Sinds de opkomst van het internet zijn we er in Nederland, maar ook in andere delen van de wereld, behoorlijk op vooruit gegaan qua informatievoorziening. We staan direct in contact met andere delen van de wereld. We checken het nieuws via het web, kijken gemiste tv-programma’s terug, houden onze sociale contacten in stand en regelen onze bankzaken online. Als of dat alles nog niet genoeg is kopen en verkopen we tegenwoordig al via het internet, plannen we routes via het web en is alles wat we willen weten te vinden via een simpel zoekwoord. We hebben een top 10 met meest bezochte websites van Nederland gemaakt, om je te laten zien waar de Nederlander het meeste van zijn tijd online doorbrengt.

10. Nos.nl

Daar waar we vroeger allemaal teletekst gebruikten om het nieuws te checken indien er geen journaal op de televisie was, gaat dit tegenwoordig allemaal via het internet. Het journaal terugkijken, maar ook het laatste nieuws in de gaten houden. Op de website van de NOS kan het allemaal.

9. Instagram

Dit platform is enorm populair onder jongeren (maar zoals dat gaat, ondertussen hebben volwassenen de site ook weten te vidnen). Je plaatst er een foto op en andere kunnen jou foto “liken” door een dubbelklik en commentaar geven op je foto. Veel bedrijven gebruiken dit platform ook als reclamebron, om zo voornamelijk jongeren te bereiken.

8. Bol.com

De grootste webshop van Nederland mag Bol.com zich noemen. Met zijn uitstekende leveringsvoorwaarden, scherpe prijzen en ruime assortiment heeft de winkel, die onderdeel van Ahold is, zich de laatste jaren enorm groot gemaakt.

7. Google Maps

Snel even je route checken voordat je in de auto stapt. Als je op reis bent even kijken hoe dat je moet lopen naar dat ene museum. Google Maps heeft ons leven een heel stuk makkelijker gemaakt. Daar waar we vroeger altijd in de weer waren met een landkaart, is dit alles door Google Maps verleden tijd.

6. Nu.nl

De grootste nieuwssite van Nederland is nu.nl. Dagelijks bezoeken veel Nederlanders de website van Sanoma Media Group, die eveneens achter tv-zenders zit zoals SBS6, Net5 en Veronica. De site is overzichtelijk en dat zal waarschijnlijk de reden zijn dat veel Nederlanders hem graag gebruiken voor een nieuwsoverzicht.

5. Marktplaats

De online variant van de rommelmarkt doet het al jaren heel goed. Kopen en verkopen luidt het motto. Via een handige app is de website tegenwoordig nog makkelijker te bekijken. Zo kun je aan de hand van een kaartje precies zien wat in jouw buurt te koop staat.

4. Facebook

Het grootste sociale platform van het web is Facebook. De laatste jaren is de social media site een paar keer behoorlijk in opspraak gekomen, maar nog steeds mag het zich het grootste sociale netwerk ter wereld noemen.

3. Wikipedia

De grootste encyclopedie ter wereld, Wikipedia, met meer dan 5 miljoen artikelen gemaakt door meer dan 30 miljoen gebruikers! Zeer populair ook in de zoekresultaten bij Google en mede daarom vaak bezocht.

2. YouTube

Online muziek luisteren en video’s kijken doe je op YouTube. De laatste jaren zijn de vloggers enorm in opkomst en door de bedrijven die hier reclame insteken is op YouTube heel veel geld te verdienen.

1. Google

Zouden we nog weten wat ze zouden moeten zonder Google. Deze website heeft namelijk een antwoord op alle vragen. Inmiddels is het werkwoord “googelen” al zo ingeburgerd dat het is opgenomen in de Dikke van Dale. Het staat omschreven als “het zoeken naar informatie op het internet”.