Top Beste 10 Horror Films van 2014

Was 2014 een goed jaar om te griezelen in het donker van de bioscoop of in het schijnsel van de entertainmentset? Zette de golf van horrorfilms door met nieuwe seriemoordenaars, bezeten huizen en onbekende angsten? Dit zijn de tien films die de liefhebber van horror in 2014 de stuipen op het lijf joeg.

10. Annabelle

Annabelle

Weinig dingen zijn zo eng als levende of bezeten poppen. De pop Annabelle speelde een centrale rol in het succesvolle The Conjuring uit 2013. Volgens de makers zat er meer in het verhaal en dus kreeg de film een zogenaamde prequel. In 1969 wordt het echtpaar John en Mia geconfronteerd met een man en vrouw die Mia aanvallen. Nadat de politie de man doodt en de vrouw zelfmoord pleegt valt een druppel bloed op de pop die ze bij zich droeg. Mia maakt de fout om de pop te bewaren. Een slecht idee nu ze op het punt staan om een kind te krijgen.

9. Willow Creek

willow creek

Willow Creek is een combinatie van twee klassieke horrorverhalen: de kampeervakantie die verkeerd afloopt en de “gevonden film”. Jim neemt zijn vriendin Kelly mee op een trektocht. Zo kan hij romantiek combineren met zijn fascinatie voor Bigfoot. In 1967 werd het mysterieuze wezen Bigfoot in het gebied gefilmd en Jim wil niets liever dan een betere opname maken. Ondanks waarschuwingen van lokale bewoners trekt het paar het bos in waar ze ’s nachts vreemde geluiden horen. Is het echt Bigfoot of dorpelingen die een grap uithalen? Wanneer ze een tweede nacht in het bos moeten doorbrengen zullen ze achter de waarheid komen.

8. Stage Fright

stage fright

Musicals en horror, kan dat samen? De Canadese film Stage Fright bewijst van wel. Tien jaar geleden is de diva Swanson vermoord na een opvoering van The Haunting of the Opera. De moordenaar droeg het masker van de slechterik van het stuk. In het heden gaan haar twee kinderen naar een musical zomerkamp dat bijna failliet gaat. Die zomer organiseert het kamp een opvoering van hetzelfde stuk dat hun moeder fataal werd. Het weerhoudt dochter Kylie er niet van om voor de hoofdrol te gaan. Die krijgt ze natuurlijk maar de regisseur Artie heeft snode plannen. Kylie mag alleen de rol spelen wanneer ze met hem naar bed gaat. Een eis die hij beter achterwege had kunnen laten. Ook rond deze opvoering zal het bloed rijkelijk vloeien.

7. Nurse 3D

Nurse 3D

Paz de la Huerta speelt de titelrol van een verpleegkundige die in haar vrije tijd mannen vermoord die vreemd zijn gegaan. Meteen in de beginscène snijdt ze de ader van een man door om hem daarna van een gebouw te gooien. Op werk is ze de mentor van de beginnende verpleegkundige Danni. Ze ergert zich aan de slaafse houding van Danni ten opzichte van een dokter en begint zich over haar te ontfermen. Daarbij wordt ze steeds intiemer waardoor de mannen in Danni’s leven al snel om hun leven moeten vrezen. Kan zij achter het geheim komen van de moordende verpleegkundige voordat ze zelf het slachtoffer wordt?

6. Starry Eyes

starry eyes

Wat heb je er voor over om het te maken in Hollywood? Volgens regisseurs Kevin Kolsch en Dennis Widmyer wordt er veel gevraagd en sommige mensen betalen graag de prijs. In bloed. Starry Eyes is een originele en duistere horrorfilm waarin Sarah Walker een carrière als filmster probeert te beginnen. Maar bij elke auditie worden kleine oneffenheden in haar uiterlijk benadrukt. Dankzij een onafhankelijk regisseur krijgen Sarah en haar concurrerende kamergenote eindelijk een kans. Al snel lijkt de filmwereld erg op een satanische cultus.

5. As Above, So Below

As Above, So Below

Een jonge vrouw met een voorliefde voor alchemie is op zoek naar de Steen der Wijzen. Haar zoektocht leidt naar Parijs waar volgens een raadsel meer informatie is te vinden. Ze roept de hulp in van een lokale gids en twee bekenden. Samen dalen ze af in de beroemde catacomben die onder de Franse hoofdstad liggen. Nadat een nauwe tunnel instort bevinden ze zich voor een deur die de gids eigenlijk niet wil openen. Niemand die daar eerder naar binnenging is ooit levend teruggekeerd. Natuurlijk gaan ze door de deur en hoe dieper ze gaan, hoe vreemder hun ontdekkingen zijn. En dodelijker.

4. Deliver Us from Evil

Deliver Us from Evil

Eric Bana speelt een politieagent in New York die zijn geloof door de jaren heeft verloren. Dit personage is gebaseerd op een echte agent die zich specialiseerde in paranormale zaken. Tijdens een zaak ontmoet hij een Spaanse priester die hem ervan probeert te overtuigen dat bovennatuurlijke krachten in het spel zijn. Het spoor leidt hen naar een incident in Irak waar een Amerikaanse legereenheid een grot ontdekte waarin een kwade macht huist. De politieagent en de priester werken samen om gerelateerde zaken op te lossen, maar is zijn gezin wel veilig voor de kwade krachten die zij opjagen? Deliver Us From Evil is een superspannende thriller met klassieke horrorelementen die doen denken aan The Excorcist.

3. Oculus

Oculus

Wanneer een gezin in een nieuw huis gaat wonen, koopt de vader een antieke spiegel. De spiegel blijkt bovennatuurlijke krachten te bezitten en krijgt de ouders in zijn macht. Wanneer de ouders hun kinderen op een dag aanvallen worden ze allebei gedood. De jongen Tim krijgt de schuld en zal zijn verdere jeugd in een inrichting moeten doorbrengen. Daarvoor beloven de broer en zus dat ze als ze volwassen zijn de spiegel zullen vernietigen. Maar de spiegel heeft nog wat trucs achter de hand waardoor hun missie zowel eng als onvoorspelbaar wordt.

2. The Purge: Anarchy

The Purge Anarchy

De opvolger van The Purge volgt weer hetzelfde idee: in de toekomst vindt een jaarlijks evenement plaats waar tijdens een periode van twaalf uur alle misdaad, waaronder moord, is toegestaan. De hoop is dat de samenleving zich op deze manier ontdoet van ongewenste elementen. Een groepering die tegen The Purge is probeert het zoveel mogelijk te saboteren terwijl goedwillende burgers zich in hun huis barricaderen. In de chaos die losbarst, hebben allerlei groepen diverse redenen om te moorden. Het leidt weer tot een ongemeen spannende film.

1. The Babadook

The Babadook

The Babadook is een hele enge Australische film die een nieuw soort monster presenteert. Amelia is weduwe en probeert met haar zoontje verder te leven. Samuel begint last te krijgen van angsten over een denkbeeldig monster. Op een avond vraagt hij zijn moeder om voor te lezen uit een mysterieus pop-up boek. Het verhaal over Mister Babadook gaat over een monster dat, wanneer je er eenmaal aan hebt nagedacht, je altijd blijft achtervolgen. Al snel gebeuren er vreemde dingen in huis. Samuel blijft volhouden dat het de schuld is van Babadook. Amelia verscheurt uiteindelijk het boek, maar een paar dagen later ligt het weer gloednieuw voor huis. Alleen het verhaal is veranderd. Nu zijn er pop-ups van Amelia die bezeten is en vervolgens de hond, haar zoontje en zichzelf vermoord. Natuurlijk gelooft niemand haar. Ondertussen duikt de Babadook steeds vaker op in hun leven en lijkt langzaam Amelia over te nemen. Kan Samuel zijn moeder en zichzelf nog redden?

    1. Anoniem mei 14, 2015
      • daniel juli 20, 2015
    2. Anoniem augustus 14, 2017

    Jouw Reactie?