Door de wereldwijde coronapandemie was het aantal toeristen in alle landen sterk gedaald. Voor veel landen die voor de pandemie vooral economisch afhankelijk waren van toerisme, zoals de tropische archipels Bahama’s en Tonga, was dit een ramp. Gelukkig herstelt het toerisme zich stilaan weer, maar welke landen ontvangen nou de meeste toeristen? En wat voor soort toerisme is dit, all-inclusive vakanties of juist natuurliefhebbers? Je ziet in onderstaand lijstje de 10 meest bezochte landen in de wereld.

10. Polen – 8.4 miljoen toeristen

polen (2)

Polen staat vooral bekend als het land van de Duitse bezetting. Tijdens deze bezetting werd er veel verwoest in het land, maar ondanks deze verwoestingen is een groot deel van het culturele erfgoed bewaard gebleven. Krakau is één van de best bewaarde historische centra in Europa en perfect voor een citytrip. Buiten Krakau biedt Polen nog veel andere mooie steden zoals de hoofdstad Warschau en Gdansk.
De meest bezochte bezienswaardigheid van het land is het bekendste concentratiekamp Auschwitz wat je nog steeds kan bezoeken met een gids. Ten slotte wordt het Nationaal Park Bialowieza veel bezocht door natuurliefhebbers. Dit is namelijk het grootste en laatste oerbos van Europa en behoort het zelfs tot een van de oudste nationale parken van Europa.

9. Verenigd Koninkrijk – 10.7 miljoen

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier ‘constituent countries’; Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Met een lange geschiedenis kent het ook veel culturele monumenten. In de metropool London vind je veel oude gebouwen zoals het House of Parliaments, de Big Ben en Buckingham Palace. Met 32 Unesco werelderfgoed monumenten heb je als toerist veel keuzes. Hier hoort ook het monument de Stonehenge uit de Jonge Steentijd bij. Edinburgh en Manchester zijn ten slotte andere toeristische steden.

8. Duitsland – 12.4 miljoen

duitsland (2)

Het land van bier, braadworst en romantische kleine dorpjes is Duitsland. Ruim 12 miljoen mensen hebben het land bezocht in 2020. Slot Neuschwanstein is het meest bezochte trekpleister van Duitsland, vooral vanwege de gelijkenis met het kasteel van het Disney-figuur Doornroosje.
Door de natuurgebieden het Zwarte Woud en de gebieden rond de Moezel en Rijn trekt Duitsland ook heel wat natuurtoeristen aan. Voor de cultuurtoeristen kan je de hoofdstad Berlijn bezoeken en als je meer geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog kan je ook Dresden of München opzoeken.

7. Oostenrijk – 15.1 miljoen

Oostenrijk

Oostenrijk is vooral geliefd door skitoeristen. Als we naar de statistieken kijken van ons eigen land zien we dat meer dan 50% van alle Nederlanders naar Oostenrijk vertrekt voor hun wintersport. Met onder andere het Karwendelgebergte in het land kent het dan ook veel skipistes. Ski Arlberg in het bergachtige westen van het land is zelfs één van de grootste skigebieden ter wereld.
Voor de muziekliefhebber is er ten slotte ook Wenen, waar onder andere Mozart en Beethoven composteerden.

6. Turkije – 15.9 miljoen

turkije (3)

Het transcontinentale land Turkije wordt omringd door de Egeïsche en Middellandse Zee en beschikt daarmee over veel kustlijn. Vooral strandtoeristen bezoeken dan ook toeristische oorden als Antalya en Bodrum. In de wereldstad Istanboel vind je de historische bezienswaardigheden Hagia Sophia en de Sultan Ahmetmoskee.

5. Spanje – 18.9 miljoen

Spanje

Spanje behoort tot de sterkste dalers qua aantal toeristen. Voor de coronapandemie bezochten 83.5 miljoen toeristen het land, nu is dat aantal 4 keer kleiner. De meeste toeristen komen uit Europa en komen vooral voor het warme weer, het lekkere eten en de ongerepte stranden. De feesteilanden zoals Ibiza en Mallorca trekken vooral veel jonge studenten aan. Andere bezienswaardigheden zijn La Sagrada Familia en Park Guëll in Barcelona en de Alhambra in Granada.

4. Verenigde Staten – 19.2 miljoen

Verenigde Staten

Ondanks de coronapandemie bezochten bijna 20 miljoen de Verenigde Staten en bracht dat het land ruim 72 miljard euro op. Veel bezochte steden in de VS zijn New York, Los Angeles en hoofdstad Washington D.C. Het land beschikt ook over veel grote nationale parken zoals de Grand Canyon en Yosemite National Park.

3. Mexico – 24.3 miljoen

Mexico

Mexico is het land van de Maya- en andere pre-Columbiaanse ruïnes. De bekendste Maya-ruïnes zijn de Chichén Itzá met de enorme piramide. Andere Maya-ruïnes zijn vooral in het zuiden te vinden terwijl overblijfselen van de Azteken weer in het centrale deel van Mexico te vinden zijn. Strandgangers gaan vooral naar Cancún.

2. Italië – 25.2 miljoen

Italië

Italië heeft een geschiedenis dat behoort tot een van de rijkste en oudste ter wereld. Het land staat vol met overblijfselen van het verleden; van Rome tot Pompeï en van het Colosseum tot de Kathedraal van Florence. Met 55 sites op de Unesco-werelderfgoedlijst is het onmogelijk om je te vervelen als toerist.

Andere veel bezochte steden zijn Milaan, Venetië en Napels. In de regio Toscane zijn veel wijngaarden en charmante dorpjes te bezichtigen, terwijl in de noordelijke regio Lombardije de toeristische meren het Gardameer en het Comomeer te vinden zijn.

1. Frankrijk – 40 miljoen

Frankrijk

Met hoofdstad Parijs als de meest bezochte stad van Europa is het geen verassing dat Frankrijk de leider van de lijst is. Het land is perfect voor de veelzijdige toerist: het zuidoosten beschikt over bergen voor de natuurwandelaar of wintersportliefhebber, de zuidelijke kuststrook is perfect voor de strandbezoeker en de stedelijke gebieden met onder andere Parijs voor de cultuursnuiver. Bekende toeristische bezienswaardigheden zijn de Eiffeltoren, het Louvre en Disneyland.

Nu weet je wat de top 10 populaire bestemmingen zijn. Heb je een keuze kunnen maken? Als je een keuze hebt kunnen maken, vind je gemakkelijk goedkope vakanties bij VakantieDealz!