Zolang er mensen bestaan, bestaan er ook wapens. Tegenwoordig is de techniek natuurlijk zo geavanceerd dat er geen vreemde technieken nodig zijn om een oorlog te winnen, maar in het verleden was dat wel anders. Wil je weten wat de 10 meest bizarre wapens zijn die ooit zijn uitgevonden? Je leest het hier.

10. Eendenroer

eendenroer

Niet alle wapens worden gebruikt voor oorlog. Een goed jachtgeweer was voor veel jagers van groot belang. In de negentiende en twintigste eeuw werd de eendenroer gebruikt. Dit wapen herken je aan de ontzettend lange vorm en werd gebruikt om op eenden en andere watervogels te jagen. Met een schot kon er wel een halve kilo hagel worden afgeschoten waarmee 50 eenden in één klap aan hun einde kwamen.

9. The man catcher

man cather
Wellcome Images

De middeleeuwen was de tijd van de vreemdste martelmethodes en de meest wrede wapens aller tijden. The man catcher was niet ontwikkeld om iemand te vermoorden, maar om iemand gevangen te nemen. Aan het eind van een lange paal zit een cirkel met pijnlijke punten waarmee iemand in bedwang kon worden gehouden. Dit “vangnet” werd vooral gebruikt voor belangrijke gevangenen die van politiek belang waren in een oorlog.

8. Wervelwindkanon

wervelwindkanon

Soms komen uitvinders met de meest absurde ideeën. Het wervelwindkanon van Dr. Zippermeyer is er daar een van. Tijdens de tweede wereldoorlog probeerde hij met zijn kanon een wervelwind te creëren die zo sterk was dat er een vliegtuig mee uit de lucht kon worden geblazen. Er vonden een aantal tests plaats, maar al snel bleek dat het iets te hoog gegrepen was om een wervelwind precies op een bewegend vliegtuig af te vuren.

7. De klauw van Archimedes

klauw van archimdes

Archimedes was een groot denker en besloot zijn intelligentie in te zetten om het stadje Syracuse op Sicilië te beschermen tegen aanvallen van zee. Wanneer een vijandige boot naar de stadsmuren zou varen greep een grote haak het schip en tilde het en beetje op. Door het schip daarna meteen te laten vallen zou hij kapseizen en alle bemanning in het water raken. Dit wapen is door Syracuse gebruikt toen de Romeinen hen kwamen aanvallen.

6. De kolibrie

kolibirie pistool

Je kent de kolibrie misschien wel als dat ontzettend kleine vogeltje dat ontzettend snel kan vliegen. In 1910 werd het kleinste geweer ooit gemaakt ontwikkeld door de Oostenrijker Franz Pfannl. Het minuscule wapen weegt net iets meer dan 200 gram en heeft een vuurkracht van niks. De kolibrie had namelijk al moeite om door een plankje hout te schieten.

5. The Blaster

wapens

Er zijn veel manieren geprobeerd om dieven en kapers van auto’s weg te houden, maar geen enkele is zo extreem als deze. Een Zuid-Afrikaan besloot om twee vlammenwerpers te installeren aan de onderzijde van de portieren. Wanneer een ongewenste persoon te dicht in de buurt kwam werden ze begroet met grote steekvlammen. Logischerwijs is deze uitvinding geen standaarduitrusting geworden in iedere auto.

[gfycat data_id=”RepentantBackGemsbok”]

4. Vleermuizen

vleermuis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Amerikaanse militairen geëxperimenteerd met vleermuizen. Het plan was om er levende minibommen van te maken. Als je 40 vleermuizen – doordrenkt met brandbare vloeistof – samen in een kooi stopt, die aansteekt en boven vijandelijk gebied dropt, dan zouden ze vele kleine brandjes veroorzaken. Die zouden snel in grote vuren moeten overgaan. Hierop voortbordurend ontstond het idee van atoombomvleermuizen; vleermuizen uitgerust met napalm. Het idee van de vleermuis als vuur- of atoombom is nooit in praktijk gebracht. Vleermuizen zijn niet zo eenvoudig te trainen. De meeste vlogen gewoon weg!
Er is overigens vaker geprobeerd om dieren in te zetten in de oorlog, zie hier top 10 die we er over maakten.

3. The LED Incapacitator

Niet alle bizarre wapens zijn uit vroegere tijden, want deze uitvinding stamt uit 2007. Het wapen lijkt op een zaklamp en heeft sterke ledlampen die in speciale patronen kunnen knipperen. De lamp is ontwikkeld om een persoon misselijk en zwak te maken, waarbij sommige mensen moesten overgeven nadat ze in de lamp keken. Het was de bedoeling dat Amerikaanse agenten deze lamp zouden gaan gebruiken in 2010, maar dat is nooit gebeurd.

2. Who me? – stinkwapen

who me

In de tweede wereldoorlog werden er de vreemdste methodes gebruikt om de moraal van de tegenstander te breken. Dit geheime wapen was in feite een extreem sterke stinkbom die de Duitse soldaten letterlijk een uur in de wind liet stinken. Helaas was de stinkbom nogal lastig in gebruik, waardoor de persoon die hem afzette vaker zelf in de stank kwam te zitten dan de vijand.

1. Homobom

homobom

Dit wapen bestond alleen in theorie en is nooit echt gerealiseerd. In 1994 probeerden de Amerikanen een bom te ontwikkelen die vrouwelijke feromonen zou verspreiden over de soldaten van de vijand. De gedachte was dat alle soldaten zo opgewonden zouden raken van deze vrouwelijke geuren dat ze zonder na te denken met elkaar in bed zouden duiken. Dat is de reden waarom dit chemisch wapen aan de naam “The Gay Bomb” kwam. Onderzoekers kwamen erachter dat de meeste mannen niet zo heftig reageren op de feromonen, waardoor dit plan nooit zou werken.