Gaat u dit jaar naar ‘de stad van het water’ of droomt u er al jaren van om het romantische Venetië te bezoeken? Wij hebben je al wat voorwerk bespaart, hieronder staat de top 10 bezienswaardigheden van Venetië dus laat de voorpret beginnen.

10. Duizenden Brillen

zonnebril

Zoals je weet zijn de Italianen een beetje macho, dit geld dan ook zeker voor de Venetianen. Venetianen vallen graag op en hoe kan je dat nou beter doen dan door een grote opvallende zonnebril te dragen. In Venetië zit de meest bijzondere brillenwinkel van Italië en misschien wel heel Europa, namelijk Ottico Fabbricatore. In deze winkel ga je je ogen uitkijken naar het bizarre assortiment. Dit geld zowel voor het grote aanbod als voor de bijzondere modellen. Een Venetiaanse bril mee naar huis nemen is echter niet aan iedereen besteed, ze zijn namelijk nog al duur. Maar ben je in de buurt van Ottico Fabbricatore, dan moet je zeker even naar binnen lopen.

9. De Rialto markt

venetie vismarkt

De Rialto markt is zeker iets wat je niet mag missen als je in Venetië bent. Deze grote vismarkt is een waar spektakel. Omdat Venetië compleet wordt omringt door water leven bijna alle Venetianen van vis. Hierdoor is het echt een markt voor de ware visliefhebber. Hou je niet van vis, dan zijn er ook soorten fruit en groenten voor je te krijgen.

8. De wereldberoemde Rialto brug

rialto brug
photo.ua / Shutterstock.com

Vanaf de Rialto markt zie je hem al liggen, de beroemde Rialto brug. Deze brug verbind twee stukken Venetië met elkaar en kruist het Canal Grande, het grootste kanaal van Venetië. Deze brug staat net als Venetië zelf op de werelderfgoed lijst van UNESCO en is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

7. De gondeltour

gondel venetie

Het klinkt afgezaagd, maar het is echt waar. Een gondeltour is echt een toevoeging van je verblijf in Venetië. Op een gondel zie je de stad namelijk vanaf het water en vallen je hele andere dingen op dat als je er gewoon doorheen loopt. Daarnaast weet de bestuurder van de gondel leuke routes door de smalste grachtjes waar je op eigen houtje nooit was gekomen.

6. Burano Eiland

burano eiland
eZeePics Studio / Shutterstock.com

Als je de tijd hebt en de toeristen in Venetië even zat bent kan je het best tot rust komen op Burano Eiland. Dit kleine eilandje hoort bij Venetië, maar is veel minder toeristisch. De inwoners van Burano hebben hun huizen in allerlei gekke felle kleuren geschilderd, hierdoor ben je zo weer vrolijk. Een echte aanrader!

5. Venetië vanaf boven

venetie van boven

Om de mooiste plaatjes te schieten in Venetië moet je het hogerop zoeken. Een aantal van de koepels van de grootste basiliek zijn toegankelijk voor bezoekers en dit is absoluut de moeite waard. Met een liftje ben je zo boven en vanaf de top heb je het mooiste uitzicht van Venetië. Probeer je bezoekje wel tussen de hele uren te plannen, want als de klokken gaan luiden terwijl je ernaast staat, dan hoor je dat de dag erna nog.

4. Het Doge´s Palace

doge palace

Het bezoeken van het Doge´s Palace is eigenlijk een must als je naar Venetië gaat. Het kleine paleis ademt de geschiedenis van de stad en draagt een bijzonder verhaal met zich mee. Wil je graag weten welk verhaal dit is, dan moet je er maar heen gaan. Venetië verteld het je graag.

3. Het Sint Marcus plein

st marcus plein

Je mag niet terug naar huis voordat je het Sint Marcus plein hebt gezien. Het Sint Marcus plein is het grootste en 1 van de weinige pleinen van Venetië. Het plein is schitterend, daarnaast staan de drie mooiste gebouwen van Venetië aan het plein dus heb je een prachtig uitzicht, welke kant je ook opkijkt. Venetianen hechten zelf ook veel waarde aan het St. Marcus plein, elk jaar wordt er uitbundig carnaval gevierd met allerlei maskers. Het plein loopt ook elk jaar onder water, dit is iets waar de Venetianen dan weer minder blij mee zijn. Als jij het plein wilt bezoeken raden we je aan om bij zonsopgang of juist ´s avonds laat te gaan. Het uitgestorven plein met al die lichtjes is betoverend mooi.

2. De Sint Marcus Basiliek

Sint Marcus Basiliek
Jorg Hackemann / Shutterstock.com

Ook al heb je niks met kerken, ook jij zal de Sint Marcus Basiliek van binnen een pareltje vinden. Binnen in deze indrukwekkende Basiliek ga je terug in de tijd en zal je genieten van de schoonheid. Heb je geen zin om in de lange rij te staan, dat hoeft ook niet. Op het internet kan je vooraf je bezoek boeken waardoor je op een vaste tijd zo naar binnen kan lopen. Zo hoef je je kostbare vakantietijd niet door te brengen in een lange vervelende wachtrij.

1. Verdwaal

verdwaal in venetie

Heb je weinig tijd of hou je niet zo van een drukke planning tijdens je vakantie. Ga dan gewoon rondlopen in Venetië en verdwaal er. Heel Venetië is een monument en op elke straathoek is er wel wat te beleven of wat moois te ontdekken. Geniet van de mooie gebouwen, het lekkere eten, de vriendelijke mensen en het bijzondere leven op Venetië. Ga er gewoon heen, veel plezier.

Regel je stedentrip naar Venetië alvast bij Bebsy. Dankzij jarenlange ervaring regelen zij de beste deals. En bij aanmelding krijg je direct 25 euro korting!