Sinds deze week draait de nieuwe Tom Cruise film “Oblivion” in de bioscopen. Eén van de kritieken op de films is dat het plot wel erg veel op die van Wall-E lijkt. Variety zegt:
“It all looks and sounds a bit like a live-action remake of “Wall-E,” right down to the way the protagonist, spurred by natural curiosity and an unexpected love interest, finds himself on a dangerous unauthorized mission.”
Toch wel een bijzondere vergelijking tussen twee films die op het eerste gezicht totaal niet op elkaar lijken, maar dus wel hetzelfde plot hebben. Op de website Reddit zijn de users opzoek gegaan naar meer van dit soort vergelijkingen. Dit is de top 10:

Uiteraard: SPOILER WAARSCHUWING VOOR ALLE FILMS

Terminator/Terminator 2 en Looper

Een moeder, Sara(h), beschermt haar zoon tegen een man die terug gestuurd is in de tijd om hem te vermoorden. De moordenaars wil voorkomen dat de jongen opgroeit, want hij zal de toekomst voor hem verpesten. Sara(h) en haar zoon worden beschermd tegen de tijd-reizende killer door de jongere versie van de moordenaar.

Terminator Terminator 2 en Looper

Alien en Juno

Een ongeplande zwangerschap leidt tot een beroerde situatie.

Alien en Juno

Apollo 13, Cast Away, Terminal, en Extremely Loud and Incredibly Close

De vlucht van Tom Hanks loopt niet zo lekker …

Apollo 13, Cast Away, Terminal, en Extremely Loud and Incredibly Close

Aladdin en Les Miserables

Hoofdrolspeler steelt een stuk brood, moet naar de gevangenis, krijgt rijkdom in de schoot geworpen, krijgt politieke invloed, neemt deel aan rebellie tegen de overheid, heeft een vete met een specifieke ambtenaar, beïnvloedt uiteindelijk deze vijand om hem te verslaan.

Aladdin en Les Miserables

Finding Nemo en Taken

Overbezorgde, alleenstaande vader stort zich in gevaarlijke situaties, op zoek naar zijn ontvoerde kind.

Finding Nemo en Taken

Batman Begins en American Psycho

Een rijke man heeft een alter ego die alleen ’s nachts te voorschijn komt.

Batman Begins en American Psycho

The Devil’s Advocate en Star Wars

Snode vader probeert zijn zoon te overtuigen hem te helpen het universum te veroveren en te regeren. Er onstaat een ongemakkelijke seksuele spanning tussen broer en zus.

The Devil's Advocate en Star Wars

Inception en Shutter Island

Leonardo DiCaprio kan niet omgaan met de dood van zijn vrouw en gaat op een denkbeeldige missie om dingen te verbeteren. De kijkers van de film raken steeds meer in de war.

Inception en Shutter Island

Gran Torino en Up

Een oude bittere man gewend aan andere tijden raakt bevriend met zijn jonge Aziatische buurman. Deze helpt hem zijn cynisme en afkeer van mensen, die hij heeft gekregen na de dood van zijn vrouw, te overwinnen.

Gran Torino en Up

Avatar, Pocahontas, Dances With Wolves en Fern Gully

: A man joins up with natives to learn their culture and exploit them. He ends up falling in love with their way of life—and one of their women—and leads them to victory over those trying to take advantage of their resources.
Man gaat leven met ‘natives’ om hun cultuur te leren kennen. De kennis kan gebruikt worden om het volk te exploiteren. Echter, hij wordt verliefd op hun manier van leven, en één van hun vrouwen. Hij kiest hun kant en helpt ze aan de overwinning op de gene die ze proberen te uitbuiten.
Avatar, Pocahontas, Dances With Wolves en Fern Gully

Oblivion en Wall-E

Een van de laatste “drone reparateurs” op aarde vindt een ruimtevaartuig dat leidt tot een ontdekking waardoor hij het lot van de mensheid in zijn handen heeft.

Oblivion en Wall-E

bron: reddit & Businessinsider.com