Welke PC games is het meest verkocht sinds het ontstaan van de pc games? Dit is de top 10:

laatste update oktober 2013

10. Half-Life – 9.3 miljoen

Half-Life

Half-Life is een First-Person Shooter. Het spel lag vanaf november 1998 in de winkels. Half-life maakt gebruik van een aangepaste ‘game engine’ van het tevens populaire Quake. In 2004 kwam het nog populairdere (later in de lijst) Half-Life 2 uit. Ook zijn er meerdere uitbreidingen van het spel waarvan Counter-Strike de bekendste is. Ook Team Fortress Classic, de voorloper van het nu zo populaire gratis te spelen Team Fortress 2 is een mod van Half-Life.

9. The Sims 3- 10 miljoen

The Sims 3

The Sims komt drie keer voor in de lijst, we beginnen met deel 3. Dit deel lag in 2009 in de winkels en al in de eerste week werden er 1.4 miljoen exemplaren verkocht van het spel. Niet zo succesvol als deel één en twee, maar met 10 miljoen verkochte exemplaren niet slecht!

8. StarCraft – 11 miljoen

StarCraft

Starcraft is een RTS ontwikkeld door Blizzard Entertainment (die wel later nogmaals tegenkomen). Het spel werd uitgebracht in 1998 en het zelfde jaar lag er ook een uitbreiding in de winkels, Starcraft: Brood War. Het spel speelt zich af in een fictieve toekomst, waarbij menselijke ruimtekolonisten, de zogenaamde Terrans, de strijd aanbindt met de insectachtige Zerg en de nobele en religieuze Protoss.

7. Battlefield 2 – 11 miljoen

Battlefield 2

In 2005 lag de opvolger van Battlefield 1942 en Battlefield Vietnam in de winkels, Battlefield 2. Vooral het feit dat de game nu online gespeeld kon worden in de multiplayer mode hielp mee aan het gigantische succes van de game.

6. Half-Life 2 – 12 miljoen

Half-Life 2

Deel één zagen we al op plaats tien, op nummer zes staat deel twee van Half-life. Het spel lag in 2004 in de winkels na een ontwikkelfase van vijf jaar. Deze was zolang doordat een deel van het spel online gelekt was.

5. Diablo III – 12 miljoen

Diablo III

Weer komen we Blizzard tegen in de lijst van populairste pc games ooit, nu met de role-playing hack and slash game Diablo III. Zoals duidelijk mogen zijn uit de titel is het de opvolger van Diablo II, het spel lag in 2012 in de winkels.

4. Minecraft- 12.3 miljoen

Minecraft

Wie had ooit kunnen verzinnen dat een spel waarbij het de bedoeling is om objecten te bouwen met kubusvormige materialen en grondstoffen zo’n succes zou worden. Naast de betaalde versie is er ook een gratis versie die nog vele malen populairder is.

3. The Sims – 16 miljoen

the sims

De originele Sims game kwam uit in 2000. Het spel werd beschreven als een ‘god game’ (net als Sim City) waarbij de speler over het leven van virtuele mensen kan beschikken. Het uitbrengen van dit spel ten tijden van de “Big Brother” hype was een geniale zet en het werd een van de meest succesvolle games ooit.

2. The Sims 2 – 20 miljoen

the sims 2

Deel twee van the Sims, welke vier jaar later uitkwam, was zelfs nog populairder dan het origineel. Het spel was nu volledig in 3D, ook konden de “Sims” vanaf nu ouder worden en uiteindelijk sterven.

1. World of Warcraft – 20 miljoen

World of Warcraft

Het meest verkochte PC spel ooit is World of Warcraft. Het is het vierde spel dat zich afspeelt in de “Warcraft” fantasiewereld. Het spel is in 2004 uitgebracht, en deze Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) was gelijk een groot succes. Zo groot dat de servers het niet aankonden. Op het hoogtepunt had het spel 10 miljoen actieve spelers. Dit aantal neemt af, maar het blijft een van de populairste MMORPG spellen.