2014 belooft een mooi filmjaar! Naast animatiefilms – vaak een vervolg op een eerder verschenen film – zijn er ook ‘gewone’ kinderfilms aangekondigd. Dit lijstje geeft je vast een sneak preview.

Misschien wilde je nog even terugkijken of je een leuke kinderfilm had gemist in 2014? Maar ondertussen zijn we weer een aantal jaren verder en hebben we vele nieuwe lijstjes online staan. Bekijk ook zeker de kinderfilms 2019!

The Lego Movie – februari

lego film 2014

Menig jongenshart gaat vast sneller kloppen als ‘The Lego Movie’ de bioscopen verovert. Gelukkig hoeven ze niet lang te wachten, want de film komt op 12 februari van dit jaar uit. In deze allereerste film over de geliefde Lego poppetjes speelt Emmett de hoofdrol. Geheel tegen zijn wil in, wordt hij op een dag voor een held aangezien. Aan Emmett de bijna onmogelijke taak om een einde te maken aan het schrikbewind van President Business. Gelukkig krijgt hij versterking van zijn Lego kameraden en hun vernuftige wapens.

Rio 2 – april

Rio 2

Gelukkig hebben ook de makers van ‘Rio’ besloten om een tweede deel te maken. Nu Blu en Jewel elkaar gevonden hebben, blijft gezinsuitbreiding niet lang uit. Samen met hun drie kinderen leiden zij een fijn leven in de zinderende stad Rio de Janeiro. Toch is Jewel niet helemaal gelukkig. Vaak denkt ze terug aan haar jeugd in de jungle. Ze vindt het belangrijk dat haar kinderen leren leven als echte vogels. Uiteindelijk stemt ook de angstige Blu in met een terugkeer naar het Amazonegebied. Hier vliegen ze niet alleen Jewel’s familie tegen het lijf, maar liggen ook tal van wilde dieren op de loer. Als dat maar goed gaat!

Muppets most wanted – april

muppets most wanted

De ‘Muppets’ zijn terug, en hoe; in de animatiefilm ‘Muppets most wanted’ gaat de volledige crew op tournee. Europa staat op de agenda. Hoewel ze het plan hebben opgevat om vele Europese attracties te bezoeken, geraken ze al snel in de problemen. Zo lopen ze een van de gevaarlijkste criminelen van de wereld tegen het lijf. Hij trekt hen mee in een grootse juwelendiefstal. Al met al beleven de ‘Muppets’ in Europa geweldige avonturen! Ongetwijfeld vallen die niet alleen bij kinderen in de smaak. Met ‘Muppets most wanted’ rekent Disney dan ook op een kaskraker. Vermeldenswaardig is verder nog dat komieken Ricky Gervais en Tina Fey de hoofdrollen spelen.

Maleficent – mei

Maleficent

Angelina Jolie mag helemaal losgaan in ‘Maleficent’! Deze film borduurt voort op ‘The sleeping beauty’. Alleen wordt het verhaal niet verteld door de lieftallige Doornroosje, maar door de heks. Dat geeft een heel andere kijk op deze fraaie Disney klassieker! ‘Maleficent’ is een mooie vrouw met een hart van goud. Ze groeit op in een prachtig koninkrijk. Op een dag valt het leger hier binnen en verstoort zo alle harmonie. ‘Maleficent’ zet zich in als ware beschermvrouwe, totdat haar verraad ten deel valt. Langzaam verandert haar warme hart in steen. Ze is uit op wraak en maakt zich op voor een heftige strijd.

Legends of Oz: Dorothy’s Return – mei

Legends of Oz Dorothys Return
In het vervolg op ‘The wizard of Oz’ gaat Dorothy terug naar Oz. Alles is hier nu verwoest door de boze Jester. Door belangrijke personen in marionetten te veranderen, wil hij de macht in Oz overnemen. Het toverstokje van de heks komt hem hierbij goed van pas. Samen met haar oude vrienden – de vogelverschrikker, blikkenman en de leeuw – trekt Dorothy ten strijde. Gelukkig krijgen zij hulp van marshmallow man, porseleinen poppenprinses, een oude boot die nu sleepboot is én een grote uil. Of dit kleurrijke gezelschap erin slaagt om Jester te stoppen, blijft tot het einde van de film toe spannend.

How to train your dragon 2 – juli

How to train your dragon 2

In 2010 is ‘How to train your dragon’ heel goed ontvangen. De film mocht niet alleen op veel kijkers, maar ook op twee Oscarnominaties rekenen. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Inmiddels zijn Hiccup en Toothless wat ouder en geven zij leiding aan een paar honderd drakenstrijders. Samen proberen zij de Drakenberg te verdedigen. Dit gaat best goed, totdat zij Drago Bloodfist tegenover zich treffen. Hij beschikt over een gigantisch groot leger van drakenjagers met uiterst gevaarlijke oorlogsmachines. Gelukkig krijgen Hiccup en zijn vrienden versterking in de persoon van Bewilderbeast. Maar het is nog een hele klus voor Hiccup om zijn leger samen met Bewilderbeast te leiden in de strijd tegen Drago.

Planes: fire and rescue – juli

Planes fire and rescue

Hoewel je zeker de merchandise verkopen niet moet onderschatten, heeft deel één van Planes wereldwijd ruim 200 miljoen Dollar in de bioscoopkassa’s gebracht. Reden temeer om Dusty nogmaals het luchtruim in te sturen. Waar Dusty zich oorspronkelijk vooral met luchtracen bezighield, biedt hij in ‘Planes: fire and rescue’ zijn hulp aan de luchtbrandweer aan. De reden voor deze carrièreswitch is wel wat triest; Dusty’s motor staat luchtracen niet meer toe. Als hij van deze teleurstelling is bekomen, zet hij zich met volle overgave voor het goede doel in. Onder bezielende leiding van reddingshelikopter Blade Ranger proberen Dusty, superscooper Lil’ Dipper, Windlifter en ex-militair Cabbie de bosbranden te blussen.

Dolphin Tale 2 – september

Dolphin Tale 2

Wie herinnert zich ‘Dolphin Tale’ uit 2011 niet? Deze dramafilm heeft op groot en klein veel indruk gemaakt. Het feit dat de film op een waargebeurd verhaal is gebaseerd, heeft hier vast ook wel mee te maken. De hoofdrol is voor de onfortuinlijke dolfijn Winter, die leeft in het Clearwater Marine Aquarium. In het vervolg zien we Winter terug, nu met baby dolfijn Hope aan haar zijde. Verder spelen Rufus de pelikaan en dolfijn Mandy een rol. Ook ‘Dolphin Tale 2’ geeft een kijkje achter de schermen van het Clearwater Marine Aquarium. De dierenkarakters krijgen verdieping als de belevenissen van een bioloog en arts in de verhaallijn worden meegenomen. Overigens speelt niemand minder dan Morgan Freeman de rol van de arts.

Night at the Museum 3 – december

Over ‘Night at the Museum 3’ is nog niet zoveel bekend. Deze film gaat dan ook pas tijdens de kerstdagen in première. Wel is bekend gemaakt dat Ben Stiller wederom de rol van suppoost Larry Daley speelt. Ook Robin Williams, Owen Wilson, Steve Coogan en Ricky Gervais zien we in het derde deel terug. Ben Kingsley maakt zijn opwachting als Egyptische farao. Deze farao staat middenin het museum opgesteld en komt tot leven door het magische stenen tablet. De kenners weten van de werking van het tablet. In tegenstelling tot de eerder verschenen films speelt ‘Night at the Museum 3’ zich af in een Brits Museum.

Paddington – december

Paddington

Ook de liefhebbers van beertje ‘Paddington’ moeten nog even hun geduld bewaren. Pas in december verschijnt de gelijknamige film, waarin het schattige beertje tot leven komt. Gek als hij is op alles dat met Engeland te maken heeft, besluit ‘Paddington’ om naar Londen te reizen. Hier hoopt hij een thuis te vinden. Op ‘Paddington Station’ gaat het mis; het arme beertje raakt de weg kwijt. En ook de illusie dat hij in deze wereldstad een bestaan kan opbouwen. Gelukkig vangt de familie Brown hem op. Zijn berenleven krijgt weer een positieve wending, totdat zijn bestaan wordt opgemerkt door een verzamelaar. Leuk om te weten is dat Colin Firth en Nicole Kidman hun stemmen inzetten voor de hoofdrollen.