‘S Werelds beste voetbalspelers staan in Rusland klaar voor het WK 2018. Van België tot Zuid-Korea, veel teams beschikken over ten minste één speler van topkwaliteit. Hoewel het onmogelijk is om alle geweldige spelers van de El Mundial op te noemen, is hier een lijst met 10 spelers waarvan je het moment hoe ze het spel spelen zeker niet mag missen.

10. Mohamed Salah, Egypte


Дмитрий Голубович/wikicommons

Mohamed Salah uit Egypte heeft de voetbalwereld in 2017 stormenderhand veroverd en leek schijnbaar vanuit het niets een van de beste spelers ter wereld te worden. Salah bezit een fantastische snelheid, een doeltreffend passerend vermogen en een onnatuurlijke rust als hij voor het doel staat. Helaas heeft Salah enkele weken een schouderblessure opgelopen, waardoor hij mogelijk een wedstrijd kan missen of niet op volledige topconditie speelt. Een grote slag in het gezicht voor de Egyptische ploeg die heftig op de genialiteit van Salah vertrouwt. Toch zal Mo, van zodra hij het veld opstapt, een speler zijn die je moet gezien hebben.

9. Harry Kane, Engeland

Zoals Harry Kane de bal schopt, moet elke tegenstander op zijn hoede zijn. Ook zijn hoofd moet niet onderdoen. Harry Kane behoort tot de beste scoorders in de wereld en zal ongetwijfeld een aantal doelpunten op zijn naam schrijven in Rusland.

8. Antoine Griezmann, Frankrijk

Laat het kleine gestalte van Antoine Griezmann je niet voor de gek houden: hij staat hoog op het voetbalveld. Zijn succes is voortgevloeid uit hoe goed hij is met zijn voeten en hoofd. Met de bal aan zijn voeten kan hij gemakkelijk rond de spelers dribbelen, de juiste pas vinden of de bal in de hoek van het doel schuiven. Met zijn hoofd plaatst Griezmann zichzelf op de juiste plaats om een kruis boven de keeper te krijgen. Dat maakt de 27-jarige een van de beste spelers in een uiterst getalenteerde Franse ploeg. Als Griezmann zich top voelt, verwacht dan dat Frankrijk een spannende strijd zal leveren voor de titel.

7. David Silva, Spanje

David Silva, door velen beschouwd als de Spaanse Messi, staat bekend om gemakkelijk spelers te vinden en speelt met een heel bijzondere aanvallende flair. Hij zou niet met Messi vergeleken worden als hij niet over dezelfde kwaliteiten zou beschikken. Elke Spanjaard hoopt dan ook dat Silva met zijn ervaring na het winnen van de Fifa wereldbeker 2010 de Spaanse ploeg naar de gouden overwinning kan leiden in Rusland.

6. Mesut Özil, Duitsland


Granada/wikicommons

Mesut Özil domineert het aanvallende middenveld met zijn breed scala aan vaardigheden. Een belangrijk punt als Özil speelt, is dat hij zijn team zelden helpt verdedigen. Özil richt zich voornamelijk op de aanval en vormt een formidabele samenwerking met Leroy Sane en Ilkay Gundogan. Mesut Özil is veelzijdig op het middenveld en deze Duitse spelmaker zal een speler zijn om naar uit te kijken tijdens de wereldbeker 2018.

5. Luis Suarez, Uruguay


Football.ua

Een van de meest controversiële spelers. Het talent van Suarez valt dan ook niet te ontkennen: hij is een doelman en iemand die het spel kan veranderen. Uruguay is en zal altijd een bedreiging zijn wanneer hij op het veld staat. Het probleem is dat hij een opgewekt humeur heeft en slecht geadviseerde beslissingen neemt (zoals racistische beledigingen uitschreeuwen of tegenstanders letterlijk bijten). Maar Suarez slaagde er ondertussen in de critici het zwijgen op te leggen door simpelweg op zijn gebruikelijke hoge niveau te spelen en zijn capriolen op het veld te minimaliseren. Laat ons hopen dat hij in Rusland het werk van zijn voeten toont en niet van zijn mond.

4. Eden Hazard, België


Aleksandr Osipov/flickr

Met zijn strak voetenwerk, snelle acceleratie en panoramische visie, heeft de Belgische middenvelder zijn vergelijkingen getrokken met die van Messi. Toegegeven, Hazard is niet zo schroevend en meedogenloos, maar wanneer hij door de open ruimte op het veld scheurt of het opneemt tegen verdedigers, verhoogt hij wel zijn anticipatie zoals weinig anderen in het spel. Eden Hazard zei: ” De rode Duivels gaan naar Rusland om de wereldbeker te winnen.” Zijn motivatie om de Belgen naar de overwinning te leiden wordt dus zeker het bekijken waard!

3. Neymar, Brazilië


Fernando Frazão/Agência Brasil

Brazilië is zoals altijd een van de favorieten om de Wereldbekertrofee in de lucht te heffen en uiteraard is Neymar de belangrijkste speler die Brazilië naar het beloofde land kan leiden. Er wordt gezegd dat de 26-jarige spits beter is dan Ronaldo en Messi en als hij erin slaagt zijn ploeg naar de wereldtitel te leiden, zal zijn ster alleen nog maar hoger stijgen. Vorig jaar was hij al de duurste speler ter wereld nadat Barcelona hem aan Parijs-Saint Germain had verkocht. Klein probleem: Neymar maakte deel uit van de Braziliaanse ploeg die met 7-1 verloor van Duitsland in de halve finales tijdens het laatste toernooi (dat plaatsvond in Brazilië). Hopelijk proberen Neymar en zijn team die demonen in Rusland te bezweren.

2. Lionel Messi, Argentinie

Lionel Messi is ongetwijfeld een van de beste spelers ter wereld. Alle ogen zullen dan ook gericht zijn op Messi. Fans noemen hem liefdevol “de vlo” omdat hij een plaag kan zijn voor verdedigers in het spel. Messi is vooral een creatief genie met een aanvallende flair en we kunnen gerust zijn dat hij het gewicht van een natie op zijn schouders zal dragen.

1. Cristiano Ronaldo, Portugal

Messi’s aartsvijand Cristiano Ronaldo. Sinds 2008 is Ronaldo uitgeroepen tot de beste voetballer ter wereld en nu wil hij ook zijn claim inzetten als beste speler ooit. Zullen Ronaldo’s oogverblindend en bliksemsnelle voetenwerk en zijn voorliefde voor het maken van sublieme doelpunten genoeg zijn om zijn team naar de overwinning te leiden? Het wordt alvast leuk om naar te kijken!