Het zal weinig mensen verbazen dat in de top 10 huwelijksreizen het overgrote deel van de locaties een tropische paradijs is. Na maanden lang plannen en stress willen veel pas gestelde stellen niets liever dan een paar weken lekker aan de mooiste stranden liggen, van elkaar genieten, en verwend worden in de meest luxe hotels ter wereld. Een andere optie is natuurlijk om te kiezen voor een land die naast prachtige witte stranden ook nog avontuur biedt. Zo kun je in Afrikaanse landen heerlijk genieten van het strand, maar daarnaast ook op safari gaan. Natuurlijk heb je ook nog mensen die het strand en de hitte helemaal niks vinden (of veel te duur), dan wordt er vaak gekozen voor een romantische stad, Parijs en New York zijn twee favorieten voor pasgetrouwden.

10. Zuid-Afrika

Zuid Afrika
In de veilige landen van Afrika kun je een perfecte combinatie maken van luieren aan het strand en avontuur. Je hebt er de mooiste stranden, maar ook de beste mogelijkheden om op safari te gaan. Vaak wordt een reis naar Zuid-Afrika gecombineerd met andere landen in Afrika (aangezien een reis naar Afrika voor veel mensen een ‘once in lifetime experience’ is). Populair zijn combinaties met Mozambique, Tanzania, Kenia, Madagaskar en/of Mauritius (de veilige landen in de regio).

9. Florence

florence ponte vechio

Een prachtige stad om naar toe te gaan op huwelijksreis in Europa is de Italiaanse stad Florence, in de regio Toscane. De stad zelf is als het ware een openlucht museum, absoluut een must voor kunst liefhebbers. In de omgeving vindt je Sienna dat er nog bijna zo uit ziet als in de Middeleeuwen. Natuurlijk ga je ook even kijken bij de scheve toren van Pisa. De omgeving van Toscane is een van de mooiste van Europa, met de bekende wijngaarden op het glooiende landschap. Er zijn volop mogelijkheden om je in de watten te laten leggen in luxe spa’s en resorts.

8. Parijs (Disney Land)

Parijs

Parijs, de stad van de liefde, is uiteraard een populaire stad om naar toe te gaan voor veel pas getrouwde stelletjes. Het is ook een van de goedkopere opties. Veel mensen vinden het leuk om naast de stad ook een bezoekje te brengen aan Disney Land Parijs.

7. Maleisië

Maleisie

Maleisië biedt tropische eilanden met parelwitte stranden, tropische regenwoud, wildlife, en dat allemaal met moderne luxe. De populairste eilanden zijn de Perhentian Islands, deze bieden precies wat je bij een tropische paradijs voorstelt. Parelwitte stranden, blauwe zee, meer dan genoeg snorkel/duik mogelijkheden, maar ook een hele hoop luxe. Taman Negara is een zeer toegankelijk stuk regenwoud, en in de Cameron Highlands vindt je de mooiste thee plantages. Ook de hoofdstad Kuala Lumpur is een bezoekje waard, hier vind je Westerse luxe en natuurlijk de 452 meter hoge Petronas Twin Towers! Genoeg te doen dus in Maleisië. en wil je wat langer op huwelijksreis? Dan combineer je het gewoon met Thailand en/of Indonesië.

6. Mauritius

Mauritius

Het Afrikaanse eiland Mauritius kwam al even langs bij Zuid-Afrika waarmee de reis soms wordt gecombineerd. Mauritius is de bestemming voor jouw als je zoekt naar zon, zee en rust. De zee is azuurblauw, de vissen hebben de meest felle kleuren, de dorpjes zijn pittoresk, de rotsformaties indrukwekkend, en de bevolking “layed back”. Er zijn vele hele luxe resorts te vinden op het eiland.

5. New York

New york city

New York, the city that never sleeps, is een zeer populaire bestemming voor de huwelijksreis. Iedereen kent de bruisende stad van de films en wil de stad wel eens in het echt zien. Er is genoeg te doen in de stad, ga naar een musical op Broadway, romantisch picknicken in Central Park of gewoon slenteren door een van de vele wijken.

4. Tanzania/ Zanzibar

Tanzania

Altijd al op Safari willen gaan? Dan is de huwelijksreis natuurlijk de perfecte mogelijkheid om deze droom uit te laten komen. De perfecte bestemming om veel wild life te zien is Tanzania. Vaak wordt de reis gecombineerd met het eiland Zanzibar, zodat je ook nog lekker aan de mooiste stranden kan liggen.

3. Hawaii

hawaii strand

De 8 exotische eilanden van Hawaii zijn zeer populaire bestemmingen voor de huwelijksreis (onder Amerikanen waarschijnlijk de nummer 1, maar voor ons is het wat verder vliegen). De stranden van Hawaii behoren tot de beste van de wereld, maar ook als je actief wilt zijn biedt Hawaii voldoende mogelijkheden. Er zijn genoeg mogelijkheden om looptochten te maken door de Jungle, en op de vulkanen. Vanuit Nederland vlieg je via de West Coast van Amerika, dus een leuke mogelijkheid is om in Los Angelas, San Fransisco of Las Vegas een tussenstop te maken.

2. Bali

Bali

Het hindoeïstische Bali biedt prachtige stranden en cultuur. De hotels en resort behoren tot de beste van de wereld. Niet zo gek dus dat dit een van de populairste reisbestemmingen is. Heb je aan alleen Bali niet genoeg, dan is een bezoek aan de Gili Gili eilanden op Lombok ook de moeite waard.

1. Antillen (Curaçao, Aruba, Bonaire)

antillen

De populairste huwelijksreis bestemmingen onder Nederlanders zijn toch wel de Antillen. De tropische eilanden in de regio zijn de ultieme locatie voor een relaxte reis. Lekker luieren aan de parelwitte stranden, azuurblauwe zee, palmbomen, en de prachtigste zonsondergangen maken deze locatie voor veel mensen de perfecte huwelijksreis bestemming.

En waar zijn jullie op huwelijksreis geweest? En stond deze in de top 10?