal binnen nu en een paar jaar kunnen plaatsvinden. Na een lange kerstspecial, met in de hoofdrol Jon Hamm (Mad Men), heeft Netflix de productie overgenomen. Er zijn ondertussen drie nieuwe seizoenen bijgekomen, waarvan sommige afleveringen het niveau halen van de eerste seizoenen.

2. Stranger Things (2016 – ?)

stranger-things

In de zomer van 2016 had iedereen het over de nieuwe Netflix hit: Stranger Things. En nu, vier jaar later hebben we het er nog steeds over. En terecht, dit is volgens ons de beste serie gemaakt door Netflix zelf.

De broers Matt en Ross Duffer wisten op slimme wijze een sciencefiction-horrorserie neer te zetten die verwees naar allerlei klassieke films uit de jaren tachtig (onder andere The Goonies, The Thing, E.T.) Op een avond raakt een jongen vermist. Zowel zijn drie beste vrienden, de sheriff als zijn moeder en broer doen er alles aan om hem terug te vinden, hoe bizar zijn schuilplaats ook is.

1. Breaking Bad (2008 – 2013)

Breaking Bad

In 2013 kwam er na vijf seizoenen een einde aan het inmiddels legendarische Breaking Bad. Wat ons betreft nog steeds de beste serie op Netflix.

Tot voor kort was het ondenkbaar dat de hoofdrolspeler van een Amerikaanse serie een drugsdealer zou zijn. Vince Gilligan bracht daar verandering in met zijn originele verhaal van Walter White, een scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij kanker heeft. Dat is niet het enige probleem: hij heeft geld nodig om zijn behandeling te kunnen betalen.

Wanneer hij op een dag meegaat met zijn zwager die voor de narcoticapolitie werkt, ziet hij dat zijn oud-leerling Jesse dealer is. Hij besluit om samen met Jesse de beste crystal meth ooit te maken en vervolgens op de markt aan te bieden. Een eenmalig project loopt stap voor stap uit de hand en heeft grote gevolgen voor iedereen in Walts omgeving. Onvoorspelbaar en vaak ongenadig spannend, Breaking Bad is de beste serie die je met Netflix kunt streamen.

Voor het laatste nieuws over Netflix en andere streamingdiensten ga je naar XGN.nl